Inzicht in ontwerp - 10 waanzinnig mooie Halo-posters voor videogames

Solopress Design Insight Halo 4 video game poster door Doaly

Vannacht om middernacht staan duizenden fans over de hele wereld in de rij om Halo 4 te kopen, het nieuwste deel in de populaire videogameserie van Microsoft. In de tussentijd is hier wat waanzinnig mooi Halo poster artwork om van te genieten voordat het spelen eindelijk begint...

Solopress Ontwerp Inzicht Halo 4 videogame logo

Vergeet de nieuwste James Bond-film, Halo 4 op de Xbox 360 is klaar om DE grootste entertainmentpremière van het jaar tot nu toe te worden. Deze populaire sci-fi videogamefranchise, die ooit werd beschreven als Star Wars voor de Xbox-generatie, heeft wereldwijd al meer dan 46 miljoen exemplaren verkocht en meer dan $3 miljard aan omzet gegenereerd. Hoewel de oorspronkelijke maker van Halo, Bungie, de ontwikkeling van Halo 4 heeft overgedragen aan 343 Industries, gaat dit vervolg verder met het verhaal van de legendarische held van de serie, Master Chief, terwijl hij terugkeert om zijn lot te confronteren en het op te nemen tegen een eeuwenoud kwaad dat het lot van het hele universum bedreigt.

Maar naast de onvermijdelijke hype die wordt gegenereerd voor de lancering van de game vandaag, is het makkelijk te zien waarom het Halo-verhaal en de Halo-held zoveel artwork hebben voortgebracht bij zowel de makers als de fans. Hier zijn 10 geweldige Halo posters in Solopress' eigen Design Achievements hitlijst:

10. Het verleden opgraven

Solopress Design Insight Halo Combat Evolved Anniversary videogame poster

Deze Halo: Combat Evolved Anniversary videogameposter van 56cm x 86cm van PosterRevolution

Halo weetjes:
De Halo: Combat Evolved Anniversary-editie, uitgebracht op de 10th Het is de eerste Halo-game die ondersteuning biedt voor de Kinect-controller en 3D-tv's van Microsoft.

9. De legende van 117

Solopress Design Insight Halo 2 video game poster

Halo 2 poster van MovieGoods.com

Halo weetjes:
Halo 2 was tot de release van Gears of War de populairste multiplayergame op de online spelservice Xbox LIVE.

8. Uitschakelen

Solopress Ontwerp Inzicht Peter Jackson Halo filmposter

Ondanks deze poster heeft de langverwachte Halo-film, geschreven door Alex Garland (28 Days Later, The Beach) en gecoproduceerd door Peter Jackson (The Lord of the Rings), nooit het levenslicht gezien.

Halo weetjes:
Wired magazine publiceerde eerder dit jaar een uitstekend diepgaand rapport over Waarom de Halo-film niet is gelanceerd'.

7. Momentopname!

Solopress Design Insight Halo 3 videogame reusachtige muursticker

Hoewel het niet echt posters zijn, maakte Gamer Graffix een briljante serie gigantische muurstickers voor de release van Halo 3. Je kunt ze nog steeds vinden op Amazon en eBay. Je kunt ze nog steeds vinden op Amazon en eBay - zoek maar eens op "Halo 3 wall graffix" of vergelijkbare zoektermen.

Halo weetjes:
Meer dan 1 miljoen mensen hadden Halo 3 op Xbox LIVE gespeeld binnen de eerste 24 uur na de release van het spel in september 2007.

6. Dit is mijn geweer, dit is mijn pistool

Solopress Ontwerp Inzicht Halo strafe typografie videogame poster

Strafe to Stay Safe, een typografische toewijding aan Halo, bevat niet alleen verwijzingen naar de wapens en voertuigen van de game, maar ook naar de grappen en grollen die gamers zelf gebruiken. Ontworpen door Pete Harrison en gedrukt op 170gsm zijdepapier. A3 poster is online te koop bij FunkRush voor £5.

Halo weetjes:
Halo 3 is een van de games in Tony Mott's 1001 videogames die je moet spelen voor je sterft boek.

