10 cele mai bune utilizări ale Helvetica

Cafenea Helvetica


Îl iubiți sau îl urâți, jocul Helvetica fontul este omniprezent în aceste zile. Dar designerii grafici ingenioși continuă să găsească modalități interesante și neobișnuite de a da o nouă viață acestui faimos Font elvețian din anii '50...

Bere Helvetica

Directorul artistic de branding și ambalaje din Moscova, Sasha Kischenko, a creat acest concept de ambalaj funky pentru Bere Helvetica. Numărul de pe fiecare cutie indică procentul de alcool, în timp ce culoarea albă sau neagră înseamnă că este umplută cu bere blondă sau stout.

Helvetica bere fotografie

Sursa imaginii: Sasha Kischenko

Helvetica Bike

Aducerea minimalismului și a preciziei pure a fontului Helvetica în lumea ciclismului a fost o lovitură de maestru a studioului de design spaniol Borja Garcia.

Bicicleta Helvetica

Șa de bicicletă Helvetica

Sursa imaginilor: Blogul de design al lui Graham Smith

Ciocolată Helvetica

Designerul, directorul artistic și animatorul freelancer Rosa de Jong din Amsterdam a creat Chocografie, o modalitate savuroasă de a sublinia partea mai dulce a designului curat al Helvetica.

Ciocolată Helvetica

Sursa imaginii: Rosa de Jong

Helvetica Face Painting

Vopselele Helvetica probabil că nu vor înlătura tigrul și T-rex-ul de pe lista de dorințe a copiilor, dar designerul grafic și ilustratorul Çağlayan Aktuğ din Istanbul demonstrează că este greșit să denaturezi caracterele tipografice cu proiectul său Human & Font Anatomy.

Helvetica vopsea de față Helvetica

Sursa imaginii: Caglayan Aktug

Helvetica Film

Helvetica este un film documentar independent de lung metraj despre tipografie și design grafic realizat de regizorul Gary Hustwit.

Gary Hustwit comentează:
"M-am gândit că o privire asupra "carierei" Helvetica ar fi o structură bună pentru a analiza ultimii 50 de ani de design grafic și un punct de plecare pentru unele conversații interesante din film."

Helvetica Juice Bar & Cafe

Un amestec amețitor de bucătărie latino-americană și tipografie elvețiană, Helvetica Juice Bar & Cafe este situat în Lakewood, Ohio. Acest "loc de joacă pentru artiști" a fost deschis în octombrie 2012 și servește băuturi cu gheață și calde în pahare biodegradabile și ecologice 100%.

Cafenea Helvetica

Helvetica Cafe ambalaj

Sursa imaginilor: Helvetica Juice Bar & Cafe

Colier Helvetica

Tăiat cu laser în acrilic negru de 3 mm, acest colier Helvetica are dimensiunile de 63,5 mm (lățime) și 15,25 mm (înălțime). Lanțul placat cu argint are o lungime de aproximativ 457 mm. Realizat de proprietara Plastique, Jen Murseby, un designer grafic care trăiește și lucrează în San Francisco, colierul costă $22.

Colier Helvetica

Sursa imaginii: Plastique

Helvetica Onesie

Row Boat Press vinde acest hanorac "Helveticaca", realizat din bumbac 100%, la prețul de $15.

Helvetica onesie

Sursa imaginii: Barca de vâsle Press

Helvetica R2-D2

Fotograful și artistul francez David Benoliel a transformat mult îndrăgitul robot R2-D2 din Războiul Stelelor într-un poster "helBOTica".

"Nu este foarte complicat", spune David Benoliel pe pagina sa deviantART. "Pur și simplu am făcut totul în Adobe Illustrator. Fiecare literă a fost colorată independent pentru a da acest aspect de 3D. După aceea am exportat totul în Photoshop (Smart Object) și am creat umbra, fundalul și nivelul/curbele."

Helvetica R2D2

Sursa imaginii: David Benoliel

Cuțitul elvețian Helvetica

Acest design inteligent al cuțitului elvețian face parte dintr-o serie de lucrări de artă inspirate de Helvetica, realizate de designerul grafic și ilustratorul francez Stéphane Massa-Bidal, cunoscut sub numele de Retrofuturs. Este disponibil și sub formă de tricou alb sau negru de la MySoti.

Helvetica cuțit elvețian armata elvețiană

Helvetica elvețian armata cuțit elvețian T-shirt

Sursa imaginilor: Retrofuturs

Vrei mai mult?

Îndrăgostiți de Helvetica? S-ar putea să vă intereseze și aceste resurse fabuloase pentru toate lucrurile legate de Helvetica:

"Probabil că ați văzut-o de o mie de ori astăzi", a dezvăluit BBC News în cadrul emisiunii speciale Helvetica la 50 de ani raport.

Din păcate, Helvetica a ajuns doar la #4 în selecția clienților noștri pentru cele mai bune fonturi pentru imprimare. Futura a învins în acea zi. Ei bine, a fost și fontul preferat al lui Stanley Kubrick.

Potrivit Wikipedia, Google a făcut o glumă de Ziua Păcălelilor din aprilie 2011, în care orice căutare pentru "Helvetica" a dus la apariția improbabilă a fontului mult-dorit - Comic Sans.

12 COMENTARII

  1. Îmi place Helvetica R2-D2 și cu siguranță m-aș putea vedea pe bicicletă! Gluma de Ziua Păcălelilor de aprilie a Google m-a făcut să râd, este păcat că nu putem face contrariul în școala unde lucrez, deoarece tot felul de documente aleatorii apar în Comic Sans, deoarece prea mulți oameni par să aibă impresia că este "prietenoasă pentru copii".

  2. Bicicleta helvetica ar arăta mult mai bine dacă ar fi fost de altă culoare. Roșu este atât de DejaVu Sans!

  3. Mare post de blog! În calitate de designer la o agenție de design de site-uri web din Suffolk, folosesc adesea Helvetica, este un tip de caractere atemporal care poate fi folosit într-o gamă largă de medii și arată foarte bine pentru orice tip de design. Cuțitul armatei elvețiene îl rezumă pentru mine, fiecare greutate/format diferit al fontului este un instrument diferit pentru munca de design grafic

Comentariile sunt închise.