Photoshop video tutorials - hoe je een rustieke eco-huwelijksuitnodiging ontwerpt

photoshop rustieke eco huwelijksuitnodiging

Leer hoe je deze Rustieke Eco-trouwkaart ontwerpt in Adobe Photoshop met onze deskundige, gemakkelijk te volgen tutorial.

Deze houten eco-look is op dit moment een enorme trend voor bruiloften, dus loop voorop en laat je uitnodigingen echt opvallen!

Video-handleiding

Muziek in de video: "Storyteller" door Jahzzar (http://www.betterwithmusic.com)

Startlijn

Ga naar onze website om de gratis Photoshop A5 sjabloongids te downloaden als basis voor jouw huwelijksinvitatie. Open het Photoshop-bestand, waar we een gidslaag hebben gemaakt die je zal helpen bij het ontwerpen van je huwelijksuitnodiging - dit omvat het afloopgebied, de afsnede en het veilige gebied.

Afloopgebied - Alles wat hier staat wordt afgesneden, maar vergeet niet om alle kleuren of afbeeldingen door te laten lopen in dit 3 mm aflopende gebied om te voorkomen dat er witte lijnen verschijnen tijdens de afwerking van het drukwerk.

Bijsnijden - Je opdracht wordt gesneden op de ononderbroken zwarte lijn, afbeeldingen of tekst die in dit 3mm-gebied worden geplaatst, worden mogelijk verkeerd afgesneden.

Veilig gebied - Houd al je informatie binnen het witte gebied. Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie (300 dpi) voor de beste resultaten.

Heb je het? Oké!

Maak een nieuwe hulplijn door te klikken en te slepen op de verticale en horizontale liniaal (als je liniaal niet verschijnt in Photoshop druk je op Command + R). Maak 4 nieuwe hulplijnen op de lijn van het veilige gebied. Je moet ook 2 hulplijnen maken voor het midden van je uitnodiging. Trek aan de hulplijnen en ze moeten vastklikken als je het midden nadert (CS6, CC).

handleidingen voor photoshop huwelijksuitnodiging tutorial video

Voeg je achtergrond in door deze rechtstreeks naar het document te slepen vanuit je Verkenner of Finder (respectievelijk PC of Mac). Formaat van de afbeelding aanpassen aan het gebied, houd shift ingedrukt terwijl je dit doet om te voorkomen dat de afbeelding vervormt. Na het plaatsen van je achtergrond kun je nu je sjabloonlaag verwijderen, omdat je die niet meer nodig hebt.

het formaat van de achtergrond wijzigen voor huwelijksuitnodiging photoshop tutorial

Voer je tekst in met het tekstgereedschap op de werkbalk. Je kunt de eigenschappen van je tekst zoals lettertype, grootte, spatiëring en nog veel meer bewerken met het Tekenpaneel dat je kunt openen via de balk bovenin het document. Maak scheidingslijnen met het gereedschap Afgeronde rechthoek. Om de kleur van de lijnen gemakkelijk te veranderen, klik je met de rechtermuisknop op de laag en ga je naar Overvloei-opties. Ga hier naar Color Overlay en selecteer de kleur die je nodig hebt.

4-karakter paneel rustieke eco bruiloft uitnodiging photoshop tutorial

Om de tekst te scheiden, voeg je nog een lijn toe op elk kenmerk van de uitnodiging. Om de lijn die je al hebt gemaakt te kopiëren, klik je met de rechtermuisknop op de laag en selecteer je Dupliceren.

photoshop huwelijksuitnodiging handleiding stappen

Om je lettertype een klassieke printuitstraling te geven, verander je de lettertypes subtiel tussen alinea's of bij sleutelwoorden. We hebben bijvoorbeeld 2 verschillende lettertypes gebruikt, maar de verschillen zijn subtiel.

uitnodiging voor rustieke eco-trouwerij

Afwerking

We gaan wat bloemen toevoegen als detail. Om een afbeelding toe te voegen sleep je deze gewoon naar binnen, net zoals je met de achtergrond hebt gedaan. Formaat wijzigen en roteren zodat het in het ontwerp past. We gaan het een vervaagde look geven, dus klik met de rechtermuisknop op de laag en selecteer Overvloei-opties. Selecteer onder Mengmodus Zacht licht. Nu lijkt de afbeelding verouderd en vervaagd op de achtergrond.

afwerking voor photoshop huwelijksuitnodiging

Als je klaar bent, sla je je uitnodiging op als een PSD (Photoshop Document) en een PDF (Portable Document Format). Ga voor de volgende stappen om je uitnodigingen te laten drukken naar Solopress.com.

Iets blauws

Als donker hout niet je ding is, probeer dan een witte houtstructuur en voeg een vleugje kleur toe aan je tekst!

Rustieke eco-huwelijksuitnodiging solopress photoshop tutorial

Een persoonlijk tintje geven aan jullie trouwdag maakt het nog specialer.

Neem contact op

Als je opmerkingen of vragen hebt over het ontwerpen van een huwelijksinvitatieGebruik het commentaargedeelte hieronder en we zullen ons best doen om je vragen te beantwoorden.

Voor meer deskundige videogidsen voor professionele creatieve toepassingen moet u zich abonneren op onze YouTube-kanaal en blijf terugkomen naar de blog! 

2 REACTIES

  1. Prachtig ontwerp. Ik vind het altijd prachtig om een handgemaakte huwelijksuitnodiging te ontvangen 🙂

Reacties zijn gesloten.