The Guardian onthult merkrichtlijnen

The Guardian Merk

In een poging om hun 'merk-DNA' te verstevigen, heeft The Guardian nu hun officiële richtlijnen onthuld om een gestage evolutie in plaats van revolutie te garanderen.

Net als voormalig Facebook-ontwerper Ben Barry, stonden Alex Breuer en Chris Clarke voor een grote uitdaging bij de aanstelling van hun nieuwe functie als creatief directeur bij The Guardian. Het doel was om de ontelbare verschillende stijlen, kleuren en patronen die samen het overkoepelende merk Guardian vormen, samen te brengen.

Beschermer Merk
Afbeelding @GuardianDesign

Voor deze taak moest het duo samenwerken met hun team om een strategie te bedenken waarmee het merk in het hele bedrijf gemakkelijk te begrijpen zou zijn, waarbij de waarden van elke afdeling en het hele bedrijf gemakkelijk te begrijpen zouden zijn voor de lezers. Het eerste punt op de agenda was de typografie, die werd vergeleken met het handschrift van een mens. Dit is het eerste contactpunt met de lezer en moet direct herkenbaar zijn. Het lettertype is nu ingesteld met een selectie van 8 verschillende en een gids die aanbeveelt wanneer ze moeten worden gebruikt.

Guardian Merk Kleuren
Afbeelding @GuardianDesign

Het volgende cruciale element van het merk dat door de nieuwe creatieve directeuren werd beoordeeld, was kleur. Ze geven lezers aanwijzingen en zorgen voor een harmonieuze navigatie door de krant; over harmonie gesproken, de gebruikte kleuren moeten altijd samenwerken en mogen niet botsen; dit vergemakkelijkt de reis door de krant en zorgt voor handige wegwijzers die het soort artikel aangeven.

Guardian Merk Wegwijzers
Afbeelding @GuardianDesign

Het resultaat is een uitgestrekt landschap van identiteit, complex maar perfect werkend. Meer dan alleen een masthead, is er een gevoel van verbondenheid met elk element en ze werken als radertjes om het merk als één geheel te laten bewegen, dit wordt herkend van het kleinste favicon van hun 'roundel'-logo tot de kleurentheorie achter content voor verschillende secties. Alex en Chris zijn hier nog niet klaar; het merk kan zich nu verder ontwikkelen met een duidelijk kader en richtingsgevoel om articulatie en expressie mogelijk te maken met robuuste fundamenten en duidelijke ruimte voor groei.