Het Design Deck - speelkaarten voor grafisch ontwerp

Afbeelding van een pakket met tips en trucs voor grafische ontwerpers

Een pak speelkaarten en een studieboek over grafisch ontwerp in één, Het ontwerpdek is een leuke manier om meer te leren over Grafisch ontwerp

De Design Deck speelkaarten

Nieuwste geesteskind van Ben Barrett-Forrest, maker van de korte animatiefilm The History of Typography, Het ontwerpdek is een op Kickstarter gefinancierd pakket van speelkaarten die beginners de basisbeginselen van grafisch ontwerp leert.

Met strategieën voor een goed ontwerp en citaten van beroemde ontwerpers kunnen de kaarten zelfs de vaardigheden van meer gevorderde ontwerpers verbeteren.

De speelkaarten zijn gedrukt op dik 310gsm papier met een linnen textuur waardoor ze geweldig zijn voor kaartspellen en goocheltrucs.

"Grafisch ontwerp is een enorm nuttige vaardigheid en we worden er in bijna elk deel van ons leven door omringd, maar de meeste mensen weten er heel weinig van," zegt Ben Barrett-Forrest op zijn Kickstarter-pagina. "Ik hoop dat The Design Deck de liefde voor grafisch ontwerp onder veel meer mensen kan verspreiden!"

Backers van Bens eerste Kickstarter-project kunnen hun Design Decks in juli verwachten. Elk pakket kost $18, plus $5 voor verzending buiten Canada. (Dat zijn Canadese dollars trouwens, geen Amerikaanse greenbacks).

The Design Deck speelkaart voorbeelden

Hier is de promovideo voor The Design Deck op Kickstarter:

En hier is Ben's onderhoudende geschiedenis van lettertypen en typografie, met dank aan YouTube: