80 de ani de afișe ale Marelui Premiu de la Monaco

Afișul Marelui Premiu de la Monaco 1933 în blogul de imprimare Solopress

Retrăiește strălucirea și farmecul celei mai faimoase curse de Grand Prix din lume prin intermediul unor afișe...

Încă de la primul Mare Premiu al Principatului Monaco din 1929, piloții și fanii curselor din întreaga lume au fost captivați de această cursă stradală antrenantă. Sigur, nu este un circuit făcut pentru viteză sau depășiri. Dar acesta este cam singurul lucru pe care GP Monaco nu îl oferă. Aceasta este cursa de F1 pe care toată lumea o așteaptă cu nerăbdare în fiecare an. Cu o astfel de locație plină de farmec și o istorie fantastică, este ușor de înțeles de ce Marele Premiu de la Monaco a oferit artiștilor o inspirație excelentă pentru designul afișe în ultimii 80 de ani.

1933

Afișul Marelui Premiu de la Monaco 1933 în blogul de imprimare Solopress

Sursa imaginii: Art.co.uk

Georges Hamel, cunoscut și sub numele de Geo Ham, a fost un celebru ilustrator și pictor francez născut în 1900. El însuși pasionat de mașini, este considerat unul dintre cei mai remarcabili artiști din lumea sporturilor cu motor din toate timpurile. Pe lângă o serie de afișe emblematice pentru Marele Premiu al Principatului Monaco și pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans, Hamel a schițat și caricaturi ale multor piloți de mașini de curse.

Această reproducere de artă de 50 x 70 cm a celui de-al 5-lea Grand Prix Automobile, Monaco, 1933 este disponibilă la Art.co.uk, la prețul de 13,99 £.

Achille Varzi într-un Bugatti a câștigat Marele Premiu de la Monaco din 1933.

1948

Afișul Marelui Premiu de la Monaco 1948 în blogul de imprimare Solopress

Sursa imaginii: Art.co.uk

Acest poster Geo Ham pentru Marele Premiu de la Monaco din 1948, cu dimensiunile 61 x 91 cm, este disponibil la Art.co.uk la prețul de 8,99 lire sterline. Există și o opțiune de imprimare Giclee înrămate (86 x 117 cm) de la Art.co.uk, la prețul de 189,99 £. Art.co.uk folosește Imprimare digitală Giclee pentru a crea printuri de artă în culori vii și pure, de o calitate suficient de ridicată pentru a fi expuse într-o galerie sau într-un muzeu.

Giuseppe Farina la bordul unui Maserati a câștigat Marele Premiu de la Monaco din 1948. Acesta a fost singurul care a avut loc în anii 1940.

1958

Monaco F1 Grand Prix Marele Premiu de la Monaco 1958 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: Pânză mare mare

Primul Campionat Mondial de Formula 1 a avut loc în 1950. Considerată de mulți ca fiind epoca de aur a curselor auto, anii 1950 au fost dominați de piloți legendari de Formula 1 precum Juan Manuel Fangio, Stirling Moss și Jack Brabham.

Great Big Canvas comercializează posterul impresionant al lui J. Ramel din 1958 al Marelui Premiu de Monaco pe o gamă largă de pânze, rame, printuri sau peeling de perete. Imprimeul de poster de 17 x 24 inch este cea mai ieftină opțiune, la $29,99.

Maurice Trintignant într-un Cooper - Climax a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 1958.

1963

Afișul Marelui Premiu F1 de la Monaco 1963 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: Fixarea auto nevrotică

Michel Beligond este un alt artist francez bine cunoscut pentru afișele sale de Formula 1 și Le Mans.

Graham Hill la bordul unui BRM a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 1963. Cunoscut cu afecțiune sub numele de Mr Monaco, Hill a câștigat de cinci ori GP-ul aici în anii 1960.

1973

Afișul Marelui Premiu F1 de la Monaco 1973 în blogul de imprimare Solopress

Sursa imaginii: http://monacogp.a-infokan.com

Există mai multe ediții semnate ale acestui poster J. Ramel pentru Marele Premiu de la Monaco din 1973, disponibile pentru a fi cumpărate online. Pe F1 Magazin de mărfuri F1, de exemplu, vând unul cu autograful pilotului francez de Grand Prix. Jean-Pierre Jarier pentru $499,99.

