10 manieren om geld te verdienen tijdens het WK

10 Manieren om geld te verdienen tijdens de WK-banner

Vergeet gouden ballen en gouden laarzen, het WK is een gouden kans voor je bedrijf om deze zomer geld te verdienen...

10 Manieren om geld te verdienen tijdens de WK-banner

De Wereldbeker gaat niet alleen over voetbalHet is nu 's werelds grootste platform voor het promoten van een bedrijf. Daarom betalen wereldmerken zoals Adidas, Budweiser, Coca-Cola, Nike, McDonald's en Electronic Arts grof geld om een officiële FIFA-partner, sponsor of supporter te zijn.

Maar zelfs kleine bedrijven kunnen profiteren van de mediahype en de nationale 'feel good'-sfeer van een succesvol WK-toernooi. Onthoud gewoon deze drie gouden regels:

  • Wees voorzichtig met de formulering en beeldvorming in je marketingcampagnes - maak geen inbreuk op handelsmerken of auteursrechten van de FIFA, hun marketingpartners of de individuele voetballers zelf.
  • Promoot al je WK-marketinginitiatieven grondig op zoveel mogelijk plaatsen, waaronder folders, posters, stickersBanners, etalages, nieuwsbrieven, advertenties, sociale media zoals Twitter en Facebook, blogs, e-mails, telefoongesprekken en persoonlijke gesprekken.
  • Een WK is alleen echt populair in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland teams nog in de competitie zitten. Als ze eenmaal uitvallen, zorg dan dat je een niet-voetbalgerelateerd Plan B klaar hebt liggen - letterlijk van de ene op de andere dag.

Engelse voetbalkleding voor WK 2014Afbeelding Bron: Nike

Manieren voor uw bedrijf om geld te verdienen tijdens het WK voetbal

1. Buy one get one free (BOGOF) aanbiedingen, beperkte kortingen, gratis bezorging en andere speciale aanbiedingen kunnen allemaal zo getimed worden dat ze samenvallen met de hele duur van het WK - of alleen voor specifieke wedstrijden. De Wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië loopt tussen 12th Juni tot 13th Juli. Je kunt bijvoorbeeld in deze maand 10% korting geven op alles wat rood en wit is als je winkel in Engeland is gevestigd. Of misschien een snelle 25% kortingsactie houden voor slechts een paar uur na een overwinning van het Engelse team.

2. Dit jaar kunnen bedrijven in Noord-Ierland, Schotland en Wales inspelen op de minder warme gevoelens van hun land voor de voetballers en fans van Engeland door thema-avonden of evenementen te organiseren rond de teams die tijdens het WK tegen Engeland spelen. Dat is Italië (zaterdag 14th juni), Uruguay (donderdag 19th juni) en Costa Rica (dinsdag 24th Juni) is de volgende - voor het geval je het je afvroeg.

3. Pubs kunnen niet alleen alle wedstrijden op het grote scherm laten zien, maar ook een gratis hotdog aanbieden tijdens de rust van de wedstrijden van Engeland. Voeg wat hete mosterd of chilisaus toe aan deze schatjes en er zullen snel veel dorstige gokkers in de rij staan bij de bar.

4. Schminken of bodypainting is vooral een goede service als je bedrijf in een grote, multiculturele stad als Londen of Manchester ligt. Voetbalfans van over de hele wereld zullen op wedstrijddagen graag pronken met hun nationale vlag en teamkleuren. Dit is ook aantrekkelijk voor kinderen - en onderschat nooit de resultaten die kunnen worden behaald door gebruik te maken van hun pestkracht. Zoals veel van de ideeën en tips die hier worden gegeven, kan schminken ook worden gebruikt als een gratis geschenk om mensen naar binnen te lokken.

5. Zoals hieronder te zien is, kunnen restaurants en afhaalrestaurants nieuwe gerechten creëren gebaseerd op de nationale vlag van elk team. Deze kunnen worden opgegeten of worden gebruikt als een manier om nieuwe klanten aan te trekken door een opvallende, verrukkelijke etalage of blogpost op hun website te ontwerpen.

