Tipărirea litografică offset - cum funcționează - ghid video

Ghidul video Solopress pentru tipărirea litografică offset

Solopress vă prezintă ghidul nostru video "Cum funcționează" pentru Imprimare litografică offset...

Procesul de imprimare litografică offset

În primul rând, designul imaginii și al textului este gravat cu laser și transferat pe mai multe foi de aluminiu numite plăci de presare. O placă de presare este montată pe un cilindru în fiecare unitate de imprimare.

Această mașină Heidelberg are șase unități de imprimare - fiecare unitate imprimă o culoare. Imprimarea în culori utilizează de obicei cerneală în patru culori - Cyan, Magenta, Galben și Negru - cunoscut sub numele de modelul de culoare CMYK.

Presă litografică offset Heidelberg

Stiva de hârtie este ridicată în poziție, iar o unitate de separare a foilor separă hârtia cu jeturi de aer sau cu vid pentru a se asigura că doar o singură foaie este trimisă prin presă în orice moment.

Pe măsură ce placa de presare se rotește, primul său punct de contact este unitatea de amortizare. Aceasta conține un amestec de apă și alte substanțe chimice și umezește zona neimaginată a plăcii de presare.

Placa de tipar trece apoi prin unitatea de cerneală, pornind de la fântâna de cerneală, cerneala va trece prin mai multe role numite "tren de role", care se lipesc apoi de zona de imagine a plăcii de tipar.

Apoi este trecută în cilindrul de pătură, care stoarce apa și zona de imagine cernită este preluată.

Placa de presare este apoi trecută în cilindrul final, numit cilindru de imprimare. Hârtia trece între cilindrul de imprimare și cilindrul de presare a blanchetei, presând imaginea pe hârtie.

Hârtia va trece apoi prin tobele de transfer. Fiecare cilindru este echipat cu dispozitive de prindere care preiau hârtia din cilindrul anterior și o transferă în următorul.

După ce amprentele au trecut prin fiecare unitate, acestea vor fi uscate cu aer cald și rece, apoi vor fi așezate pe grămada de livrare.

Iată cum funcționează tipărirea litografică offset!

Dacă aveți comentarii sau întrebări despre procesul de imprimare litografică, vă rugăm să folosiți secțiunea de comentarii de mai jos și vom face tot posibilul pentru a vă răspunde la întrebări.

Vă mulțumim că ați vizionat ghidul nostru video.

Ghidul video Solopress pentru tipărirea litografică offset

Vă rugăm să vă abonați la canalul nostru YouTube la http://www.youtube.com/solopress pentru multe alte tutoriale video de imprimare și design, sfaturi și alte lucruri minunate GRATUITE.