De beste wereldsteden om te netwerken

De beste steden om te netwerken

Mensen ontmoeten en ideeën uitwisselen maakt deel uit van wat ons menselijk maakt. Het lijkt wel of we aangeboren zijn om op zoek te gaan naar netwerkmogelijkheden. Maar of we die mogelijkheden al dan niet vinden, kan afhangen van waar we wonen. 

Netwerken stelt ons in staat om contacten te leggen, ons profiel te verbeteren, samenwerkingen te bevorderen en kansen te ontdekken. Als we die dingen willen bereiken, is het goed om te weten of we op de juiste plek zijn om die belangrijke connecties te maken. Bovendien, heeft de stad waar we wonen de cultuur en de middelen om die connecties te vergemakkelijken?

Doe mee als we beginnen aan een reis om de beste steden ter wereld voor netwerken te onthullen. Van bruisende hoofdsteden tot verborgen juweeltjes, deze steden bieden het perfecte ecosysteem voor het aanmoedigen van connecties en het koesteren van vriendschappen die het werkende leven aangenamer en vruchtbaarder maken. Aan de andere kant van de medaille kijken we ook naar steden waar de middelen om te netwerken ontbreken, waardoor het een grotere uitdaging is om je onder je collega's te mengen.

Londen en Berlijn staan bovenaan als beste steden om te netwerken

Netwerken in Londen
Londen

Om het netwerkpotentieel van steden wereldwijd te beoordelen, verzamelden we statistieken over de belangrijkste factoren die bijdragen tot een gunstige netwerkcultuur. Met wat slim rekenwerk konden we een unieke index opstellen die de grote wereldsteden rangschikt van best tot slechtst op het vlak van netwerkmogelijkheden.

We stelden de ranglijst samen op basis van factoren zoals netwerkevenementen, verhuurbare evenementenruimtes, beschikbaarheid van coworking, wi-fi-snelheden en om de procedure soepel te laten verlopen, hebben we zelfs de prijs van een biertje meegerekend.

RangStadAantal netwerkevenementen per stadAantal beurzen per stadAantal coworking spaces met gemeenschappelijke evenementenHet aantal verhuurbare locaties per stadHet aantal hotels per stadGemiddelde wifi-snelheid (mbps)De prijs van een biertje
1Londen2851721761939248916£6.02
2Berlijn8101536611471119£3.44
3New York11074618799443150£6.29
4Tokio805906577191127£2.77
5Istanbul350102335941256£2.33
6Washington1497681663212106£6.29
7Singapore714618796346102£5.86
8Parijs6378955180256419£6.01
9Hongkong261521407642587£5.02
10Bangkok541586422194228£1.81

Londen staat bovenaan met maar liefst 2.851 netwerkevenementen per dag, wat professionals een ongeëvenaard platform biedt om contacten te leggen en waardevolle connecties te leggen. Berlijn, aan de andere kant, scoort topcijfers als het gaat om het organiseren van handelsbeurzen, waardoor de Duitse hoofdstad naar de 2e plaats stijgt.

Berlijn Op de bronzen plaats staat New York. The Big Apple bewees een sterke allrounder te zijn met geweldige evenementen en faciliteiten, en een bijzondere overvloed aan coworking spaces. Alle drie deze steden bieden professionals fantastische mogelijkheden om samen te werken, te netwerken en toegang te krijgen tot een dynamische gemeenschap van gelijkgestemde individuen.

Maar als een band opbouwen met een biertje prioriteit heeft, sluipt Bangkok naar de nummer 10 met een zeer redelijke gemiddelde prijs van £1,81 voor een welverdiende pint.

De slechtste steden ter wereld om te netwerken

Aan de andere kant van het spectrum keken we naar de steden die niet zo hoog scoorden. De resultaten waren verrassend, met steden die bekend staan om hun handel en ondernemerschap hoog in de lijst.

RangStadAantal netwerkevenementen per stadAantal beurzen per stadAantal coworking spaces met gemeenschappelijke evenementenHet aantal verhuurbare locaties per stadHet aantal hotels per stadGemiddelde wifi-snelheid (mbps)De prijs van een biertje
1Doha54401216510£9.12
2Abu Dhabi154164152678£9.63
3Dublin2034288619047£5.15
4Rome27532996282913£4.29
5Osaka283201225128620£2.49

Twee hoofdsteden in de Golfstaten staan onderaan onze ranglijst: Doha in Qatar en Abu Dhabi in de VAE. Hoewel we niet verwachten dat steden in dit deel van de wereld goedkoop bier serveren, is het hun schijnbare gebrek aan toegankelijke evenementen en faciliteiten die een belangrijke rol spelen in hun lage scores.

Netwerken in Doha
Doha

Natuurlijk weten we dat er in deze steden veel zaken worden gedaan. Volgens Expatica.nlDe netwerkcultuur in Doha concentreert zich vaak rond groepen op hoog niveau, waaronder de Qatari Businessmen Association, de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Qatar en de Kamer van Qatar, met soortgelijke groepen ook erg actief in Abu Dhabi.

Hoewel dit soort groepen ervoor zorgen dat het raderwerk in de hogere echelons blijft draaien, hebben ze misschien nog wat in te halen als het gaat om het faciliteren van toegang tot netwerken aan de basis.

Experttips om succesvol te netwerken 

We hebben gesproken met Cameron MacArthur, CEO en oprichter van AI Insurance om ons zijn top tips te geven voor succesvol netwerken; 

  • Uitgaan

"Je moet jezelf laten zien en bereid zijn om een gesprek te beginnen. Twee van de meest senior ingenieurs in ons team zijn voortgekomen uit een connectie met iemand die ik heb ontmoet door ze aan te houden als ze langsliepen in ons kantoor en te zeggen "Hoi, ik heb je nog niet eerder ontmoet, hoe heet je?"".

