Wat betekent de laatste aankondiging over de versoepeling van de lockdown voor bedrijven?

Restaurant serveerster die gezichtsmasker draagt

Op dinsdag 23rd In juni sprak premier Boris Johnson het Lagerhuis toe om de volgende stappen van de regering aan te kondigen om de lockdown van het coronavirus te versoepelen. Nu het virus zich lijkt te hebben teruggetrokken, ligt de nadruk op het veilig heropenen van bedrijven om de economie een broodnodige impuls te geven.

Wat werd er aangekondigd?

1. Sociale afstand teruggebracht tot 1m+

De horeca waarschuwt al enige tijd dat de regel van 2 meter sociale afstand moet worden verlaagd om veel restaurants en pubs weer open te kunnen laten gaan. Scholen hebben vergelijkbare zorgen geuit om hun volledige studentenaantal in september weer te kunnen verwelkomen.

De regering heeft hierop gereageerd door de aanbevolen afstand te verkleinen tot 1 meter, op voorwaarde dat mensen andere voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het dragen van gezichtsmaskers en het gebruik van beschermende schermen. Dit wordt '1 meter plus' genoemd en zou alleen van toepassing moeten zijn als mensen niet in staat zijn om 2 meter uit elkaar te blijven.

In reactie hierop hebben we een assortiment van 1 m Distancing Vloerstickers en vloertape met een afstand van 1 m, die beide voorbedrukt verkrijgbaar zijn met gratis levering de volgende dag.

1 m vloersticker voor sociale afstand
1 m vloersticker voor sociale afstand
1 m vloertape met sociale afstand
1 m vloertape met sociale afstand

2. Restaurants, bars en pubs gaan weer open

Zoals verwacht mag de horeca haar deuren openen voor klanten vanaf 4 uur.th Vanaf juli. Dit betekent dat bars, pubs, restaurants en cafés weer eten en drinken kunnen serveren op hun locatie, waarvan er veel zijn overgestapt op het aanbieden van een bezorgservice om inkomsten te genereren tijdens het hoogtepunt van de lockdown.

Ze zullen worden beperkt tot bediening aan tafel met de nadruk op zo weinig mogelijk contact tussen personeel en klanten. Klanten moeten contactinformatie geven zodat het test- en traceringssysteem kan werken als er een geval van COVID-19 wordt gemeld.

De verlaging van de 2 meter regel is vooral goed nieuws voor deze bedrijven. UK Hospitality chief executive Kate Nicholls had eerder verklaard dat deze bedrijven slechts ongeveer 30% van hun normale omzet zouden kunnen maken als ze een sociale afstand van 2m zouden moeten handhaven, en dat dit zou stijgen tot maximaal 75% met een regel van 1m.

Restaurants en bars die hun deuren weer willen openen, kunnen zich voorbereiden met ons uitgebreide assortiment aan menu afdrukken opties.

2. Kappers heropenen

Kappers zullen ook weer open kunnen op 4 juli, hoewel de premier verklaarde dat dit "met de juiste voorzorgsmaatregelen, waaronder het gebruik van vizieren" zou zijn. Andere diensten waarbij mensen in nauw contact komen, zoals nagelstudio's, zullen weer open mogen zodra de regering er zeker van is dat ze op een COVID-veilige manier kunnen werken.

3. Hotels, B&B's en campings gaan weer open

Op voorwaarde dat niet meer dan twee huishoudens samen verblijven, kunnen mensen vanaf 4 juli in hotels, B&B's en campings verblijven. Voorwaarde is wel dat de gedeelde faciliteiten schoon worden gehouden.

4. De meeste vrijetijdsvoorzieningen en toeristische locaties gaan weer open

Vanaf 4th In juli kunnen mensen weer genieten van kunst met de heropening van bioscopen, musea en galerieën. Deze locaties zullen een sociaal afstandsbeleid moeten implementeren, maar door deze stap zullen ze weer bezoekers kunnen verwelkomen.

Dit is vooral goed nieuws voor musea die werken op basis van donaties, zoals het Fitzwilliam Museum in Cambridge. Zij hebben gesproken over het tekort aan donaties dat ze hebben ervaren sinds ze niet in staat zijn om een aantal van de 400.000 gasten die ze elk jaar aantrekken te verwelkomen, wat hen ertoe heeft gebracht om proberen op andere innovatieve manieren fondsen te werven.

Buitensportscholen, pretparken, speelhallen en bibliotheken kunnen ook weer open, hoewel theaters nog niet klaar zijn om live voorstellingen te hervatten.

Recreatie en sport kunnen worden hervat, maar teamsporten met nauw contact mogen alleen worden beoefend met leden van het eigen gezin. Kleedkamers en binnenbanen moeten gesloten blijven.

5. Nabijgelegen bedrijven moeten gesloten blijven

Het volgende bedrijf mag nog niet heropend worden:

  • Nachtclubs
  • Zachte speelcentra
  • Indoor sportscholen
  • Zwembaden
  • Spa's
  • Bowlingbanen
  • Waterparken
  • Nagelbalken
  • Conferentiecentra
  • Tattoo salons

Er zullen echter taakgroepen worden opgericht om ervoor te zorgen dat deze bedrijven zo snel mogelijk weer open kunnen.