Solopress donează spațiu de server pentru a lupta împotriva COVID-19

Server

Dacă am spune că Solopress a început să plieze, ați fi iertat dacă ați crede că vorbim despre pregătirea ultimei noastre comenzi de broșuri. Cu toate acestea, ceea ce facem de fapt este să împrumutăm o parte din puterea serverului nostru pentru a ajuta niște oameni extrem de inteligenți să încerce să înțeleagă mai multe despre COVID-19, cu scopul de a putea, în cele din urmă, să conceapă produse terapeutice pentru a combate virusul.

Folding@home este un proiect de calcul distribuit cu sediul la Universitatea Washington din St. Louis, Missouri, SUA. Scopul său este de a ajuta oamenii de știință în eforturile lor de a dezvolta noi terapii pentru boli. Ei fac acest lucru prin simularea dinamicii proteinelor pe care virusurile precum COVID-19 le au toate, folosindu-le pentru a se reproduce și a limita eficiența sistemului nostru imunitar.

Aceste simulări le permit oamenilor de știință să observe modul în care se mișcă atomii dintr-o proteină, în loc să îi vadă ca pe o imagine statică. Acest proces se numește 'plierea proteinelor', de unde și-a luat numele proiectul. Prin crearea și studierea unor simulări precum cea de mai jos, aceasta le poate dezvălui noi oportunități terapeutice care altfel sunt necunoscute.

Deci, ce anume face Solopress vă întrebăm? Ei bine, aceasta este frumusețea proiectului Folding@home. Fiecare simulare creată necesită multă putere de calcul și trebuie să ruleze un număr enorm de simulări pentru a spera să găsească ceva ce oamenii de știință pot folosi împotriva lui COVID-19.

Având în vedere că activitatea noastră nu este atât de aglomerată cum ar fi normal, avem o mulțime de spațiu pe server care nu este utilizat în prezent. Am oferit acest spațiu pentru a fi folosit de Folding@home, ceea ce înseamnă că serverele noastre sunt folosite pentru a crea aceste simulări.

Nu că am fi competitivi, dar la momentul scrierii acestui articol, cantitatea de procesor pe care o punem la dispoziție este de 15.436 din peste 250.000 la nivel mondial, și căutăm modalități prin care să ne creștem contribuția și mai mult! Puteți vedea cum ne descurcăm aici (din nou, cu siguranță nu suntem competitivi...)

Încurajăm orice întreprindere care se află într-o poziție similară cu a noastră să se implice și este, de asemenea, ceva pentru care persoanele fizice se pot oferi ca voluntari, folosindu-și calculatoarele personale. Toate informațiile de care veți avea nevoie pot fi găsite pe site-ul lor aici: https://foldingathome.org/covid19/