Meganews lansează primul chioșc de ziare print-on-demand din lume

Meganews print on demand newsstand


În timp ce editorii sar peste ei înșiși pentru a pune capăt versiunilor tipărite ale reviste în favoarea vânzării de ediții digitale adaptate la tablete pe Amazon și iTunes, cei de la compania suedeză Reviste Meganews au decis să contracareze tendința, readucând tipărirea în periodice într-un mod inedit.

Meganews print on demand newsstand

Combinând o utilizare inovatoare a tipăriturilor și a internetului, primul chioșc de reviste automat din lume este deja în funcțiune în Stockholm, Suedia. Acest automat, care utilizează tehnologia de imprimare Ricoh, este conectat la internet și poate imprima instantaneu o gamă de peste 200 de reviste și jurnale. Potrivit Meganews, un număr impresionant de 40% de reviste tradiționale tipărite rămân nevândute și ajung direct la reciclare. Chioșcul de ziare automat economisește hârtie, deoarece tipărește reviste și ziare doar la cerere.

Un nou mod de a distribui și vinde reviste

Cumpărătorii suedezi selectează mai întâi revista dorită cu ajutorul ecranului tactil al chioșcului, plătesc cu cardul de credit și apoi revista este tipărită imediat în timp ce așteaptă. Meganews spune că imprimarea unei reviste complete durează mai puțin de două minute.

Pe lângă reducerea impactului asupra mediului al activității de editare a revistelor și ziarelor prin angajarea de imprimare la cerere un alt avantaj al acestui sistem este că edițiile în limbi străine, numerele speciale și exemplarele mai vechi ale revistelor pot fi arhivate și gata de a fi tipărite în orice moment.

Nu există încă detalii ferme despre un chioșc de ziare Meganews în Marea Britanie, dar fiți cu ochii în patru pentru un nou chioșc amplasat în stația de tren, aeroportul, hotelul, universitatea, spitalul sau supermarketul local în următoarele luni.

8 COMENTARII

 1. Comentarii foarte interesante. Iată câteva răspunsuri la întrebări specifice.

  Î: Cum se vor atașa cadourile mele gratuite? R: Acest lucru nu este posibil cu Newsstand. În schimb, ați putea adăuga o pagină în interiorul revistei cu detalii despre cum să solicitați cadouri etc. În acest fel, veți capta și detaliile consumatorului

  Î: Ce se întâmplă dacă îmi doresc o revistă de la o editură independentă puțin cunoscută, dar nu mai există chioșcuri independente care să le distribuie? R: Modelul de afaceri constă în faptul că Meganews încheie contracte de distribuție cu editurile. Una dintre noile posibilități interesante este că putem stoca aproximativ 200 de reviste în fiecare chioșc de ziare. Aceasta înseamnă că putem oferi titluri de nișă, numere vechi, ediții speciale și așa mai departe. De fapt, una dintre revistele disponibile în prima unitate din Mood Galleria, Stockholm, este Zakka . În mod normal, această revistă este disponibilă doar online.

  Î: Ce se întâmplă dacă vreau cinci reviste și după zece minute coada este insuportabilă? R: Există 3 terminale de punct de vânzare pe fiecare unitate. Nu durează mai mult de 2 minute pentru a imprima fiecare revistă. (Ce se întâmplă dacă există o coadă la un chioșc de ziare tradițional)?

  Î: Ar fi mult mai bine să investească într-un software minunat care să înregistreze instantaneu vânzările fiecărei reviste în parte și să stabilească numere de declanșare pentru ca mașinile de tipărire regionale să producă loturi suplimentare pentru distribuția locală. R: Puteți urmări vânzările de reviste individuale prin intermediul chioșcului de ziare. Și, bineînțeles, toate titlurile instalate pe Newsstand sunt întotdeauna disponibile!

  Sper că acest lucru ajută
  Roger

 2. Sună bine..... pe hârtie! Dar nu sunt convins. Nu-mi amintesc o lansare grandioasă a chioșcurilor de tipărire a ziarelor, lansate cu ani în urmă în urma "succesului remarcabil" al acestora. Mulți oameni se abonează în prezent la reviste online, ceea ce funcționează bine pentru domeniile tehnice și ar putea reduce risipa în acest departament. Dar pentru cititorul social, este mult mai plăcut să răsfoiască rafturile cu reviste, să răsfoiască numerele pentru a vedea ce-i atrage atenția și să poarte o conversație plăcută cu vânzătorul despre cum v-a vândut săptămâna trecută un bilet de loterie prost. Cum vor atașa cadourile mele gratuite? Cine va înlocui instantaneu revista dacă aceasta va fi deteriorată? Ce se întâmplă dacă vreau o revistă de la o editură independentă puțin cunoscută, dar nu mai există chioșcuri independente care să le distribuie? Ce se întâmplă dacă vreau cinci reviste și după zece minute coada este insuportabilă? Ar fi mult mai bine să investească într-un software minunat care să înregistreze instantaneu vânzările fiecărei reviste în parte și să stabilească numere de declanșare pentru momentul în care mașinile de tipărire regionale produc loturi suplimentare pentru distribuția locală. La fel ca și casele de marcat din supermarketuri, care păreau o idee bună la momentul respectiv, dar care necesită un personal permanent!

 3. Îmi place această idee, absolut genială și foarte "verde" de asemenea. Aș folosi-o cu siguranță, dacă ar fi lansată în Marea Britanie.

 4. Am fost recent în Stokholm și am auzit despre această nouă dezvoltare. Este cu siguranță util pentru omul de pe stradă, care se află în mișcare și care nu poate tipări la birou documente de interes personal. Sunt convins că va prinde bine și la terminalele de transport, pentru călătorii și pentru cititul de așteptare.

Comentariile sunt închise.