Solopress past zich aan om bedrijven op nieuwe manieren te ondersteunen tijdens COVID-19

Gezichtsschermen

Nu de COVID-19 pandemie een verwoestende impact blijft hebben in het Verenigd Koninkrijk, zal het voor de meesten geen verrassing zijn dat de grafische industrie een van de vele sectoren is die het momenteel zwaar te verduren heeft. De annulering van tentoonstellingen, shows en sportevenementen en de sluiting van bedrijven in het hele land - sommige tijdelijk, maar andere helaas voorgoed - betekent dat de vraag naar traditioneel drukwerk niet meer zo groot is als een paar maanden geleden.

Hier bij Solopress hebben we zeker te maken gehad met een vertraging in het ordervolume, wat te verwachten was. Dit heeft ons echter de tijd gegeven om na te denken over hoe we onze machines, leveranciers en expertise kunnen inzetten om bedrijven beter te ondersteunen in de moeilijke weken en maanden die voor ons liggen, en hoe we kunnen bijdragen aan de nationale inspanningen om het coronavirus terug te dringen.

Dankzij een aantal van onze hardwerkende medewerkers zijn we in staat geweest om onze productiefaciliteiten zo in te richten dat we zowel beschermende gelaatsschermen als niesbeschermers voor op het aanrecht zelf kunnen produceren, die beide zijn ontworpen om de verspreiding van druppeltjes in de lucht tegen te gaan en de verspreiding van dit virus te helpen voorkomen. We hebben deze geplaatst op een nieuw gecreëerde Coronavirus Essentials pagina die ook links bevat naar producten die we klanten hebben zien afdrukken om belangrijke informatie te delen of om sociale distantiëring aan te moedigen.

Onze gelaatsschermen zijn gemaakt van helder PET-materiaal dat we behandelen met anticondensspray. Ze hebben een verstelbare schuimrubberen hoofdband om ze comfortabel te maken en ervoor te zorgen dat ze voor zoveel mogelijk mensen geschikt zijn. Ze zijn goedgekeurd door het British Standards Institute (BSI) die ze officieel hebben gecertificeerd als 'veiligheidsbrillen voor gebruik door gezondheidswerkers, eerstehulpverleners en ander personeel dat betrokken is bij de inspanningen om het COVID-19-virus in te dammen en verdere verspreiding ervan te voorkomen'.

Onze niesbeschermers voor op de toonbank zijn gemaakt van stevig golfplastic met een helder plexiglas scherm en zijn voornamelijk ontworpen voor winkels en detailhandelszaken. We hebben twee standaardmaten online staan, maar nemen altijd bestellingen aan voor op maat gemaakte artikelen, mochten die nodig zijn.

De feedback die ik tot nu toe heb ontvangen is erg positief en ik ben echt blij dat we zoveel bedrijven hebben kunnen helpen. Natuurlijk hebben we ook ons steentje bijgedragen om te helpen waar mogelijk, door deze maskers gratis te doneren aan verpleegkundigen, sleutelwerkers, verzorgingshuizen en tandheelkundige centra van de NHS.

Als we er ooit aan herinnerd moesten worden, deze pandemie heeft laten zien hoe buitengewoon de mensen zijn die voor de NHS werken. In het grote geheel zijn onze donaties druppels op een gloeiende plaat. Maar nu zoveel bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zich bezighouden met de vraag hoe ze kunnen bijdragen, ben ik er trots op dat wij ons op deze manier bij hen kunnen aansluiten.

Er is echter nog een andere, zeer grote behoefte aan PBM's en bescherming tegen ziektekiemen waar mensen niet direct aan denken, en dat is voor de bedrijven en winkels in het Verenigd Koninkrijk. Als de afsluiting wordt versoepeld en deze bedrijven langzaam weer opengaan, zal hun eerste prioriteit ongetwijfeld de veiligheid van hun personeel en klanten zijn.

Weinig van deze bedrijven zullen de donaties van PBM's ontvangen die de NHS ontvangt, en dat verwachten ze ook niet. In plaats daarvan zullen ze op zoek zijn naar manieren om maatregelen te introduceren die bescherming bieden, maar ook tegen een prijs die niet ten koste gaat van hun toch al uitgeputte middelen. Voor deze bedrijven hebben we ons assortiment producten gelanceerd die sociale afstand en schone handen stimuleren, zoals vloervinyls, tape voor sociale afstand en stations voor handhygiëne.

We hebben onze prijzen zo laag mogelijk gehouden als we alle productiekosten hebben meegerekend, wat duidelijk is als we onze prijzen vergelijken met andere aanbieders, en ik ben blij dat zoveel klanten dit erkennen.

Ik wil alle bedrijven in het hele land het allerbeste wensen voor de komende maanden, in het bijzonder de kleine bedrijven en freelancers die de ruggengraat van onze economie vormen. Voor velen van hen hebben we in het verleden werk geproduceerd en we kijken ernaar uit om hen in de toekomst te blijven ondersteunen.

Iets dichter bij huis heb ik een verantwoordelijkheid tegenover de meer dan 250 medewerkers die voor hun salaris afhankelijk zijn van Solopress om ons bedrijf draaiende te houden tijdens deze ongekende neergang en daarna. Nu veel van onze normale 'bestsellers' niet worden besteld in aantallen die in de buurt komen van wat ze anders zouden zijn geweest, zal het diversifiëren van ons assortiment om aan een nieuwe vraag te voldoen helpen bij deze inspanningen.

Ik zie deze introductie als een stap waar alle partijen baat bij hebben. Britse bedrijven zullen goedkope producten van hoge kwaliteit kunnen kopen waarmee ze hun andere veiligheids- en hygiënemaatregelen kunnen aanvullen en hun werknemers en klanten veilig kunnen houden. We kunnen ook gebruik maken van onze productiecapaciteiten, waardoor we donaties kunnen doen aan de NHS en onze bestaande en nieuwe klanten kunnen ondersteunen, terwijl we er ook voor zorgen dat Solopress blijft draaien totdat we onze meer traditionele drukwerkproducten weer kunnen produceren in de volumes die we gewend zijn.

Ik wil graag onze strategie voor het beheersen van deze crisis verder bespreken. Als je contact met me wilt opnemen, mijn e-mailadres is  [email protected].