Toiletpapierrol kunst door Junior Fritz Jacquet

Junior Fritz Jacquet toiletrol maskers

Door de geschiedenis heen hebben kunstenaars nieuwe materialen en manieren ontdekt om zich uit te drukken. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd dat een onopvallende rol toiletpapier het medium bij uitstek kon worden voor een getalenteerde Parijse kunstenaar...

Junior Fritz Jacquet is een kunstenaar en beeldhouwer uit Parijs met een passie voor alles wat met papier te maken heeft. Door zijn vaardigheden op het gebied van papercrafting naar een hoger niveau te tillen, heeft hij nu zelfs gewone rollen toiletpapier in een serie prachtige, met de hand geschilderde maskers. Maar er is niets standaards aan zijn kunst!

Junior Fritz Jacquet toiletrol maskers

Paar beschilderde papieren maskers

Papieren maskers - voor en na

Foto van Junior Fritz Jacquet en zijn papierkunst

Papieren masker foto 1

Papieren masker foto 2

Papieren masker foto 3

JFJ heeft eerder meer traditionele papiervormen zoals karton en briefpapier gebruikt in zijn werk. Zijn grotere maskers, ongeveer 30 tot 40 cm hoog, zijn gevouwen uit één vel wit of zwart Canson-papier.

Wat kunnen we nog meer verwachten van deze prins van het papyrus? Sculpturen van schuurpapier? Renaissancekunst van rijstpapier? Houd een oogje op De website van Junior Fritz Jacquet (beschikbaar in het Frans en Engels) om meer te weten te komen.

6 REACTIES

  1. Dit is zo cool! Ik vind de ideeën geweldig! Ik zal het mijn kleine meid laten zien, ik weet niet hoeveel toiletrolraketten ik nog aankan!

  2. Dit is een veel productievere manier om je tijd op het toilet door te brengen. Ik lees meestal gewoon een tijdschrift.

  3. wow deze zijn geweldig. Ik hang altijd aan wc-rolletjes op zoek naar iets om ermee te doen (samen met de kleinkinderen). Ik denk dat dit onze vaardigheden te boven gaat, maar wel inspirerend.

Reacties zijn gesloten.