Waarom print belangrijk is voor politieke campagnes

Denk aan politieke campagnes. Welke beelden schieten je te binnen? Mensenmassa's die met borden zwaaien? Gemeenteraadsleden die bij je aankloppen? Enorme posters met manifesten - zoals de beroemde 'Hope' poster van Barack Obama...

Waarom herinneren we ons zulke dingen? Deze iconische beelden vullen onze kranten en tv-schermen, onze billboards en bussen. Ze worden het weefsel van onze sociale en culturele geschiedenis. Van Brexit vandaag tot Barack Obama gisteren.

De enige constante van dit alles? Afdrukken.

Digitaal is enorm belangrijk voor politieke campagnes. Maar met print kun je iets tastbaars creëren - Iets dat je supporters boven hun hoofd kunnen houden of in hun raam kunnen prikken.

Ontdek deze en andere voordelen van offline marketing - geïnformeerd door creatieve experts, Professor of the Creative Industries Phil Cleaver en Radim Malinic, creatief directeur bij Brand Nu.

Of duik meteen in onze speciale pagina verkiezingsafdruk vandaag.

Toon je betrokkenheid met folders

Gemeenteraadsleden bezorgen regelmatig gedrukte folders binnen hun wijk, om bewoners op de hoogte te houden van wat ze hebben gedaan - zowel in de aanloop naar verkiezingen als het hele jaar door. Dit laat zien dat ze het hele jaar door actief zijn in de gemeenschap. Folders uitdelen biedt ook de kans om met kiezers te praten.

Meer impact dan ongeopende e-mails

Een folder die door de deur valt kan een veel grotere impact hebben dan een ongeopende e-mail. Iemand zal het tenminste oprapen. Zorg voor het juiste ontwerp en de juiste inhoud en hopelijk zullen ze lees de brochure om meer te weten te komen over je campagne.

Mensen kunnen het vasthouden en voelen

Iemand die je folder in handen heeft, zal zien hoeveel moeite er is gestoken in het ontwerpen, drukken en bezorgen ervan. Zorg ervoor dat je tijd investeert in het produceren van iets met kwaliteit - Het zegt veel over je partij.

"Het vertrouwen van de mensen winnen met een authentieke presentatie van je politiek is nu een vitale onderneming voor elke partij," zegt Phil Cleaver.

Hoe folders verspreiden - onze gids

Aanwezigheid creëren met posters

We hebben het belang van posters aan politieke campagnevoering - en de impact van één in het bijzonder: Barack Obama's Hope poster.

De Obama poster spreekt tot de verbeelding van miljoenen mensen in 2008 en hielp hem aan de macht te komen, waarbij hij een cultureel fenomeen werd.

Ze worden misschien geen cultureel fenomeen. Maar op lokaal niveau kunnen posters echt helpen om de naam, het gezicht en de boodschap van je verkiezingscampagne in het geheugen van de mensen te houden in de aanloop naar de stemming.

Rond verkiezingstijd worden niet alleen posters opgehangen in het desbetreffende kiesdistrict, maar ook Geplaatst bij supporters  om ze in hun etalage te zetten.

Combineer print en digitaal om een buzz te creëren

Digitaal heeft het landschap van politieke campagnes volledig veranderd. Dat ontkennen we op geen enkele manier. Maar voor een maximale impact moeten print en digitaal worden gecombineerd.

Je moet overal zijn, zodat je de hele tijd in ieders gedachten bent," zegt Radim Malinic.

Alleen door de kracht van zowel print als digitaal in te zetten, kun je dit effectief doen.

Laten we nog eens kijken naar de Obama-poster. Deze begon zijn leven in druk - gemaakt door LA kunstenaar Shepard Fairey. Het verscheen op T-shirts, mokken en natuurlijk posters.

Maar het werd pas echt interessant toen het online werd gedeeld, viraal ging en een cultureel fenomeen werd.

"Het is belangrijk dat posters worden ontworpen met de digitale wereld in gedachten," zegt Phil Cleaver.

"Delen op sociale media is ongelooflijk belangrijk voor politieke campagnes en om consistent te blijven is het het beste om hetzelfde ontwerp te gebruiken voor zowel online als fysieke posters."

Verhoog de zichtbaarheid van je merk

Politieke partijen zijn in wezen merken. Het doel van elk merk is om de zichtbaarheid te vergroten, de verkoop te stimuleren en de markt te domineren. Naast verkoop hebben politieke campagnes dezelfde doelen en drukwerk kan helpen om ze te bereiken.

Op rally's en campagne-evenementenfysiek drukwerk zoals brede roller banners en borden zijn altijd aanwezig. Deze identificeren zich onmiddellijk met mensen en tv-camera's kunnen de meer creatieve, opvallende ontwerpen oppikken - terwijl foto's en video's soms online viraal gaan.

Een subtielere aanpak is het uitdelen van visitekaartjes op netwerk- en gemeenschapsevenementen. Deze kunnen worden voorzien van de partijkleuren en informatie, zodat mensen contact kunnen opnemen voor meer informatie.

Nogmaals, een visitekaartje moet fysiek worden weggegooid en belandt waarschijnlijk op een prikbord of op iemands postvak - altijd binnen handbereik. Dat is meer dan gezegd kan worden van een verwijderde e-mail.

Consistentie is de sleutel tot impact

We hebben het gehad over verschillende methoden om je publiek te bereiken. Van visitekaartjes en posters tot folders en zelfs posts op sociale media.

Er gebeurt hier veel en consistentie is de sleutel.

Phil Cleaver zegt een vertrouwde stijl creëren over alle bedrijfsmiddelen heen is cruciaal voor het creëren van authenticiteit. "Mensen zullen eerder iets vertrouwen dat samenhangend aanvoelt," legt hij uit.

Klaar om te beginnen?

Bij Solopress drukken we posters, flyers, spandoeken en borden - allemaal met gratis standaardlevering in Groot-Brittannië. Vind alles wat je nodig hebt op onze speciale pagina voor afdrukken van verkiezingen.