Scuturile de protecție a feței primesc certificarea BSI pentru utilizarea împotriva COVID-19

Scut de față

Scuturile de față Solopress cu marcaj CE au primit sigiliul de aprobare după ce Instituția britanică de standardizare (BSI) i-a certificat oficial ca fiind "ochelari de protecție pentru a fi utilizați de către lucrătorii din domeniul sănătății, personalul de prim ajutor și alte categorii de personal implicate în eforturile de a limita virusul COVID-19 și de a evita răspândirea acestuia".

Acestea au fost testate de către BSI pentru a determina dacă sunt conforme cu standardele BSI. Regulamentul PPE și sistemul de recomandare UE 2020/403Rezultatele au arătat că acestea au trecut cu brio și sunt conforme cu BS EN 166:2002.

Pentru a fi clasificate ca EPI, ecranele faciale trebuiau să treacă o serie de teste stricte, printre care:

  • Construcția generală. Protectorii de ochi nu trebuie să aibă proeminențe, margini ascuțite sau alte defecte care ar putea provoca disconfort sau răniri în timpul utilizării.
  • Benzi pentru cap. Benzile de cap, atunci când sunt folosite ca mijloc principal de fixare, trebuie să aibă o lățime de cel puțin 10 mm pe orice porțiune care poate veni în contact cu capul purtătorului. Benzile de cap trebuie să fie reglabile sau autoreglabile.
  • Câmpul de vizibilitate. Protectorii oculari trebuie să prezinte un câmp vizual minim.
  • Puterile de refracție sferică, astigmatică și prismatică. Viziera nu trebuie să afecteze vederea purtătorului sau să îi obosească ochii.
  • Calitatea materialului și a suprafeței. Cu excepția unei zone marginale cu lățimea de 5 mm, ocularele trebuie să fie lipsite de defecte semnificative care ar putea afecta vederea în timpul utilizării, cum ar fi bule, zgârieturi, incluziuni, pete mate, pișcături, urme de mucegai, urme de spălare, granulații, pocnituri, scări și ondulații.
  • Protecție împotriva picăturilor și stropilor de lichid. Ecranele faciale acoperă complet un dreptunghi prescris pentru regiunea oculară.
  • Protecție laterală. Ecranul facial protejează de cel puțin 10 mm la colțul ochilor.

La primirea acestei vești, Simon Cooper, directorul general al Solopress, a declarat: "Sunt încântat de faptul că ecranele faciale pe care am început să le producem intern în lupta împotriva coronavirusului sunt acum marcate oficial cu marca CE.

"Când am discutat inițial despre ce am putea face ca afacere pentru a ajuta și s-a sugerat fabricarea de protecție pentru față, am căutat imediat standardele necesare pentru a decide dacă suntem capabili să producem ceva care să ajute cu adevărat la oprirea răspândirii virusului.

"Am fost pe deplin încrezător că articolul finit era de înaltă calitate și că a bifat toate căsuțele necesare, dar confirmarea acestui lucru de către BSI este fantastică și reprezintă un credit imens pentru echipa noastră de aici, care a lucrat din greu pentru a ne adapta capacitățile de producție pentru a obține acest lucru.

"În timp ce calitatea scuturilor de protecție a feței va fi fost deja evidentă, sunt sigur că această veste va fi bine primită de unitățile de sănătate, casele de îngrijire și centrele stomatologice NHS cărora le-am făcut donații, precum și de miile de întreprinderi care au făcut comenzi pentru a-și menține personalul în siguranță."