Stickersoorten: onze gids voor de aangeboden materialen

Solopress heeft innovatieve nieuwe stickermaterialen geïntroduceerd die bestand zijn tegen veeleisende omgevingen als het gaat om vocht en temperatuur.

Voorheen boden we permanente witte glanzende papieren stickers op vellen aan, evenals individuele glanzende crackback-stickers. Dit zijn veelzijdige en duurzame labels, maar de nieuwe materialen die we hebben geïntroduceerd openen een hele nieuwe wereld van labelmogelijkheden.

Nieuwe materialen, nieuwe toepassingen

Deze nieuwe materialen zijn vooral goed nieuws voor iedereen die een voedingsmiddelen- en drankenmerk heeft - en dat geldt ook voor diepvriesproducten. Deze sterke nieuwe materialen zijn net zo geschikt voor het labelen van cosmetica en schoonmaakproducten, plus Solopress kan nu voor het eerst transparante stickers produceren!

Onze nieuwe stickeropties zijn fantastisch als je iets wilt verspreiden op ramen, potten, flessen en nog veel meer. Als je niet wilt dat ze voor altijd blijven zitten, hebben we zelfs niet-permanente versies die gemakkelijk te verwijderen zijn zodra ze hun werk hebben gedaan - perfect voor het verzegelen van verpakkingen of voor labels die door de eindgebruiker van het product worden verwijderd.

Naast deze geweldige reeks materialen uit onze klassieke serie, biedt onze Green Range Veganistische stickers die al een hit zijn onder merken met een ethische focus.

Stickermaterialen - de details

Als je gaat winkelen voor stickers op vellen, is de eerste beslissing die je moet nemen of je gaat voor Cirkel, Rechthoekof Vierkante Stickers. Als je op de productpagina voor je Stickervorm bent aangekomen, vind je een vervolgkeuzemenu waarin je een PAPIERTYPE moet kiezen. Laten we elk van deze materialen eens grondig doornemen, zodat je weet welke je moet kiezen.

1. Wit Glans (Papier) - Permanent

Deze 90gsm stickers zijn gemaakt van wit, houtvrij papier dat machinaal is gecoat met een glanzende afwerking. Eenmaal aangebracht bij temperaturen boven 0°C zijn deze stickers geschikt voor koeling, ideaal voor het labelen van sandwiches en andere gekoelde etenswaren. Het zijn geweldige all-round stickers, goedgekeurd voor direct contact op droge en 'vochtige' niet-vette voedingsmiddelen.

Gebruik: Multifunctioneel etiket, presteert op karton en plastic zakken. Ideaal voor gekoeld voedsel
Materiaal: 90 gsm glanzend gecoat wit papier
Lijm: Permanent (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met droog of vochtig niet-vettig voedsel
Temperatuur: -10°C tot +65°C (moet worden toegepast boven 0°C)

2. Wit Glans (Papier) - Verwijderbaar

Een fantastisch label voor algemeen gebruik dat niet permanent hoeft te blijven zitten. Net als hun permanente tegenhangers zijn ze een machinaal gecoate glanzende sticker van wit, houtvrij papier. Goedgekeurd voor gebruik in de diepvries zolang de labels worden aangebracht op droge goederen op kamertemperatuur. NB. verwijderbare kleefmiddelen kunnen blijvend overwerken op bepaalde oppervlakken, probeer het uit - er zijn monsters beschikbaar.

Gebruik: Dit veelzijdige en diepvriesvriendelijke all-round label kan gemakkelijk worden verwijderd.
Materiaal: 90 gsm glanzend gecoat wit papier
Lijm: Verwijderbaar (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met droog of vochtig niet-vettig voedsel
Temperatuur: -5°C tot +60°C (moet worden toegepast boven 15°C)

3. Transparant Glans PP (Plastic) - Permanent

Deze waterbestendige stickers van polyesterfolie veeg je schoon zonder dat je boodschap verloren gaat, waardoor ze perfect zijn voor flessen en potten met vloeistof. Ze zijn scheurbestendig en duurzaam genoeg om buitenomstandigheden te weerstaan. NB. We drukken momenteel geen witte inkt op doorschijnende etiketten. Witte gedeelten in je artwork verschijnen als transparant op het afgewerkte label.

Gebruik: Duurzame, transparante etiketten die goed werken op ramen binnen of buiten. Ideaal voor potten en flessen.
Materiaal: 59 gsm glanzend helder polypropyleen
Lijm: Permanent (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met levensmiddelen, voldoet aan de Europese speelgoedverordening EN71/3
Temperatuur: -15°C tot +80°C (moet worden toegepast boven -5°C tot +40°C)

4. Wit Glans PP (Plastic) - Permanent

Deze permanente witte glanzende labels zijn ideaal voor oppervlakken met een laag energieverbruik, zoals plastic zakken, en hechten op materialen waar de meeste stickers moeite mee hebben om zich aan te hechten. Helder wit en ondoorzichtig, bieden ze een uitstekend oppervlak voor gedurfde, opvallende ontwerpen. Geschikt voor indirecte voedselverpakkingen.

Gebruik: Ondoorzichtige, witte etiketten geschikt voor binnen of buiten en gebogen oppervlakken. Ideaal voor potten en flessen.
Materiaal: 59 gsm glanzend wit polypropyleen
Lijm: Permanent (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met levensmiddelen, voldoet aan de Europese speelgoedverordening EN71/3
Temperatuur: -15°C tot +80°C (moet worden toegepast boven -5°C tot +40°C)

5. Wit ongecoat (papier) - permanent

Als het product om een vintage of rustieke uitstraling vraagt, geven deze hoogwaardige, ongecoate labels een traditionele uitstraling. Laat je niet misleiden door hun rustieke charme - deze stickers zijn sterk! Ze zijn speciaal gemaakt om vocht en koeling te weerstaan en zijn perfect voor flessen, potten en blikken. Ook goedgekeurd voor gebruik op speelgoed.

Gebruik: Diepvriesvriendelijk etiket met een natuurlijke, ongecoate afwerking. Presteert op karton en plastic zakken. Ideaal voor indirecte voedselverpakking.
Materiaal: 70 g wit papier zonder coating
Lijm: Permanent (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met droge of vochtige niet-vette levensmiddelen, voldoet aan de Europese speelgoedverordening EN71/3
Temperatuur: -20°C tot +100°C (moet worden toegepast boven 5°C)

6. Wit ongecoat (papier) - verwijderbaar

Deze niet-permanente etiketten van 70 gsm met acrylwaterlijm zijn perfect voor producten waarbij de eindgebruiker de sticker kan verwijderen. Eenmaal aangebracht en gedroogd op kamertemperatuur zijn ze vriezervriendelijk, dus ook een prima keuze voor kant-en-klaarmaaltijden en diepvriesproducten.

Gebruik: Niet-permanente etiketten zonder coating. Perfect voor kant-en-klaarmaaltijden, diepvriesproducten en producten waarbij de sticker door de eindgebruiker kan worden verwijderd.
Materiaal: 70 g wit papier zonder coating
Lijm: Verwijderbaar (waterige acrylemulsie)
Goedkeuringen: direct contact met droge of vochtige niet-vette levensmiddelen, voldoet aan de Europese speelgoedverordening EN71/3
Temperatuur: -40°C tot +50°C (moet worden toegepast boven -20°C)

Voor al deze materialen, plus alle beschikbare opties op het gebied van vormen en maten, kunt u onze volledig assortiment stickersen geniet van label shopping met Solopress!