Povești de început de drum: Ancoats Guitars Christmas Cards & Calendars

Cărți de Crăciun și calendare antet

Anul nostru petrecut în sprijinul Ancoats Guitars în primele douăsprezece luni de activitate este acum la un bun sfârșit. Cu Crăciunul în preajmă, fondatorul Dave Roberts, la fel ca majoritatea proprietarilor de afaceri, a simțit nevoia de a recunoaște acest sezon și de a trimite cele mai bune urări clienților, contactelor și furnizorilor.

Felicitări de sezon

A carte de Crăciun personalizată a devenit o practică standard în rândul întreprinderilor de toate dimensiunile. Nu este doar o oportunitate de a întări legăturile cu oamenii care contează, ci și o ocazie excelentă de a face senzație cu designul dumneavoastră. 

Dacă lucrați într-o industrie creativă, o lucrare unică vă poate pune în evidență talentul. Pentru alte întreprinderi, abordarea fotografiei de echipă poate fi un pic cam învechită, dar atunci când nu te angajezi față în față cu clienții, este totuși o bună ocazie de a le arăta cu cine au de-a face. Producătorii pot alege să prezinte un nou produs, cu mențiunea că este vorba de o felicitare, nu de o reclamă!

Concepte de Crăciun

Când a venit vorba de proiectarea felicitării de Crăciun pentru Ancoats Guitars, Dave a lucrat cu designerul Solopress Matt Bruty pentru a-și dezvolta și rafina ideile. Brief-ul inițial a fost lăsat deschis, Dave dându-i lui Matt libertatea de a veni cu o serie de concepte.

Concepte artistice de Crăciun

Matt a reușit să creeze schițe care au explorat o serie de teme legate de Ancoats Guitars și de Crăciun. Ideile sale au fost inspirate de activele existente ale mărcii, de teme abstracte de Crăciun, de locația Ancoats și de arhitectura sa distinctivă din cărămidă roșie și, bineînțeles, de chitarele în sine.

Această abordare de rafinare a conceptului din mai multe idei este excelentă dacă aveți timp și buget pentru a vă dedica designului grafic. Dacă vă bazați pe o agenție sau pe un designer terț, puteți reduce costurile dacă vă decideți din timp asupra conceptului dvs. și furnizați un briefing strâns, împreună cu materiale grafice precum logo-uri, mărci verbale și fotografii de înaltă calitate.

Rafinare și finalizare

Dave a decis să urmărească două modele: unul care să reimagineze logo-ul Ancoats Guitars sub forma unui fulg de zăpadă și unul care să prezinte în mod proeminent o chitară. Un concept inițial care avea chitara împachetată ca un cadou de Crăciun a fost lăsat deoparte, deoarece nu permitea să se vadă aspectul distinctiv al chitarei. 

Designul cardului fulg de nea

În schimb, au ajuns la un design care a proiectat un model roșu al chitarei New Islington din Ancoats ca un pom de Crăciun, cu luminițe și o stea în vârf. Încorporarea unui produs în tema de Crăciun în acest mod este o modalitate drăguță de a prezenta produsul fără ca felicitarea să se transforme într-o reclamă.

Dimensiune, formă, finisaj

După ce conceptele au fost finalizate, Matt a putut crea cele două modele gata de imprimare. Designul fulgului de zăpadă a funcționat bine ca un pătrat, așa că Matt a pregătit o felicitare de 148 x 148 mm, puțin sub 15 cm pătrați. Pentru a completa ilustrația strălucitoare a fulgului de zăpadă, Dave a optat pentru un finisaj laminat lucios.

Chitara copac de Crăciun de Crăciun Card Design

Designul chitara ca și copac de Crăciun a fost portret, așa că Dave a ales un card A5 cu pliul pe marginea stângă mai lungă. Chitarele Ancoats Guitars sunt finisate folosind vopsele pe bază de apă și un lac satinat, pe bază de apă. Dave a considerat că aspectul și senzația cardului ar trebui să corespundă finisajului distinctiv al chitarelor. Matt a sugerat un material laminat mat care să semene cu lacul satinat și să ofere un contrast elegant cu felicitarea cu fulgi de zăpadă.

