Eenvoudige tips voor een goed briefhoofdontwerp

Briefhoofd Ontwerp

E-mail mag dan populair zijn, maar sommige momenten vragen gewoon om drukwerk. Als je formeel contact moet leggen met een zakenrelatie of klant, is een goed briefhoofdontwerp essentieel.

Waarom het ontwerp van een briefhoofd belangrijk is

Verschillende redenen.

  • Een passend (of ongeschikt) ontwerp kan een sterk signaal afgeven dat aangeeft hoe mensen je bedrijf zien.
  • Briefpapier maakt deel uit van het pakket dat je naamsbekendheid vergroot, naast je visitekaartjes, flyers en ander promotioneel drukwerk.
  • Geweldig ontwerp briefhoofd zet de toon voor je bericht - of het nu serieus is, gericht op verkoop, felicitaties enzovoort.

Onthoud wat je moet opnemen

Wees kieskeurig over wat je daadwerkelijk in je briefhoofd - en laat alles tot in detail uitzoeken voordat je ze moet laten drukken. Het opnemen van je bedrijfsnaam en logo in het ontwerp van je briefhoofd is essentieel, net als je contactgegevens. Bij contactgegevens kun je echter overwegen of je ze in de kop of in de voettekst wilt plaatsen. Andere mogelijke gegevens om op te nemen zijn je bedrijfsslogan en social media handles.

Ken uw merk

Als de huisstijl van je bedrijf een specifiek palet van lettertypes en kleuren omvat, houd je daar dan aan. Dit is niet de plek om af te wijken van de standaarden; consistentie is de sleutel. Voor de rest moet het ontwerp van je briefhoofd een beperkte reeks kleuren en niet meer dan twee lettertypes bevatten, die allemaal complementair blijven met het soort bedrijf dat je runt en de manier waarop je logo is ontworpen.

Houd het eenvoudig

Hoewel je alle relevante informatie in het ontwerp van je briefhoofd wilt opnemen, moet je ook de valkuil vermijden om het te vol te maken. Witte ruimte is net zo essentieel als de informatie die je opneemt, en een te druk briefhoofd met te veel details wordt alleen maar verwarrend voor de lezer.

creatief briefhoofd ontwerp voor een amerikaanse fourniturenwinkel

Zorgvuldig proeflezen

Niet alleen op het computerscherm - je zult er versteld van staan hoe anders dingen kunnen opvallen als je briefhoofd wordt afgedrukt. Lees natuurlijk door op spelfouten of "typefouten", maar let ook op mogelijke problemen met spatiëring, interpunctie en zelfs het per ongeluk opnemen van onjuiste of verouderde informatie. Een goede drukker zal voor je proeflezen, maar je zult er nooit spijt van krijgen dat je het ontwerp van je briefhoofd zelf twee of drie keer hebt gecontroleerd voordat je het opstuurt voor productie.

Denk vooruit

Denken aan de toekomst is een punt dat sommige printklanten over het hoofd zien. Is je bedrijf van plan om in de komende maanden of het komende jaar naar een nieuw kantoor te verhuizen? Bent u actief op zoek naar offertes voor het installeren van een nieuwe telefoondienst? Als een van je belangrijkste contactgegevens binnenkort verandert, wil je misschien nu al een iets kleinere partij briefpapier drukken en daarna meer zodra je informatie is bijgewerkt. Op die manier bespaar je mogelijke verspilling. Je kunt immers ook een kleine oplage meer briefpapier bestellen, maar met oude voorraad kun je niet veel doen.

Zoals bij de meeste aspecten van het zakendoen, komt het beste halen uit het ontwerp en de afdruk van je briefhoofd neer op eenvoudig plannen en dubbel controleren. Doe het vanaf het begin goed en je zult briefpapier hebben dat een geweldige indruk maakt voor je bedrijf!

1 REACTIE

  1. Uitstekende tips. Het is zo belangrijk om een goed briefhoofd te hebben, en daarom adviseer ik mensen vaak om een professioneel naar je ontwerp te laten kijken voordat je het laat drukken.

Reacties zijn gesloten.