Italiaanse vlag gemaakt van voedsel

Afbeelding Bron: De koelbox

Bakkerijen, taartenmakers en cupcakespecialisten kunnen ook lekkere traktaties maken met rode en witte kleuren. Hetzelfde geldt voor bloemisten in Engeland die creatief aan de slag gaan met rode rozen en witte chrysanten.

6. T-shirtontwerpers, cadeauwinkels en tal van andere bedrijven kunnen snel profiteren van eigenzinnige evenementen, rages of zinnen die tijdens een WK plaatsvinden. Herinner je je nog die luidruchtige Vuvuzela-plastic toeters tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010? Niemand voorspelde de grote impact die deze Vuvuzela's op het hele toernooi zouden hebben voordat de eerste wedstrijd in Johannesburg werd gespeeld.

7. Het mooie van dit WK is dat je bedrijf ook kan profiteren van de opwindende Latijnse cultuur, muziek en keuken van Brazilië. Nog beter: ideeën en promotiemateriaal die nu niet worden gebruikt, kunnen altijd worden bewaard voor later gebruik tijdens de Olympische Zomerspelen van Rio in 2016.

Groenteboeren kunnen proberen om alledaags Braziliaans fruit zoals mango, papaja, guave, passievrucht en ananas te verkopen in speciaal gethematiseerde WK-presentaties. Of organiseer dagelijkse specials over het favoriete fruit en de groenten die worden gegeten door elk land dat die middag of avond een wedstrijd speelt. Waarom verzin je geen alcoholische en niet-alcoholische cocktailrecepten met de bovengenoemde vruchten als ingrediënten, geef je de cocktails voetbal- of Braziliaans geïnspireerde namen en druk je deze af op folders om uit te delen aan klanten en voorbijgangers?

Ook cafés en koffiewinkels kunnen 'zelfgemaakt' ijs en ijslolly's verkopen met deze populaire Braziliaanse vruchten.

8. Straatentertainers zoals acrobaten, goochelaars, dansers, muzikanten en clowns kunnen tijdens het WK een voetbal- of Braziliaans segment in hun act verwerken.

9. Als een kapper of tatoeëerder een vriend of familielid kan overhalen om een WK-kapsel of tatoeage te laten zetten in hun zaak, kunnen ze dit gebruiken als publiciteitsstunt om wat gratis redactionele aandacht te krijgen in lokale kranten, radio, tv-nieuws en blogs. En wie weet, misschien zijn een paar voetbalgekke klanten ook wel bereid om te betalen voor zo'n fashion statement!

10. Hopelijk zet een aantal van de hier genoemde ideeën u aan het denken over wat uw eigen kleine bedrijf of KMO zou kunnen doen om te profiteren van de vele promotiemogelijkheden van het WK. Het kan zo simpel zijn als het tonen van uw steun voor het Engelse team door uw website of social media-pagina's een rood-witte make-over te geven - met een 'Go England'-boodschap en een link naar uw speciaal gethematiseerde WK-producten of -diensten.

Affiche voor 2014 FIFA World Cup 2014 in Brazilië

Afbeelding Bron: De zon

3 REACTIES

  1. Leuk artikel.
    Maar het is van het grootste belang dat de FIFA-richtlijnen worden nageleefd als je promotie aansluit op het WK. Een bureau waar ik voor werkte maakte een fantasy-voetbalspel voor de maand tijdens het WK en de beperkingen waren belachelijk. Maar we slaagden erin om in die periode een zeer succesvol spel op de markt te brengen.

  2. Ik heb eigenlijk een hekel aan voetbal en het WK. Dus misschien moet ik een paar ideeën bedenken om mensen zoals ik aan te spreken.....

  3. Echt een goed samengestelde post! Ik ga er een paar proberen en laat je weten hoe het gaat! 🙂

Reacties zijn gesloten.