Gelaatsschermen ontvangen BSI-certificering voor gebruik tegen COVID-19

Gezichtsscherm

De CE-gemarkeerde gelaatsschermen van Solopress hebben het goedkeuringszegel gekregen na de British Standards Institution (BSI) heeft ze officieel gecertificeerd als 'veiligheidsbril voor gebruik door gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en ander personeel dat betrokken is bij de inspanningen om het COVID-19-virus in te dammen en verdere verspreiding ervan te voorkomen'.

Ze werden getest door de BSI om te bepalen of ze voldeden aan de PBM-verordening en EU-aanbeveling 2020/403De resultaten laten zien dat ze met vlag en wimpel zijn geslaagd en voldoen aan BS EN 166:2002.

Om als PBM geclassificeerd te worden, moesten de gelaatsschermen een reeks strenge tests doorstaan, waaronder:

  • Algemene constructie. Oogbeschermers mogen geen uitsteeksels, scherpe randen of andere gebreken vertonen die tijdens het gebruik ongemak of letsel kunnen veroorzaken.
  • Hoofdbanden. Hoofdbanden die als belangrijkste bevestigingsmiddel worden gebruikt, moeten over elk deel dat in contact komt met het hoofd van de drager ten minste 10 mm breed zijn. Hoofdbanden moeten verstelbaar of zelfstellend zijn.
  • Gezichtsveld. Oogbeschermers moeten een minimaal gezichtsveld hebben.
  • Sferische, astigmatische en prismatische refractievermogens. Het vizier mag het zicht van de drager niet belemmeren of zijn ogen belasten.
  • Kwaliteit van materiaal en oppervlak. Afgezien van een 5 mm breed randgebied mogen de oculairen geen significante gebreken vertonen die het gezichtsvermogen tijdens het gebruik kunnen aantasten, zoals bellen, krassen, insluitingen, doffe plekken, putjes, schimmelvlekken, schuurplekken, korrels, pocking, afschilfering en golving.
  • Bescherming tegen druppels en spatten van vloeistof. Gelaatsschermen bedekken een voorgeschreven ooghoek volledig.
  • Zijdelingse bescherming. De gezichtsbescherming beschermt minstens 10 mm in de ooghoek.

Toen hij het nieuws ontving, zei Solopress-directeur Simon Cooper: "Ik ben erg blij dat de gelaatsschermen die we zelf zijn gaan produceren in de strijd tegen het coronavirus nu officieel CE-gemarkeerd zijn.

"Toen we aanvankelijk bespraken wat we als bedrijf konden doen om te helpen en de productie van gezichtsbescherming werd voorgesteld, hebben we meteen de vereiste normen opgezocht om te beslissen of we iets konden produceren dat echt zou helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

"Ik had er alle vertrouwen in dat het eindproduct van hoge kwaliteit was en aan alle eisen voldeed, maar om dit bevestigd te krijgen door de BSI is fantastisch en een enorme eer voor ons team hier dat zo hard heeft gewerkt om onze productiemogelijkheden aan te passen om dit te bereiken.

"Hoewel de kwaliteit van de gelaatsschermen al duidelijk zal zijn geweest, weet ik zeker dat dit nieuws goed zal worden ontvangen door de zorginstellingen, verpleeghuizen en tandheelkundige centra van de NHS aan wie we donaties hebben gedaan, evenals de duizenden bedrijven die bestellingen hebben gedaan om hun personeel veilig te houden."