The Hobbit: 5 machtige minimalistische posters

De Hobbit Bilbo Balings minimalistische poster op deviantART

De Hobbit is geliefd bij miljoenen fans over de hele wereld en heeft illustratoren en ontwerpers geïnspireerd tot prachtige minimalistische kunstwerken. Dit zijn slechts enkele van de verbazingwekkende posters die we tot nu toe hebben gezien...

Bilbo Balings

De Hobbit Bilbo Balings minimalistische poster op deviantART

Bilbo's brij krijgt een minimalistische behandeling door de Amerikaanse kunstenaar ~BennyJayKay op deviantART. Ben was helemaal weg van de film The Hobbit. Hij gebruikte Adobe Illustrator en Adobe Photoshop om zijn poster te maken.

Afbeelding Bron: deviantART

Eenzame berg

The Hobbit Lonely Mountain minimalistische poster door Harshness

De briljante geeky filmposters van Harshness - oftewel Portland kunstenaar Nicholas Hyde - werden tentoongesteld door WIRED vorig jaar. Nicholas heeft zijn prachtige minimalistische stijl toegepast op veel populaire fantasy/sci-fi films, tv-programma's en videogames zoals Game of Thrones, Harry Potter, Star Wars, Teenage Mutant Ninja Turtles, The Legend of Zelda en The Lord of the Rings.

Afbeelding Bron: Hardheid op Etsy

Smaug Draak

De draak van Hobbit Smaug minimalistische poster op deviantART

Het publiek heeft tot nu toe slechts een korte glimp kunnen opvangen van Smaug in de filmtrilogie van Peter Jackson, dus kunstenaar en grafisch ontwerper Jon E. Allen uit Ohio (www.joneallen.com) heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons meer te laten zien van de draak van de Lonely Mountain. Jon's portfolio bevat ander opvallend alternatief filmposterwerk voor Army of Darkness, Batman Begins, Blade Runner, Dawn of the Dead, Star Wars en nog veel meer.

Afbeelding Bron: deviantART

De Gouw

Minimalistische poster van de Hobbit Gouw door Matt Humphrey

Een minimalistische kijk op het huis van Bilbo Balings in de Gouw. Society6 verkoopt Matt Humphrey's kunstwerken als kunstdrukken, iPad hoesjes, iPad skins, T-shirts, hoodies en draagtassen.

Afbeelding Bron: Samenleving6

Thorins gezelschap

De minimalistische poster van The Hobbit Thorins gezelschap door Matt Humphrey

Nog een geweldig voorbeeld van Matt Humphrey's werk, dit keer de introductie van de leden van Thorins avontuurlijke gezelschap. Kijk eens naar die schattige kleine Halfling daar, staand naast Gandalf de Grijze linksboven in het gezelschap. Bilbo zou klein zijn, slechts een kind in jouw ogen.

Afbeelding Bron: Samenleving6

Kijken

De Hobbit: Een onverwachte reis is vandaag uit in het Verenigd Koninkrijk op DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D, Blu-ray Steelbook of digitale download (iTunes). De Blu-ray edities van The Hobbit bevatten meer dan 110 minuten aan bonuscontent, waaronder 10 exclusieve videoblogs van achter de schermen, gemaakt door regisseur Peter Jackson. De Hobbit: De Troost van Smaug, de tweede film in de trilogie, komt uit in de Britse bioscopen op 13th December 2013.

De officiële trailer voor The Hobbit: An Unexpected Journey op YouTube:

Poster afdrukken

11 REACTIES

  1. Waar de boeken zo vol staan met ingewikkelde details, is het leuk dat het artwork daarentegen zo eenvoudig is en toch net zo effectief en gemakkelijk herkenbaar als onderdeel van de Lord of the Rings/Hobbit-serie.

  2. Deze stijl van posters is echt opvallend, het is een wonder dat mensen het niet gebruiken voor officiële posters!

  3. De film was echt goed, maar ik vond hem een beetje te lang. En mijn favoriete poster in dit artikel is waarschijnlijk die van 'Bilbo Baggins'.

  4. Deze zijn best cool, ik moet kijken of ik de vrouw kan overtuigen om er een in huis te halen... ze vond de film leuk dus er is een kans

  5. Dit zijn een paar geweldige moderne werken van een echt geweldige film! Mijn favoriet is BennyJayKay van Bilbo Baggins! Kan niet wachten om het op DVD te krijgen!

  6. Mijn favoriet is Smaug Dragon en ik vind dat Bilbo Baggins eruitziet alsof hij thuishoort in het Woodstock-tijdperk van de jaren 60 - nog steeds een geweldige poster.

    Maar ze zijn allemaal goed.

  7. Thorins gezelschap is mijn favoriet, ik hou van de humor en hoe je in één oogopslag kunt zien wat het is.

Reacties zijn gesloten.