Povești de început de drum: Ancoats Guitars - făcând pasul cel mare

Ancoats Guitars imagine antet

Poate fi un plan rezonabil să vă începeți noua întreprindere ca o activitate secundară. Cu toate acestea, s-ar putea să apară momentul în care va trebui să faceți acest salt și să vă angajați în mod semnificativ în afacerea dvs. de început.

Vestea bună este că nu trebuie neapărat să vă aruncați direct în adânc. Dave Roberts de la Ancoats Guitars a fost în această călătorie pe parcursul anului, făcând pași tot mai mari spre o viață dedicată afacerii sale de construcție de chitare. După cum ne-a spus Dave recent la London International Guitar Show:

"A început ca o activitate secundară, dar a pus stăpânire pe viața mea!"

Realizarea unei investiții

Primul angajament cerut de afacerea dvs. nou înființată poate lua forma unei investiții considerabile. Aceasta ar putea fi semnarea contractului de închiriere a unui spațiu de lucru, achiziționarea de materiale în vrac sau achiziționarea de echipamente. Costurile irecuperabile de acest tip, cunoscute în lumea afacerilor sub denumirea de "capex" sau cheltuieli de capital, vă pot lega de proiectul dvs. pentru o perioadă de timp cât este nevoie pentru a vă recupera investiția.

Unelte de lucru

Pentru Dave, în acest moment lucrurile au început să devină reale:

"Probabil că primul moment înfricoșător pentru mine a fost investiția în scule de care aveam nevoie pentru a începe producția la o scară decentă. Am știut în acel moment că va trebui să produc câteva chitare bune înainte de a-mi acoperi costurile și de a începe să fac profit."

Pentru mulți antreprenori, o investiție de acest tip ar putea fi primul test al angajamentului lor față de proiectul lor. Poate fi nevoie de răbdare, de o piele groasă și de un cuib decent pentru a trece peste primii ani. La urma urmei, în medie, noile întreprinderi din Regatul Unit comerț timp de aproximativ trei ani înainte de a obține un profit.

Ancoats Atelier de chitară

Investițiile externe reprezintă o opțiune și pot fi mai ușor de obținut decât își dau seama multe întreprinderi mici, dar vine cu propriul set de angajamente în ceea ce privește rambursarea sau chiar sacrificarea unei participații în noua companie.

Dacă optați pentru un împrumut de afaceri, banca poate solicita ca bunurile și activele personale să fie puse drept garanție pentru împrumut, pentru a se asigura că poate recupera orice pierdere în cazul în care lucrurile merg prost. O perspectivă care dă de gândit și care ar trebui să dea de gândit oricărui potențial antreprenor, care ar trebui să se gândească la înțelepciunea aventurii sale și dacă este pregătit să facă față consecințelor în caz de eșec.

Totuși, fără acest salt, afacerea dvs. ar putea avea dificultăți în a se dezvolta. Evaluați-vă cu atenție opțiunile în acest moment: susțineți-vă în orice caz, dar evitați să exagerați. Începeți cu o investiție mică, dacă este posibil, investind doar atât cât să intrați pe piață. Dacă puteți evalua cererea la scară mică, vă lăsați loc să vă modificați produsul sau să vă schimbați planul, dacă este necesar.

Un loc de muncă

Încă de la început, a fost clar că activitățile de construcție de chitare ale lui Dave vor avea nevoie de o casă permanentă. Răspunsul a venit sub forma unui container de transport maritim transformat în zona tradițional industrială din Manchester, care dă numele companiei sale. Aceasta s-a dovedit a fi o alegere inspirată:

"Actualul sediu al Ancoats Guitars este perfect pentru nevoile mele. Este suficient de mare pentru a găzdui tot ceea ce am nevoie pentru producție la nivelurile actuale, fără a fi extravagant de costisitor. Și, fiind situat printre alți producători, pot face tot zgomotul pe care îl doresc!"

Pentru cei care au nevoi de spațiu modeste și dispun de o cameră de rezervă sau de un garaj, casa poate fi un bun punct de plecare. Dacă începeți să simțiți că vă sacrificați confortul sau relațiile de familie, probabil că este timpul să găsiți un spațiu dedicat. Urmați exemplul lui Dave și găsiți un loc atât accesibil, cât și adecvat naturii afacerii dumneavoastră.

Destule ore în zi?

Atâta timp cât noua dvs. afacere și locul de muncă existent pot coincide pentru o perioadă de timp, poate fi o idee bună să le țineți pe amândouă în tandem. Sunt șanse ca noua dvs. afacere să vorbească despre pasiunile dvs. în viață, așa că sperăm că nu se va simți ca o povară prea mare.

