Posters drukken voor kleuterscholen - 7 essentiële marketingtips

Naar de kleuterschool gaan is voor elk kind een belangrijk moment. Maar het zijn de ouders en verzorgers die nog banger zijn dan hun kleintjes op de eerste dag, wanhopig om te weten of ze de juiste schoolkeuze hebben gemaakt voor hun kinderen. Maar hoe zorg je ervoor dat JOUW kleuterschool zich onderscheidt van de concurrentie?

Posters zijn een fantastische manier om je kleuterschool onder de aandacht te brengen - met een minimum aan gedoe en kosten. Door deze 7 eenvoudige stappen te volgen voor het drukken van posters, met dank aan Solopress - De 24-uurs turnaround drukkerijwordt u al snel de eerste keuze voor kleuterscholen in uw buurt.

Posters drukken voor kleuterscholen - 7 essentiële marketingtips

1. Belofte groot

Kleuterscholen geven jonge kinderen een waardevolle introductie in de wereld van het onderwijs, de kans om in hun eigen tempo nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en, misschien wel het allerbelangrijkste, om te gaan met een grote groep kinderen van hun eigen leeftijd. Ouders verwachten dat de kleuterschool een veilige plek is - met een ontspannen, vrolijke sfeer - waar vriendelijke en zorgzame mensen werken.

Het is jouw taak om in de reclame of marketing van jouw kleuterschool te laten zien dat jouw vestiging voldoet aan de verwachtingen van de ouders en deze hopelijk ruimschoots overtreft. Laat ze op je poster alles zien en vertellen over de unieke kenmerken van je kleuterschool, je inspirerende personeel, je geweldige leerlingen, je succesverhalen, enz. Als je gezonde maaltijden aanbiedt of als je prijzen voor uitmuntendheid hebt gewonnen, schreeuw daar dan over. Zodra een ouder echt gelooft dat jouw kleuterschool een Shangri-La voor vroeg leren is, zullen ze al snel schreeuwen om een inschrijfformulier om zich junior in te schrijven.

2. Weinig dingen zijn goed ontworpen

Het is misschien vreemd als je poster eruitziet alsof hij is ontworpen door een van je beste leerlingen van 3 jaar, maar straalt hij daarmee echt de professionaliteit van je organisatie uit? Creativiteit, artistiek talent en een scherp oog voor een goed ontwerp zijn vaardigheden die niet iedereen bezit. Als je hulp nodig hebt bij het ontwerp, schroom dan niet om die te vragen. Natuurlijk ontwerpt Solopress.com graag een geweldige poster voor je. Onze interne ontwerpers hebben jarenlange ervaring en een ongeëvenaard creatief vermogen.

3. Verloren in de vertaling

Als je kleuterschool in een cultureel divers gebied ligt, heb je dan overwogen om je poster in andere talen te vertalen, zoals Bengaals of Somalisch?

4. Leuke dagen

De eigenaars en het personeel van kleuterscholen moeten altijd blij zijn om nieuwe kinderen en ouders te ontmoeten, hen rond te leiden en al hun veelgestelde vragen te beantwoorden. Op die manier kunnen ouders met eigen ogen zien wat jullie doen en hoe goed jullie dat doen.

Waarom ga je niet een stapje verder en organiseer je een open dag op je kleuterschool? Met een heleboel leuke activiteiten zoals schminken, springkussens, kraampjes met taart, gezonde snacks, versnaperingen en gratis stickers De kinderen zullen zich vermaken en de ouders zullen onder de indruk zijn. Zorg ervoor dat elk kind weggaat met een ballon, terwijl de ouders een mooie glossy brochure over je kleuterschool te lezen. Natuurlijk wordt elk item dat je afdrukt en weggeeft volledig voorzien van je heldere, kleurrijke logo en websiteadres.

Als je nog geen Facebook-pagina hebt voor je kleuterschool, zorg er dan voor dat deze klaar is voordat je open dag wordt gehouden. Plaats dan foto's en video's van het evenement (vraag toestemming aan de ouders voordat je met een camera aan de haal gaat) en nodig ouders uit om te reageren op je Facebookberichten.

Je volledig inzetten voor toekomstige ouders. Beantwoord al hun vragen - eerlijk en snel. Je moet hun vertrouwen verdienen. Leer de ouders kennen en hun kinderen zullen je volgen.

5. Speciale aanbiedingen

Het kan nooit kwaad om een goede deal te sluiten, tenzij je kleuterschool het geluk heeft dat ze al helemaal volgeboekt is voor het komende jaar. Als je momenteel te maken hebt met een daling van het aantal aanmeldingen van leerlingen, of als je een nieuw bedrijf start, probeer dan een week of maand gratis aan te bieden voor ouders die vroeg willen boeken. Je kunt contact opnemen met een website voor kortingsbonnen en daar een aanbieding voor je kleuterschool plaatsen.

Misschien kun je een speciale mand of geschenkset aanbieden als beloning voor bedrijven die ouders naar jouw kleuterschool verwijzen. Neem ook eens een kijkje op de websites van andere kleuterscholen en kijk welke promo-ideeën je van hen kunt krijgen. Wees echter nooit bang om ook eens iets anders te proberen.

6. Waar hangen moeders veel rond?

Dus je hebt een geweldige poster ontworpen en een spannende marketingcampagne klaar, nu ben je klaar om je posters te verspreiden. Ouders die een plaats in de crèche voor hun kinderen willen regelen, nemen meestal contact op met de school van hun voorkeur als het kind twee jaar oud is. Hoe vroeger je dus de aandacht van de moeder trekt, hoe groter de kans dat ze uiteindelijk jouw kleuterschool kiest.

Richt je op alle plaatsen waar jonge moeders en aanstaande moeders vaak komen. Je plaatselijke huisartsenpraktijk, gezondheidscentrum, ziekenhuis, kraamafdeling, supermarkt, winkelcentrum, parkeerplaats, babywinkel, speelgoedwinkel, koffiehuis, café, buurthuis, sportschool, sportclub, zwembad, park, openbare bibliotheek, kerk en andere religieuze centra zijn slechts een paar van de plaatsen waar je kunt vragen om je posters op te hangen.

Als je kleuterschool aan een doorgaande weg ligt, kun je een grote poster of bord laten maken en naast de weg plaatsen zodat auto's en voorbijgangers het kunnen zien. Als je kleuterschool aan een drukke weg ligt, kun je ook een sandwichpaneel met je poster erop, of bevestig all weather banners op het hek of de gebouwen van de school, zodat mensen ze zien als ze voorbij rijden of lopen.

Zijn er lokale baby- of moederbeurzen waar je kunt staan? Zelfs makelaars kunnen je vrienden zijn! Hoe vaak denk je dat mensen die een nieuw huis of appartement bekijken, vragen of er goede crèches of scholen in de buurt zijn waar ze hun kinderen naartoe kunnen sturen?

Vergeet niet om je kleuterschool rijkelijk uit te delen folders en visitekaartjes bij elke gelegenheid.

7. Poster kind

Mond-tot-mondreclame en persoonlijke aanbevelingen zijn de beste vorm van publiciteit voor elk bedrijf, vooral voor zoiets belangrijks voor een ouder als het kiezen van de perfecte kleuterschool voor hun kind. Moeders praten met andere moeders.

 

Poster afdrukken

1 REACTIE

  1. De ideeën voor het vermarkten van kleuterscholen zijn briljant. Ik ben net een kleuterschool begonnen en zal meer advies op prijs stellen, bedankt.

Reacties zijn gesloten.