DHL's slimme printverpakkingsreclame steekt de draak met rivalen UPS & TNT

'DHL is sneller' slimme reclame


De hilarische reclametrol van DHL gebruikt stiekeme ninja-verpakkingen om rivalen TNT en UPS te misleiden door grote gele dozen met de tekst "DHL is Faster" door stadscentra te laten paraderen. Geniaal.

DHL ROLT TNT RIVALEN OP

Je zult nooit zien dat een transportbedrijf een doos draagt met het merk van een concurrent, ze verpakken het pakket liever opnieuw in het dichtstbijzijnde depot dan dat ze rondlopen om het merk van hun rivaal te adverteren, geen enkel bedrijf met gezond verstand zou dat toestaan!

Maar dat is precies wat DHL voor elkaar heeft gekregen bij concurrenten UPS en TNT.

Dus hoe hebben ze het gedaan?

Ze bedrukten de buitenverpakking met een thermochromatische folie en vermomden de dozen om ervoor te zorgen dat ze onverdacht in de bestelwagens stapten. Slimme dingen.

thermo-reactief printen

Thermochromatisch afdrukken

Ze gebruikten deze hittebestendige verpakking om de gele dozen te camoufleren. Als de temperatuur laag genoeg daalde, werden de dozen zwart. Iedereen had niets in de gaten en ze werden vrolijk in vrachtwagens geladen, klaar voor levering. Dit is dezelfde soort technologie die wordt gebruikt voor stemmingsringen enz.

thermochromatische doos

Het plan

Deze dozen warmden uiteindelijk op, op de opzettelijk lange routes ver van parkeerplaatsen, waardoor de arme nietsvermoedende bezorgers gedwongen werden om met de claim van DHL om sneller te bezorgen door drukke stadscentra te paraderen, voor honderden mensen.

De resultaten

Iedereen danste naar de pijpen van DHL, met uitzondering van een ondernemende UPS-klant, die het aanstootgevende bericht overplakte en toch zijn deel van de afspraak nakwam door het pakket af te leveren.

DHL TROLLEN OMHOOG
Niet vandaag, DHL, niet vandaag...

Felicitaties voor DHL

Dit was allemaal perfect voorbereid en getimed, zodat de videoploeg van DHL de trollingactie kon vastleggen en op youtube kon zetten zodat iedereen ervan kon genieten. Expert trolling, we weten niet of DHL zijn sneller, maar hun marketing behoort zeker tot de beste!

Bekijk de trollenvideo van DHL