Jackie Stewart la bordul unui Tyrrell - Ford a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 1973.

1983

Afișul Marelui Premiu F1 Monaco 1983 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: Posterele Grand Prix

Retro Formula 1 se mândrește cu o colecție unică de produse dedicate legendelor din F1 - inclusiv multe dintre posterele de epocă ale Marelui Premiu prezentate mai sus. Dacă vizitați showroom pentru imprimarea în format A1 Giclee de 350 g/m² (24 £) a acestui poster din 1983, veți putea citi și povestea de fond a Marelui Premiu de la Monaco din acel an.

Keke Rosberg la bordul unui Williams - Ford a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 1983. Următorii 10 ani la Monaco au fost dominați de rivalii acerbi Alain Prost și Ayrton Senna.

1994

Afișul Marelui Premiu F1 Monaco 1994 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: l'art et l'automobile

Acest poster al Marelui Premiu de la Monaco din 1994 îl prezintă pe Ayrton Senna în Mașină de curse McLaren MP4/8 din 1993.

Michael Schumacher la bordul unui Benetton - Ford a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 1994.

2002

Afișul Marelui Premiu F1 Monaco 2002 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: www.CollectionCar.com

În sfârșit, acest poster oferă în sfârșit o recunoaștere atât de necesară pentru echipele de la boxe de la Marele Premiu de la Monaco. Acest fragment din Curse de Formula 1 pentru începători explică ce se întâmplă de fapt în timpul unei opriri la boxe de F1.

David Coulthard la bordul unui McLaren-Mercedes a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 2002.

2011

Afișul Marelui Premiu F1 Monaco 2011 în Solopress printing blog

Sursa imaginii: Art Deco Gal

Am închis cercul cu acest poster inspirat din art deco pentru Marele Premiu de la Monaco 2011.

Sebastian Vettel într-un Red Bull - Renault a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco din 2011.

Design Insight

"Toate aceste afișe fac reclamă bună la GP-ul de Monaco, în afară de câteva dintre ele. Cred că anii 1994 și 2002 promovează cursele de Grand Prix, dar dezamăgesc publicitatea faptului că se desfășoară la Monaco", spune Julie Simpkins, unul dintre graficienii cu experiență din cadrul studioului de design intern al Solopress.com. "Toți ceilalți arată în ilustrații ceva indicativ pentru Monaco, precum și citirea clară a formulării de pe afiș. Deși 1973 prezintă toate cele de mai sus, nu arată viteza și dramatismul care înconjoară cursa, așa cum o fac ceilalți. De fapt, în opinia mea personală, cred că arată un pic dezordonat - și nu dă senzația dramatică care cuprinde cursa."

"Este interesant să vezi cum lucrurile s-au schimbat atât de mult în materie de design de afiș de-a lungul anilor. Primele au ilustrații pictate și desenate manual, devenind din ce în ce mai detaliate de-a lungul anilor - până la designul de astăzi, generat pe calculator, care folosește Adobe Photoshop și Illustrator pentru a crea imaginile de pe afișe."

13 COMENTARII

  1. Nu aș spune nu la niciunul dintre aceste postere pe peretele de acasă, foarte nostalgice pentru mine, și le iubesc pe toate! Excepționale și lucrările de design!

  2. Postere incredibil de izbitoare, mi-ar plăcea să am câteva printuri din acestea, deoarece lucrările de artă sunt chiar pe strada mea. Grafică atemporală.

  3. Îmi plac afișele "de modă veche" - nu sunt strălucitoare, dar sunt totuși emblematice! Sunt cu adevărat izbitoare.

  4. Afișul din 1933, realizat de Georges Hamel, este fantastic, aduce cursa la viață și poți simți farmecul cursei, al locului și al epocii.

  5. Iubesc astea! Ne-am plimbat în jurul Circuitului de câteva ori și magazinul de cadouri de lângă tunel nu a avut niciodată printuri ca acestea în deloc!

  6. Îmi place aspectul Art Deco la care s-au întors pentru ultima ediție - dar cred că și cea din 2002 este grozavă, pentru că arată lucrătorii din spate, cred că sunt extraordinari! Dar preferatul meu din toate timpurile dintre cele prezentate este cel din 1948.

Comentariile sunt închise.