  • Inchecken

"Ik denk dat mensen over-indexeren op het toevoegen van nieuwe connecties aan hun netwerk in plaats van de relaties die ze al hebben te versterken. Neem de tijd om op te merken wanneer mensen werk- of levensgebeurtenissen hebben (LinkedIn is hier geweldig voor) en neem contact met hen op om te checken. Mensen bellen tijdens je reistijd (zoals naar de winkel lopen) is een geweldige manier om dit te doen."

  • Dankbaarheid tonen

"Als iemand zijn best doet om je te helpen, dan is een handgeschreven bedankbriefje heel belangrijk. Veel verder dan een sms of een e-mail!"

  • Word specifiek over je problemen

"Mijn ervaring is dat mensen echt niet reageren op "Ik wil lid worden van je netwerk" of "Ik wil dat je me begeleidt" omdat dat vage en nietszeggende vragen zijn. Maar mensen lossen graag problemen op. Ik heb gemerkt dat je naar iemand toe kunt gaan die al in je netwerk zit of zelfs naar iemand die nieuw is met "Ik heb een heel specifiek probleem, dit is wat ik eraan wil gaan doen. Jij bent in een unieke positie om hier advies over te geven vanwege XYZ, wat denk je?", is een geweldige manier om banden te versterken en gaat regelmatig over in "weet je met wie je moet praten? Mijn vriend: ....""

  • Echt luisteren

"Als je iemand ontmoet of opnieuw contact maakt met iemand, daag jezelf dan uit om echt op te letten. Wees de persoon die goed is met namen als je iemand nieuw ontmoet (er zijn trucjes!) en wees de vriend die onthoudt wat mensen je vertellen. Volg ze later op om te checken of je ze een maand later nog eens belt."

Deskundige tips voor het gebruik van promotiemateriaal op netwerkevenementen

Iets hebben om aan een nieuw contact te overhandigen creëert een tastbare herinnering aan je professionele identiteit en waar je voor staat. Hier volgen enkele tips van experts over hoe het gebruik van gedrukt en gepersonaliseerd materiaal de indruk die je maakt op netwerkevenementen kan versterken.

Visitekaartjes

Voorraad aanleggen 

De netwerketiquette schrijft voor dat je een gezonde voorraad Visitekaartjes altijd bij je. Als iemand je een visitekaartje geeft, wil je dat zelf ook kunnen geven.

Creatief ontwerp

Ontwerp kaarten die je merk weerspiegelen. Ze moeten tot de verbeelding spreken met behoud van consistente lettertypen, kleuren en natuurlijk essentiële contactgegevens.

Kwaliteitskaart

Kies papier van hoge kwaliteit om professionaliteit over te brengen. Mat, glanzend of fluweel gelamineerde kaarten geeft een gevoel van kwaliteit en duurzaamheid. Je kunt ook kiezen voor een meer rustieke benadering met Bruin kraft.

Bruine visitekaartjes van kraft

 

Eindig met een zwier

Overweeg speciale afwerkingen zoals folie of spot UV-coating om je kaarten te laten opvallen, of Drielagige visitekaartjes waarmee je een vleugje kleur kunt geven met je middelste laag.

Unieke kenmerken. Ontwerpkenmerken zoals QR-codes of unieke vormen om gesprekken op gang te brengen en de memorabiliteit te vergroten.

Brochures en folders

Beknopte brochures

Houd Brochures en Vliegers beknopt. Richt je op de belangrijkste boodschappen en vermijd grote blokken tekst en onnodige informatie. Richt je op de belangrijkste punten en je kunt later altijd nog de details bespreken.

Beeld bewust

Gebruik aantrekkelijke visuals en duidelijke koppen voor een goede leesbaarheid. Visuele inhoud wordt snel verwerkt door het brein van de lezer, waardoor het een sterke eerste indruk achterlaat en inspireert om dieper in je brochure te duiken.

Een oproep tot actie

Je hebt je lezers laten zien waar je voor staat. Nu moet je hen in geen twijfel laten over wat ze moeten doen om te profiteren van je goederen of diensten. Sluit af met een oproep tot actie om lezers te begeleiden bij hun volgende stappen.

Branded Giveaways
Logo: ga voor groot

Geef je logo of merknaam prominent weer op weggeefartikelen, zodat de ontvanger het in één oogopslag herkent. Het kan goedkoper en eenvoudiger zijn dan je denkt om maatwerk toe te voegen aan artikelen zoals Kalenders of Muismatten die prominent aanwezig zullen zijn op hun bureau.

Maak het nuttig

Handige gepersonaliseerde items zullen worden bewaard en gebruikt, en dienen als een blijvende herinnering aan je merk. A Draadloze oplader, Power Bank, Notebook, Totebag of Waterfles nuttig blijven, niet op de vuilnisbelt belanden en in hun gedachten blijven.

De online en fysieke wereld overbruggen

Een fysieke herinnering aan je merk is waardevol, maar je kunt dat item nog harder laten werken als je het gebruikt om je ontvanger online te krijgen. Stimuleer het delen van sociale media door handles, hashtags of QR-codes op je bedrukte promotieartikelen te zetten.

Als je deze tips volgt, kun je effectief gebruikmaken van promotiematerialen om jezelf te onderscheiden tijdens het netwerken en een fysieke herinnering door te geven aan wie je bent en wat je doet.