Meganews lancerer verdens første print-on-demand aviskiosk

Meganews print on demand-aviskiosk


Mens forlagene er ved at springe over, hvor gærdet er lavest for at stoppe de trykte versioner af deres magasiner til fordel for at sælge tablet-venlige digitale udgaver på Amazon og iTunes, så har de to herrer i det svenske firma Meganews Magasiner har besluttet at gå imod trenden ved at bringe trykningen tilbage i tidsskrifterne på en helt ny måde.

Meganews print on demand-aviskiosk

En kombination af innovativ brug af print og web, verdens første automatiske bladkiosk er allerede oppe at køre i Stockholm, Sverige. Denne automat, der drives af Ricohs printteknologi, er forbundet til internettet og kan øjeblikkeligt printe et udvalg af over 200 magasiner og tidsskrifter. Ifølge Meganews forbliver svimlende 40% af traditionelle trykte magasiner usolgte og går direkte til genbrug. Den automatiske kiosk sparer papir, da den kun udskriver magasiner og aviser efter behov.

Ny måde at distribuere og sælge magasiner på

Svenske kunder vælger først det magasin, de ønsker, ved hjælp af kioskens touch-screen, betaler med kreditkort, og så bliver magasinet straks printet, mens de venter. Meganews siger, at det tager mindre end to minutter at printe et helt magasin.

Ud over at reducere miljøpåvirkningen fra magasin- og avisudgivelsesvirksomheden ved at ansætte print-on-demand En anden fordel ved dette system er, at fremmedsprogede udgaver, særnumre og ældre eksemplarer af magasiner kan arkiveres og være klar til at blive trykt når som helst.

Der er endnu ingen konkrete oplysninger om en Meganews-aviskiosk i Storbritannien, men hold øje med en ny kiosk på din lokale togstation, lufthavn, hotel, universitet, hospital eller supermarked i de kommende måneder.

8 KOMMENTARER

 1. Virkelig interessante kommentarer. Her er nogle svar på specifikke spørgsmål.

  Q: Hvordan vedhæfter de mine gratis gaver? A: Det er ikke muligt med Newsstand. I stedet kan du tilføje en side inde i magasinet med oplysninger om, hvordan man anmoder om gaver osv. På den måde fanger du også forbrugernes oplysninger

  Q: Hvad hvis jeg vil have et magasin fra et mindre kendt uafhængigt forlag, men der ikke er flere uafhængige kiosker til at distribuere dem? A: Forretningsmodellen er, at Meganews indgår distributionsaftaler med forlagene. En af de interessante nye muligheder er, at vi kan opbevare omkring 200 magasiner i hver kiosk. Det betyder, at vi kan tilbyde nichetitler, gamle numre, specialudgaver og så videre. Faktisk er et af de magasiner, der er tilgængelige i den første enhed i Mood Galleria i Stockholm, Zakka. Dette magasin er normalt kun online.

  Q: Hvad hvis jeg vil have fem magasiner, og køen er uudholdelig ti minutter senere? A: Der er 3 Point of Sale-terminaler på hver enhed. Det tager ikke mere end 2 minutter at printe hvert magasin. (Hvad sker der, hvis der er kø ved en traditionel kiosk?)

  Q: De skulle hellere investere i noget fantastisk software, der øjeblikkeligt registrerer salget af hvert enkelt magasin og indstiller udløsende numre for, hvornår regionale trykmaskiner producerer ekstra partier til lokal distribution. A: Du kan spore salget af individuelle magasiner via Newsstand. Og selvfølgelig er alle titler, der er installeret på Newsstand, altid tilgængelige!

  Håber det hjælper
  Roger

 2. Det lyder godt..... på papiret! Jeg er ikke overbevist. Jeg mindes ikke en storstilet udrulning af de aviskiosker, der blev lanceret for mange år siden efter deres "bemærkelsesværdige succes". Mange mennesker abonnerer i dag på onlinemagasiner, hvilket fungerer godt inden for tekniske områder og kan reducere spild i den afdeling. Men for den sociale læser er det langt sjovere at kigge i bladreolerne, bladre i numrene for at se, hvad der fanger øjet, og få en god samtale med forhandleren om, hvordan han solgte dig en dårlig lottokupon i sidste uge. Hvordan vil de fastgøre mine gratis gaver? Hvem erstatter magasinet med det samme, hvis det kommer beskadiget ud? Hvad nu, hvis jeg vil have et magasin fra et mindre kendt uafhængigt forlag, men der ikke er flere uafhængige kiosker til at distribuere dem? Hvad nu, hvis jeg vil have fem magasiner, og køen er uudholdelig ti minutter senere? De skulle hellere investere i noget vidunderligt software, der øjeblikkeligt registrerer salget af hvert enkelt magasin og indstiller udløsende numre for, hvornår regionale trykmaskiner producerer ekstra partier til lokal distribution. Ligesom selvbetjeningskasserne i supermarkederne virkede de som en god idé på det tidspunkt, men de kræver konstant bemanding!

 3. Jeg elsker denne idé, helt genial og også meget 'grøn'. Jeg ville helt sikkert bruge den, hvis den blev lanceret i Storbritannien.

 4. Jeg var faktisk i Stokholm for nylig og hørte om denne nye udvikling. Det er helt sikkert nyttigt for fyren på gaden - på farten, som ikke kan printe ting af personlig interesse ud på kontoret. Jeg er sikker på, at det også vil vinde indpas på transportterminaler - til rejse- og ventelæsning.

Der er lukket for kommentarer.