Cu toate acestea, dacă se permite ca această stare de lucruri să se transforme într-un aranjament pe termen lung, ar putea duce la epuizare. Asigurați-vă că aveți grijă de dumneavoastră, rămâneți conștient de modul în care vă dedicați rezervele de timp și energie și rezervați-vă timp pentru a vă relaxa.

Crossroads Blues

Pe lângă faptul că construiește instrumente frumoase, Dave este un profesionist medical foarte bine pregătit, care lucrează în departamentul de radiologie al unui spital. Împărțindu-și atenția între o carieră greu câștigată și pasiunea pentru chitarele electrice, Dave și-a petrecut o mare parte din primul an arzând lumânarea la ambele capete.

"Pe măsură ce comenzile au luat amploare, am început să simt presiunea. Am început afacerea pentru a-mi urma pasiunea de a face chitare. Ideea ca acest lucru să devină un stres suplimentar mi s-a părut un pas înapoi. Acesta a fost un semnal pentru mine să mă gândesc la reducerea orelor de lucru."

În ultimele săptămâni, Dave a luat decizia de a lucra cu jumătate de normă la spital, acordându-i mult mai mult timp pentru a se dedica Ancoats Guitars și redându-i weekend-urile!

"Mi-am redus orele de lucru la două zile și jumătate pe săptămână, așa că Ancoats Guitars este acum slujba mea cu jumătate de normă. Sau sper că va fi, dacă reușesc să vând destule chitare și să fac rost de bani! Lucrurile arată bine totuși, primesc o mulțime de comenzi."

Munca cu jumătate de normă este o opțiune excelentă atunci când afacerea începe să se dezvolte. Dacă aveți angajamente financiare, cum ar fi un credit ipotecar, s-ar putea să vă bucurați de siguranța unui salariu regulat. În același timp, vă puteți dedica orele suplimentare de la locul de muncă de zi cu zi pentru a vă asigura că noua dvs. afacere ia avânt. Acest lucru ar putea însemna să căutați un loc de muncă cu jumătate de normă sau să vă adresați angajatorului actual și să îi cereți să vă reducă orele de lucru, așa cum a reușit să facă Dave.

Împărțirea timpului

Trecerea la jumătate de normă ar putea fi o situație provizorie. Ar putea servi ca o etapă sigură înainte de a vă ocupa cu normă întreagă de cealaltă afacere. Alternativ, s-ar putea să decideți că este o soluție de durată care vă permite să vă împărțiți timpul, împărțind în același timp riscurile.

Din ce în ce mai mulți oameni adoptă o "portofoliu de carieră," în care își împart eforturile între două sau mai multe surse de venit. Siguranța în diversitate și o viață profesională variată fac din această formă de muncă o alternativă atractivă la munca de la nouă la cinci. Noua dvs. afacere ar putea să se încadreze într-un aranjament mai permanent, în care să vă ocupați de mai multe pasiuni. Această abordare seamănă mai puțin cu un salt în necunoscut și mai mult cu distribuirea uniformă a greutății între diferite platforme.

Următorul salt înainte

Pentru Dave Roberts, aceasta este o perioadă de acomodare la împărțirea în proporție de cincizeci la cincizeci între cariera sa medicală și Ancoats Guitars. Este o poziție norocoasă, care îi permite să evalueze cererea pentru chitarele sale și să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul în care trebuie să-și prioritizeze timpul.

"Am vorbit cu unii oameni care au renunțat la slujbă și au intrat direct în joc. Au spus că nu ar fi capabili să se concentreze asupra ei sau să îi acorde suficient timp, dar eu nu aș fi putut face asta. Am o ipotecă!"

Vise vs. realitate

Urmărirea viselor noastre și menținerea securității noastre financiare sunt amândouă extrem de importante, dar nu trebuie să fie incompatibile una cu cealaltă. Cu o planificare atentă și o perspectivă realistă, este posibil să le reconciliem pe cele două, la fel ca Dave.

Există momente în care un element de risc este inevitabil. Vă asumați un pariu și sperați că lucrurile vor merge bine. Poate fi prea ușor să vă suprasolicitați resursele, fie că este vorba de timp, energie sau bani. Cu toate acestea, dacă vă ușurați drumul spre antreprenoriatul cu normă întreagă, vă puteți simți mai puțin ca un salt și mai mult ca și cum ați construi un pod.

În timp ce privește spre 2023 și mai departe, Dave se află într-o poziție excelentă pentru a-și urma pasiunea - și, de asemenea, pentru a-și plăti ipoteca!