Apple Macintosh - beste printadvertenties ooit

Billboard van Mac reclame macintosh

Macintosh-fans vieren vandaag de 30th De verjaardag van Apple's baanbrekende computer, Solopress blikt met liefde terug op de beste printadvertenties ooit voor de Mac...

De personal computer van de grafisch ontwerper is een vaste waarde geworden. Apple Macintosh heeft ook in de wereld van gedrukte reclame altijd veel indruk gemaakt. Zelfs vandaag nog, Apple Inc. vertrouwt niet op Facebook of Twitter om de nieuwste hotware van het bedrijf te promoten.

Maak een proefrit met een Macintosh.

Test een Macintosh-printadvertentie

Neem een Macintosh printadvertentie mee naar huis

Bron afbeeldingen: Marketing Directo en Reddit

Dit zijn twee van de eerste Macintosh-printadvertenties die mensen verleiden om de nieuwe thuis- en zakencomputer van Apple voor het eerst te proberen. De eerste advertentie gebruikt gedurfde beelden om de aandacht van de kijker te trekken. Dit werd vervolgens uitgebreid met een meer gedetailleerde, overtuigende kolom met PR-teksten in de tweede advertentie, waarin Apple's slimme truc van een 'proefrit op een desktopcomputer' aan potentiële klanten werd gepresenteerd. Het is gemakkelijk om te vergeten dat de Mac in 1984 voor veel microcomputer-veteranen een revolutionaire ervaring was, laat staan voor het grote publiek. Vóór de Mac hadden computers meestal niet eens een muis om ze te bedienen.

Ik denk, daarom iMac.

Ik denk dat daarom iMac billboard advertentie

Afbeelding Bron: Advertolog

Deze billboardreclame voor de Apple iMac van reclamebureau TBWA uit 1999 is een speelse knipoog naar de 'I think, therefore IBM.'-reclameslogan van Ogilvy & Mather uit 1988. Dit reclamebureau heeft in de loop der jaren een lange en succesvolle samenwerking met Apple gehad. Het kantoor in Los Angeles van TBWA\Dag creëerde ook de beroemde 'Think different.'-slogan voor Apple in 1997 (zie hieronder voor meer details).

PC vs. Mac

Peep Show Mac vs PC print advertentie

Afbeelding Bron: Reddit

De komische acteurs David Mitchell en Robert Webb van Peep Show verschenen in de Britse versies van Apple's populaire en langlopende reclamecampagne voor pc's en Mac's in gedrukte media, op tv en in de bioscoop.

Chique. Geen nerd.

Chique niet geek gedrukte reclame

Afbeelding Bron: Mac Life

iMac was het begin van de product- en marketingstrategie van Apple om zich af te keren van de hardcore Macintosh-gebruikers en de massa het hof te maken voor het grote geld$. Dit culmineerde natuurlijk in de ontwikkeling en introductie van de iPod, iTunes, iPhone en iPad - en Apple's miljardenoverheersing op de markten voor muziekspelers, apps, smartphones en tablets in de afgelopen tien jaar.

Denk anders.

Albert Einstein anders denken poster

Afbeeldingsbron: Dit is geen ADVERTENTIE

De veelgeprezen serie Think Different printreclames en promotieposters, wederom ontworpen door TBWAChiatDay, associeerde Apple met beroemde mensen als Albert Einstein, Alfred Hitchcock, Amelia Earhart, Charlie Chaplin, Frank Sinatra, Orson Welles en Pablo Picasso.

iCandy.

iCandy Apple iMac print advertenties

Afbeelding Bron: Marketing Directo

De kleurrijke variaties die verkrijgbaar zijn in de iMac-serie werden prachtig geïllustreerd in deze opvallende billboard- en printadvertentiecampagne van Apple.

9 REACTIES

  1. Geweldige reclame - eenvoudig maar opvallend. Interessant om te zien hoe de technologie zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld!

  2. Deze advertenties zijn geweldig, plaatsen ze nog steeds advertenties in tijdschriften? Ik heb er al een tijdje geen gezien. Ik ben dol op Apple, ik zou graag de iPad Mini winnen!

  3. Ik ben helemaal verliefd op mijn Apple iMac (en op Apple producten in het algemeen). Het feit dat ze hun 30e verjaardag vieren, getuigt van hun lange levensduur en universele aantrekkingskracht.

  4. Zelfs in 1984 stond Mac al aan de top. In de loop der tijd zijn ze steeds sterker geworden en hebben ze briljante productreclame gemaakt. Goed gedaan Mac, gefeliciteerd met je 30e verjaardag.

  5. Enkele schitterende voorbeelden, ze maken ongetwijfeld goede reclame. Er is niets erger dan steeds maar weer dezelfde reclame te zien op tv, billboards enzovoort, maar je nooit te kunnen herinneren wat het product eigenlijk is! Goed gedaan voor de mensen bij Apple!

  6. Gefeliciteerd met de verjaardag van Apple Macintosh. Ze hebben in 20 jaar een lange weg afgelegd. Ik weet nog dat het baanbrekend was; nu domineren ze gewoon de markt met alles wat met technologie te maken heeft!

  7. Een van de beste bedrijven ter wereld op het gebied van reclame. Toont gewoon aan dat eenvoud de sleutel is!

Reacties zijn gesloten.