Met print kunnen Duitse voetbalfans hun steun betuigen

Borussia Park

De Bundesliga, de hoogste klasse van het Duitse voetbal, keert dit weekend terug met een volledig programma van competitiewedstrijden na meer dan twee maanden zonder actie. Hiermee zijn ze de eerste grote Europese voetbalcompetitie die weer van start gaat, hoewel de voorzorgsmaatregelen die zijn genomen om de wedstrijden mogelijk te maken betekenen dat dit nog lang geen terugkeer naar de normale gang van zaken is.

De teams zitten al zeven dagen in isolatie in hotels en worden regelmatig getest om er zeker van te zijn dat niemand op het veld besmet is met COVID-19. Alle wedstrijden worden achter gesloten deuren gespeeld. Alle wedstrijden worden achter gesloten deuren gespeeld zonder dat er fans aanwezig zijn en de straten rond de stadions worden ook afgezet.

De Bundesliga staat bekend om de geweldige steun die de clubs tijdens wedstrijden krijgen, dus het zal even wennen zijn als de wedstrijden voorlopig in bijna stilte worden gespeeld. Maar hoewel de passie van de Duitse fans niet kan worden gerepliceerd, heeft één club de kracht van drukwerk gebruikt om te proberen een normale wedstrijddagervaring op een innovatieve manier na te bootsen.

Het als vierde geplaatste Borussia Mönchengladbach besloot een campagne te lanceren onder de naam Blijf thuis. Blijf op de tribune waarbij fans worden aangemoedigd om een kartonnen knipsel van zichzelf te kopen voor in het stadion. De uitsnijdingen kosten £16,50 per stuk en de winst wordt gedoneerd aan lokale doelen en liefdadigheidsprojecten.

Het drukken van de uitsnijdingen is ook toevertrouwd aan twee drukkerijen in Mönchengladbach die moesten sluiten vanwege het coronavirus.

De eerste thuiswedstrijd van het team is op zaterdag 23 mei tegen Bayer Leverkusen. Men denkt dat er dan meer dan 8.000 'supporters' in het stadion te zien zullen zijn. We zijn er echter niet zo zeker van dat de Mexicaanse golf erg succesvol zal zijn...