Printul permite fanilor germani de fotbal să-și arate susținerea

Parcul Borussia

Bundesliga, eșalonul superior al fotbalului german, revine în acest weekend cu un program complet de meciuri de campionat, după mai bine de două luni fără nicio acțiune. Astfel, devine prima mare ligă europeană de fotbal care își reia activitatea, deși măsurile de precauție luate pentru a permite desfășurarea meciurilor înseamnă că este departe de a fi o revenire la normalitate.

Echipele au fost izolate timp de șapte zile în hoteluri, fiind testate în mod regulat pentru a se asigura că nimeni dintre cei care intră pe teren nu a fost infectat cu COVID-19. Toate meciurile se vor juca cu ușile închise, fără prezența fanilor, iar străzile din jurul stadioanelor vor fi, de asemenea, izolate.

Bundesliga este bine cunoscută pentru sprijinul extraordinar pe care cluburile îl primesc la meciuri, așa că va fi nevoie să ne obișnuim ca meciurile să se joace în aproape liniște în viitorul apropiat. Cu toate acestea, în timp ce pasiunea fanilor germani nu poate fi reprodusă, un club s-a folosit de puterea tiparului pentru a încerca să reproducă o experiență normală de zi de meci într-un mod inovator.

Borussia Mönchengladbach, ocupanta locului patru, a decis să lanseze o campanie numită Rămâneți acasă. Fii în tribune care îi încurajează pe fani să cumpere un carton imprimat cu ei înșiși pentru a fi instalat în interiorul stadionului. Decupajele costă 16,50 lire sterline fiecare, iar profiturile sunt donate unor cauze locale și proiecte caritabile.

De asemenea, sarcina de a imprima decupajele a fost încredințată la două tipografii din Mönchengladbach, care au fost nevoite să închidă din cauza coronavirusului.

Primul meci pe teren propriu al echipei va avea loc sâmbătă, 23 mai, împotriva lui Bayer Leverkusen, când se crede că peste 8.000 de "suporteri" vor fi prezenți în incinta stadionului. Nu suntem prea siguri însă că valul mexican va avea mare succes...