5. Bros naar de Close

Solopress Design Inzicht Halo Reach filmposter

Dit door fans gemaakte kunstwerk van Nicholas Agnew is een poster op lobbyformaat die reclame maakt voor een denkbeeldige film gebaseerd op de hitvideogame Halo: Reach. De slogan "From the beginning you know the end" werd door Bungie en Microsoft gebruikt om reclame te maken voor het spel.

Halo weetjes:
Halo: Reach was Bungie's laatste Halo-game.

4. Terminus

Solopress Design Insight Halo minimalistische video game poster

Franse ontwerper Boris Lechaftois heeft een set eenvoudig verbluffende minimalistische posters gemaakt gebaseerd op blockbuster videogamefranchises zoals BioShock, Gears of War, Guitar Hero en Halo.

Halo weetjes:
Het Halo-thema kan worden gedownload en gespeeld in Guitar Hero 3: Legends of Rock.

3. Niemand blijft achter

Solopress Design Insight Halo 4 video game poster door Doaly

Doodler en parttime superheld Doaly maakte deze minimalistische poster van Halo 4.

Halo weetjes:
De Amerikaanse talkshowpresentator Conan O'Brien vertolkt een spelfiguur in Halo 4.

2. Spelwisselaar

Solopress Ontwerp Inzicht Sonic Halo filmposter

TheWax maakte deze tongue-in-cheek poster om de Sonic Halo video - een absoluut fantastische mash-up van de openingssequentie van Halo 2, opnieuw gemaakt met Sonic the Hedgehog-personages.

1. Forerunner

Solopress Design Insight Halo 4 video game poster door Archymedius

Deze Halo-posters, ontworpen door zelfbenoemde gamergeek Archymedius en geïnspireerd door de kunst van Fabio Castro Sotode hele saga van Halo.

PWND: Deskundig ontwerpadvies

"Ik vind de Halo 4 videogameposter van Archymedius mooi, puur vanwege de eenvoud. Een andere poster die ik mooi vind is de Halo Combat Evolved Anniversary poster. Voor iemand die niets van het spel weet, geeft het een beter inzicht in wat het spel inhoudt en omvat. Het gebruik van zwart-wit met slechts een vleugje kleur geeft een veel dramatischer gevoel," zegt Julie Simpkins, een van de professionele grafisch ontwerpers van de interne ontwerpstudio van Solopress.com. "Ik ben echter niet zo enthousiast over de Halo Strafe to Stay Safe poster, alleen omdat ik hem er een beetje druk uit vind zien."

Middernacht Lancering

Er zullen meer dan 350 middernachtopeningen voor Halo 4 plaatsvinden in het hele Verenigd Koninkrijk, met als vlaggenschip de lancering in de winkel van GAME in het Westfield Stratford winkelcentrum in Londen. Fans krijgen de kans om al in een vroeg stadium met de game aan de slag te gaan, felbegeerde Halo-koopwaar en -prijzen te winnen, de Master Chief persoonlijk te zien, op de foto te gaan met een replica van een Warthog-voertuig, Jason Bradbury van The Gadget Show te ontmoeten en het Halo 4-thema 'Game Fuel'-drankje van Mountain Dew en de exclusieve Halo 4-thema-pizza van Pizza Hut te proeven. In Londen vindt vanavond ook een spectaculaire Halo 4 PR-stunt plaats op de rivier de Theems van Greenwich naar Tower Bridge - zorg dat je er uiterlijk 19.30 uur bent als je niets van de actie wilt missen.

Gamers kunnen alle promotionele activiteiten van vanavond in het Verenigd Koninkrijk volgen op de officiële fanpagina van Xbox UK op Facebook en met behulp van de #Halo4UK hashtag op Twitter.

London Tower Bridge op Launch Night

Microsoft beweert dat het Halo 4 Glyph-symbool met een diameter van 15 meter en een gewicht van meer dan drie ton een van de grootste en helderste structuren is die ooit boven een hoofdstad heeft gevlogen.

Halo 4 Glyph vliegend over de Londense Tower Bridge foto

Foto van Halo 4 Glyph en Master Chief bij de Tower Bridge in Londen

Poster afdrukken

3 REACTIES

  1. Kan niet wachten op de release morgen! De originele Halo-game zal altijd mijn favoriet blijven, maar Halo 4 ziet er veelbelovend uit.

Reacties zijn gesloten.