Meer dan tien jaar marketing - de Gemenebestspelen

Billboard voor de Commonwealth Games in Glasgow 2014 met Jessica Ennis en Nicola Adams als gezichten op de gevel van de arena.
Het officiële reclamebord van de Gemenebestspelen

Laat de Spelletjes beginnen! Als Glasgow bereidt zich voor op 11 dagen van sportgeschiedeniskijken we naar de marketinggeschiedenis; vroeger en nu.

De Gemenebestspeleneen van de meest iconische sportevenementen ter wereld die om de 4 jaar moet plaatsvinden, gaat van start in Glasgow; maar hoe heeft zijn marketing tot nu toe bewezen in vergelijking met andere landen gastheer van de spelen ? Laten we eens kijken.

Zoals MarketingWeek meldt, zijn de sponsors voor de Commonwealth Games van 2014 klaar om in te zetten op de komende evenementen - na lichte twijfels na de Spelen van Delhi in 2010, die aantoonbaar een marketingmislukking waren.

Glasgow heeft het moeilijk om de passie voor sport nieuw leven in te blazen nu het WK in Brazilië is afgelopen. Wereldleiders op het gebied van marketing, zoals Adidas, bereikten een doelverkoop van 1,6 miljard pond na hun sportreclames tijdens het toernooi.

Roept dit een anticlimax op in de aanloop naar Glasgow? Hoe enthousiast is de wereld hiervoor? Zoals op veel mediaplatforms is te lezen, is het enthousiasme in Schotland enorm na flash mobs, lokale bedrijven die in de stemming komen en veel optredens op The One Show van de BBC.

De Gemenebestspelen: Glasgow 2014

Een afbeelding van het logo en de marketingbanner van de Commonwealth Games 2014 in Glasgow heeft een witte achtergrond en gepixelde foto's van beroemde atleten die waarschijnlijk zullen meedoen.

Billboard voor de Commonwealth Games in Glasgow 2014 met Jessica Ennis en Nicola Adams als gezichten op de gevel van de arena.
Het officiële reclamebord van de Gemenebestspelen Glasgow 2014

De Gemenebestspelen: Delhi 2010

Het logo voor de Commonwealth Games in Delhi 2010 is op een witte achtergrond met een spiraal van veelkleurige mensen.
De Gemenebestspelen: Delhi 2010 officieel logo

Een officieel billboard voor Delhi 2010 met donkerblauwe achtergrond toont een team fietsers dat door een boog rijdt
Officieel reclamebord van de Gemenebestspelen Delhi 2010

De Gemenebestspelen: Melbourne 2006

Het officiële logo voor de Commonwealth Games in Melbourne 2006 heeft een lichtblauwe achtergrond en twee scherpe figuren te midden van sport
Het officiële logo van de Gemenebestspelen Melbourne 2006
Kleurrijke ansichtkaart voor de Commonwealth Games in Melbourne toont de stad 's nachts vanaf de waterspiegel
Commonwealth Games 2006 Melbourne Ansichtkaart

De Gemenebestspelen: Manchester 2002

Het logo van de Commonwealth Games die in 2002 in Manchester werden gehouden heeft een symbool van 3 verschillend gekleurde figuren die allemaal de handen hoog houden
Het officiële logo van de Commonwealth Games 2002 in Manchester

De Gemenebestspelen: Kuala Lumpur 1998