Adobe Photoshop CC krijgt update voor 3D-printen

Adobe Photoshop CC - logo voor nieuwe update 3D-printen

Adobe voegt spannende nieuwe 3D printmogelijkheden toe aan de Photoshop CC update van vandaag...

Adobe Photoshop CC omarmt 3D-printen

Met de onthulling van de nieuwe 3D printen mogelijkheden in de nieuwste Adobe Photoshop CC update, hoopt Adobe dat hun industriestandaard beeldbewerkingssoftware vanaf nu ook de go-to tool wordt voor iedereen die een 3D-model wil printen.

De nieuwe 3D-printmogelijkheden die in Photoshop CC zijn geïntegreerd, zijn per direct beschikbaar als onderdeel van een belangrijke update voor Adobe Creative Cloud en stellen gebruikers in staat om eenvoudig en betrouwbaar 3D-ontwerpen te maken, verfijnen, bekijken, voorbereiden en printen.

Drukklare 3D-modellen kunnen vanaf nul worden gemaakt in Photoshop CC of worden geïmporteerd vanuit een andere 3D-modelleringstoepassing en vervolgens worden bewerkt met de gereedschappen die elke Photoshop-gebruiker kent.

Als je het je kunt voorstellen, kun je het 3D printen

"De nieuwe 3D printmogelijkheden in Photoshop CC nemen voor iedereen het giswerk weg bij het printen van 3D modellen," zegt Winston Hendrickson, VP of products bij Adobe's Creative Media Solutions afdeling. "Voorheen was er een kloof tussen de content die 3D modeling tools produceerden en wat 3D printers nodig hebben om resultaten van hoge kwaliteit te leveren. Nu, door simpelweg op 'Print' te klikken in Photoshop CC, kunnen creatieven 3D-ontwerpen naar de fysieke wereld brengen."

Adobe Photoshop CC ondersteunt nu de populairste desktop 3D-printers, zoals de Makerbot Replicator-serie hieronder.

Makerbot Replicator 3D-printers

MakerBot's 5th generatie Replicator 3D printers

"Met de enorme adoptie van Adobe Photoshop CC betekent deze aankondiging dat een enorme toestroom van mensen nu toegang krijgt tot 3D modeling tools," merkt Bre Pettis, CEO van MakerBot op. "Ik kan niet wachten om te zien wat ze ontwerpen met Photoshop CC en creëren met hun MakerBot Replicator 3D-printer!"

Creatief aan de slag

Photoshop Product Manager Stephen Nielson geeft een kort overzicht van alle nieuwe functies in Adobe Photoshop CC in deze promovideo op YouTube:

Het lijkt erop dat 2014 weer een geweldig jaar wordt voor 3D printen. Wat vind JIJ van Adobe's nieuwste toevoeging aan Photoshop CC? Scroll naar beneden op deze pagina naar het vak 'Laat een reactie achter' hieronder en plaats je bericht (je kunt ook reageren via het Facebook-paneel)...

6 REACTIES

  1. Dit is goed nieuws, ik heb een groot ventilatierooster nodig voor aan mijn muur. Dit rooster bestaat momenteel niet, dus misschien kan ik er zelf een ontwerpen en maken. Wat zijn de maximale afgewerkte afmetingen van een kunststof voorwerp?

  2. Het is interessant hoe Adobe de stap heeft gezet van een 2D 'bedrijf' naar de 3D wereld. Het zal geweldig zijn voor stop motion animators en productontwerpers om te zien hoe ontwerpen eruit kunnen zien en kunnen functioneren voordat ze worden geproduceerd. Maar zoals met elke nieuwe stap in de technologie kan dit een nieuwe manier zijn om replica's en namaakproducten te maken als ze in de 'verkeerde' handen vallen.

  3. Dus tegen het einde van 2015 zullen 3D-printers beschikbaar zijn voor een mooie prijs die de meeste printbedrijven kunnen kopen zonder een grote banklening te hebben!

Reacties zijn gesloten.