Star Wars en andere 3D papercraft maskers van Steve Wintercroft

Star Wars Stormtrooper 3D kartonnen helm

De Britse ontwerper Steve Wintercroft laat zien hoe je van gerecyclede kartonnen dozen 3D papercraft maskers kunt maken, zoals de Star Wars Stormtrooper helm die je hier ziet...

Star Wars Stormtrooper 3D kartonnen helm

Steve Wintercroft uit Redruth in Cornwall heeft een serie geweldige 3D papercraft maskers van dieren, popcultuur en Halloweenfiguren die je zelf kunt namaken met stukjes karton die in huis liggen, zoals gebruikte cornflakesdozen of andere verpakkingen. Ja, het is net alsof je een Blue Peter-project doet met stukjes oud karton en plakplastic. Alleen veel cooler.

De 3D papercraft maskersjablonen van Wintercroft, die ongeveer 5 pond per stuk kosten, zijn eenvoudig te maken en kunnen door iedereen in elkaar worden gezet. Druk de sjablonen gewoon af op A4-papier, plak ze op de kaart, knip ze uit, zorg dat de nummers kloppen en plak de onderdelen met tape aan elkaar. Het gemiddelde masker is ongeveer 330 mm hoog en 365 mm breed en past de meeste volwassenen.

"Een paar jaar geleden kreeg ik een uitnodiging voor een Halloween-feestje, maar omdat ik geen kostuumideeën had, ging ik zitten met een stapel oud karton, wat plakband, een schaar en veel hete thee," vertelt Steve Wintercroft. "Een uurtje later en na wat vallen en opstaan had ik een vossenmasker gemaakt. Het masker werd goed ontvangen, dus dit jaar heb ik het opnieuw ontworpen en een paar andere dieren toegevoegd."

"Ze zijn een goed, milieubewust alternatief voor in de winkel gekochte maskers en bovendien erg leuk om te maken," voegt Wintercroft toe. "Bovendien geeft het veel voldoening om van 2D-materiaal een 3D-masker te maken."

Hier is een selectie van de 3D papercraft maskers die momenteel worden aangeboden:

Beagle Masker

Beagle 3D papercraft masker

Voeg daar een gebroken been, een kruk en een boombox aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een hip Daft Punk verkleedkostuum.

Videoclip Daft Punk - Da Funk:

Vossenmasker

3D masker vos

Dit sjabloon van Steve Wintercroft werkt ook goed als wolvenmasker.

Polygoon gezichtsmasker

3D polygoon gezichtsmasker

Herinnert iemand zich Max Headroom nog uit de jaren 80? Dankzij deze YouTube-compilatie van Max' beste stukjes ooit, kun je een aantal van zijn slagzinnen gebruiken terwijl je je polygoonmasker draagt.

Pompoenmasker (Jack-o'-Lantern)

Halloween pompoen 3D papercraft masker

Dit Halloween pompoenontwerp kan worden gebruikt als masker of als lantaarn - vergeet alleen niet om een LED-lamp met laag voltage te gebruiken in plaats van een kaars om hem aan te steken!

Schedelmasker

Schedel 3D kartonnen masker

Verf de schedel geel als je verkleed als Skeletor uit Masters of the Universe naar het Halloweenfeest wilt.

Verrassend genoeg is er nog geen teken van een Autobot, Decepticon of een ander soort Transformer in Steve Wintercroft's collectie 3D-papercraftmaskers. Ik denk dat niemand een vermomde robot wil zijn deze Halloween.

2 REACTIES

  1. Ik vind het vreemd dat, tenminste voor de Stormtrooper, de maker geen glanzend/fotopapier heeft gebruikt om het idee te laten zien, en ook de cellotape aan de binnenkant heeft gehouden. Verder zijn ze echt geweldig.

    Misschien probeer ik de Stormtrooper te maken met de verschillen die ik noemde. Als ik er de tijd voor neem, denk ik dat het er echt geweldig uit kan zien. Bedankt voor het delen.

Reacties zijn gesloten.