Groen drukwerk dat de aarde niet kost

Mini-visitekaartjes van gerecyclede pulp

In het kader van de Recycle Week, toon je steun voor het milieu EN bespaar enorm door te printen bij Solopress...

Recycleweek-logo

Het is de 10th verjaardag van de Britse Recycleer week nationale bewustmakingscampagne deze week (17th tot 23rd juni). De boodschap voor 2013 is goed gedaan, we recyclen nu allemaal veel meer dan 10 jaar geleden, maar laten we proberen om nog meer te doen!

Wist u dat een aanzienlijke 67% van het papier en karton dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt, wordt teruggewonnen voor recycling? En er bestaat tegenwoordig niet meer zoiets als "het nieuws van vandaag is het fish and chips-papier van morgen", want al het krantenpapier dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gemaakt, is nu gemaakt van 100% gerecycled papier. Om eerlijk te zijn hebben de voedselhygiëne-autoriteiten waarschijnlijk meer te maken met deze verandering in de bedrijfspraktijk dan de recycling-campagnevoerders.

Recyclinginitiatieven zijn echter cruciaal voor ons allemaal op deze planeet. Het papier en karton dat niet door mensen wordt gerecycled, belandt gewoon op een stortplaats, waar het uiteindelijk gaat rotten en schadelijke broeikasgassen zoals methaan uitstoot.

Groene printers

Alle onderstaande milieuvriendelijke producten van Solopress zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en karton dat op verantwoorde wijze is ingekocht. Maar dat is nog niet alles. Solopress drukt alleen met ecologische inkten op plantaardige basis en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf in elk stadium van de productie en levering te verminderen.

Deze toewijding aan groen printen zorgt ervoor dat je drukwerkbestelling een minimale impact heeft op het milieu - zonder kwaliteitsverlies - voor prijzen die goedkoper zijn dan ooit tevoren!

19 REACTIES

 1. Interessant artikel. Het is vervelend om te recyclen, maar het geeft veel voldoening. Ik vind het erg vervelend dat maar een paar mensen in mijn straat de moeite nemen. Er moet meer gedaan worden om mensen aan te moedigen.

 2. Er wordt steeds meer gerecycled. Nog niet zo lang geleden had je papier en inkt van slechte kwaliteit als opoffering voor gerecyclede milieuvriendelijke producten. De laatste tijd zie ik veel betere voorbeelden en ik zie dit als de weg vooruit. Mijn vader werkt bij een papierfabriek en het is tegenwoordig echt moeilijk om het verschil te zien tussen twee papiersoorten die wel of niet gerecycled zijn.

 3. Het is fijn om te weten dat tenminste één bedrijf de moeite neemt om bomen te sparen. Met de hoeveelheid junkmail die elke week wordt verstuurd in het Verenigd Koninkrijk (waarschijnlijk maar een klein deel daarvan op gerecycled papier) doen bedrijven die gerecyclede producten gebruiken veel om te helpen.

 4. Ik probeer zoveel mogelijk gerecycled papier te gebruiken en vraag altijd om dit ergens op het afgedrukte artikel te vermelden om het bewustzijn te vergroten. Ik wist niets van eco-inkten totdat ik dit artikel las en ik zal er zeker naar kijken als ik de volgende keer mijn printercartridges vernieuw of een afdruk laat maken.
  !

 5. bedrijven kunnen de ergste zijn! de mijne doet helemaal geen poging, dus goed gedaan met je inspanningen

 6. Een heel interessant artikel. Ik recycle momenteel alle papierproducten thuis, maar ik moet mijn werkgever nog overtuigen om meer groene praktijken in te voeren.

 7. Ik denk dat recyclen heel belangrijk is. Soms is het lastig om te recyclen, maar als we allemaal onze best doen, heeft iedereen daar op de lange termijn profijt van.

 8. Wow - dat was echt informatief. Ik heb deze pagina gebookmarked omdat mijn dochter huiswerk moet maken over recycling en dit zal een grote hulp zijn 🙂 x

 9. Drukkerijen zouden klanten geld moeten geven die ongebruikte flyers die ze hebben gedrukt terugbrengen (misschien per gewicht). De meeste mensen zullen deze oude ongebruikte flyers, drukwerk, niet recyclen, maar een stimulans zou de situatie sterk verbeteren.

 10. Ik herinner me hoe we als klein kind in de jaren 70 te horen kregen dat groene onderwerpen omarmd moesten worden en dat dat nooit zou gebeuren omdat mensen consumentistisch waren en er niets om gaven. Het is goed om te zien dat het tij begint te keren, maar er is nog een lange weg te gaan.

 11. Geweldig informatief bericht - ik had nog nooit nagedacht over de "groenheid" van inkt, alleen papier. Nu vraag ik me af hoe groen de inkt is die ik gebruik in mijn printer thuis!

 12. Dit is precies wat de industrie nodig heeft: hetzelfde kwaliteitsproduct, minder milieubelasting bij de productie, minder materiaalverspilling, minder storten en concurrerende prijzen!

 13. Het is geweldig dat dit artikel deze informatie naar voren heeft gebracht. Ik wist dat er steeds meer papier wordt gerecycled - ik wist alleen nooit zeker hoe - bedankt!

Reacties zijn gesloten.