Apariția unui Calendar...

În timp ce o felicitare de Crăciun este un element de bază, un calendar personalizat poate fi o adăugire inteligentă la imprimarea de sezon. Dacă afacerea dvs. are un aspect de design sau dacă produsul dvs. are un apel vizual puternic, este o modalitate fantastică de a obține mai multe imagini într-o singură imprimare promoțională. Treisprezece imagini, mai exact: una pentru fiecare lună și o fotografie de copertă.

Dar, dincolo de afișajul estetic, un calendar este o piesă cu adevărat utilă, care va oferi mesajului dumneavoastră douăsprezece luni întregi de timp de difuzare. Pentru Dave și Ancoats Guitars, produsul în cauză se pretează atât de bine la fotografie, încât un calendar este un cadou ideal pentru pasionații de chitare, în special ca un memento pentru cei care se gândesc să cumpere.

Din copertă în copertă

Pentru coperta frontală a Calendarului, Dave a optat pentru un activ de brand pe care Matt îl crease anterior: o imagine compozită a unei chitare, culori inspirate de Bauhaus și cuvântul-simbol care împodobește deja Fluturași, postere și alte materiale colaterale Ancoats Guitars. Prin simpla adăugare a cuvântului "2023", Matt a reușit să creeze o pagină de gardă elegantă.

Imagini calendaristice

Un calendar peisaj necesită imagini portret pentru a fi așezate lângă lista de date de pe pagina fiecărei luni. În timp ce Dave avea mai mult decât suficiente imagini uimitoare cu munca sa pentru a umple calendarul, a fost nevoie de câteva modificări și aranjamente pentru a valorifica la maximum imaginile.

Inserarea imaginilor

În primul rând, Matt a dorit să compileze fotografiile astfel încât să corespundă anotimpurilor. Aceasta este o idee bună atunci când vrei ca imaginile tale să reflecte trecerea anului. Dacă acesta este un plan pe care doriți să îl urmăriți, gândirea anticipativă este esențială. Asigurați-vă că adunați imagini adecvate pe parcursul anului, astfel încât să aveți un set complet atunci când vine vorba de Calendarul de anul viitor. 

În acest caz, Matt a ales fotografii însorite pentru vară, o imagine cu frunze de toamnă pentru octombrie și așa mai departe. Mulți designeri păstrează, de asemenea, o imagine extra-specială pentru luna decembrie, pentru a încheia anul cu bine.

Evaluarea compoziției

O altă sarcină de design pentru Matt a fost să se asigure că fiecare imagine are compoziția potrivită pentru pagină. Pentru unele pagini, acest lucru a fost la fel de simplu ca și decuparea imaginii într-un mod adecvat. În alte locuri, însă, Matt a constatat că a trebuit să folosească Photoshop pentru a extinde fundalurile pentru a se asigura că imaginile funcționează în spațiu.

Pagina de calendar aprilie

O idee creativă pentru cazurile în care nu aveți o singură imagine care să se potrivească spațiului este să creați un compozit din mai multe fotografii. Matt a făcut acest lucru cu fotografii ale unei chitare galbene model NQ pentru imaginea lunii aprilie. Această abordare nu numai că rezolvă problema compoziției, dar ne permite să arătăm un prim-plan al lucrării lui Dave.

De la șablon la articolul finit

Pentru a asigura coerența mărcii, Matt a intrat în șablonul InDesign pentru a schimba fontul pentru fiecare lună cu cel folosit de Ancoats Guitars. Acest lucru îl puteți face și dvs. atunci când folosiți șabloane de calendar descărcabile pentru a vă crea designul.

Calendarul 2023 Ancoats Guitars este un calendar de perete A4, Wirobound, dar avem o gamă largă de stiluri și dimensiuni oferite atât pentru pereți, cât și pentru desktopuri. Tipăriturile sezoniere, cum ar fi calendarele și felicitările de Crăciun, sunt o modalitate excelentă de a consolida relațiile de afaceri și de a vă aduce în fața publicului dumneavoastră pentru sărbători și nu numai.