Solopress schenkt serverruimte aan de strijd tegen COVID-19

Server

Als we zouden zeggen dat Solopress is begonnen met vouwen, zou je denken dat we het hebben over het voorbereiden van onze laatste brochureorder. Maar wat we eigenlijk aan het doen zijn, is een deel van onze serverkracht uitlenen om een aantal zeer slimme mensen te helpen meer te begrijpen over COVID-19, met als doel om uiteindelijk therapeutica te kunnen ontwerpen om het virus te bestrijden.

Vouwen@home is een gedistribueerd computerproject aan de Washington University in St. Louis, Missouri, VS. Het doel is om wetenschappers te helpen bij hun inspanningen om nieuwe therapeutica voor ziekten te ontwikkelen. Ze doen dit door de dynamica van eiwitten te simuleren die virussen zoals COVID-19 allemaal hebben, door ze te gebruiken om zich te reproduceren en de effectiviteit van ons immuunsysteem te beperken.

Deze simulaties stellen wetenschappers in staat om te observeren hoe de atomen in een eiwit bewegen in plaats van ze te bekijken als een statische momentopname. Dit proces wordt 'eiwitvouwing', waar het project zijn naam aan te danken heeft. Door simulaties zoals de onderstaande te maken en te bestuderen, kunnen ze nieuwe therapeutische mogelijkheden ontdekken die anders onbekend zijn.

Wat doet Solopress dan precies, horen we je vragen? Dat is het mooie van het Folding@home project. Elke simulatie die wordt gemaakt vereist veel computerkracht en ze moeten een enorm aantal simulaties uitvoeren om hopelijk iets te vinden dat de wetenschappers kunnen gebruiken tegen COVID-19.

Omdat het bij ons niet zo druk is als normaal, hebben we veel serverruimte die momenteel niet wordt gebruikt. We hebben deze ruimte aan Folding@home gegeven, wat betekent dat onze servers worden gebruikt om deze simulaties te maken.

Niet dat we concurrerend zijn, maar op het moment van schrijven staat de hoeveelheid CPU die we beschikbaar stellen op 15.436 van de 250.000+ wereldwijd, en we kijken naar manieren waarop we onze bijdrage verder kunnen verhogen! Je kunt hier zien hoe we het doen (nogmaals, we zijn zeker niet concurrerend...)

We willen alle bedrijven die zich in een vergelijkbare positie bevinden als wij aanmoedigen om mee te doen, en het is ook iets waarvoor particulieren zich als vrijwilliger kunnen aanmelden met hun eigen computer. Alle informatie die je nodig hebt, kun je hier op hun website vinden: https://foldingathome.org/covid19/