Cum să folosiți eficient dezinfectantul pentru mâini

Distribuitor de dezinfectant pentru mâini

Mesajul de la începutul coronavirusului a fost clar - spălați-vă pe mâini. Dintr-o dată, am devenit cu toții experți într-un subiect despre care, de fapt, mulți dintre noi nu știam suficient de multe.

Unii au urmat sfatul lui Boris Johnson și au cântat "La mulți ani" de două ori la chiuvetă, spre amuzamentul tuturor celor care se aflau în preajma lor. Alții urmăreau videoclipuri despre cum să ne spălăm corect pe mâini, făcându-ne să ne dăm seama instantaneu ce treabă proastă făcusem până în acel moment.

Sfatul a fost, și încă mai este, să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun în primul rând. Cu toate acestea, atunci când acest lucru nu este posibil sau convenabil, dezinfectantul pentru mâini poate fi o alternativă eficientă.

Dar ce trebuie să știm pentru a folosi eficient dezinfectantul pentru mâini? În urma lansării gamei noastre de stații de dezinfectare a mâinilor, am decis să aflăm.

1. Asigurați-vă că acesta conține cel puțin 60% alcool

Utilizarea alcoolului pentru a distruge germenii datează din secolul al XIV-lea, când a fost folosit de medicul francez Guy de Chauliac pentru pansamente militare. El a recunoscut ceea ce se înțelege și astăzi - că alcoolul poate fi folosit ca antiseptic.

Este recunoscut faptul că este necesară o alcoolemie în volume (abv) cuprinsă între 60% și 95% pentru a distruge microorganismele, bacteriile rezistente la antibiotice și multe tipuri diferite de virusuri, inclusiv coronavirus. Orice lucru sub 60% poate reduce pur și simplu creșterea germenilor, spre deosebire de uciderea lor.

Există diferite tipuri de alcool și compuși chimici care sunt combinate în mod obișnuit pentru a produce dezinfectant pentru mâini; izopropanol, etanol și n-Propanol.

În urma epidemiei de COVID-19, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a realizat un ghid pentru firmele și distileriile care doresc să producă frecare manuală, oferindu-le formulele pe care le recomandă.

2. Folosiți o cantitate suficientă pentru a acoperi ambele mâini

Pentru ca dezinfectantul pentru mâini să fie eficient, trebuie să folosiți o cantitate suficientă pentru a vă acoperi complet ambele mâini. Aceasta include spatele mâinilor, în jurul unghiilor, între degete și în jurul încheieturilor mâinilor.

De multe ori, oamenii se fac vinovați de faptul că nu folosesc suficient dezinfectant, fie pentru a face sticlele să dureze mai mult, fie pentru rapiditate. Cu toate acestea, merită să rețineți că dacă faceți acest lucru poate anula scopul folosirii dezinfectantului pentru mâini în primul rând.

Utilizarea dezinfectantului pentru mâini

3. Lasă-l să se usuce natural

Odată ce dezinfectantul pentru mâini a fost aplicat și frecat, este foarte important să fie lăsat să se usuce în mod natural. Dacă accelerați procesul de uscare prin ștergerea mâinilor, veți limita eficiența gelului dezinfectant.

Unele persoane consideră că utilizarea dezinfectantului pentru mâini le poate usca pielea și se șterg pentru a încerca să prevină acest lucru. De fapt, gelurile cu alcool usucă pielea într-o măsură mai mică decât apa și săpunul, iar unele dezinfectante includ glicerol pentru a încerca să reducă acest lucru. Cu toate acestea, mulți vor considera că mâinile uscate sunt un preț mic de plătit atunci când încearcă să se protejeze de viruși periculoși, cum ar fi COVID-19.

4. Nu încetați să vă spălați pe mâini

Dacă ar avea ocazia, populația generală ar trebui totuși se spală pe mâini cu apă și săpun ca primă opțiune. Pe lângă faptul că ucide virusurile învelite, cum ar fi coronavirusul, săpunul poate ucide și virușii neînveliți, cum ar fi norovirusul, ceea ce alcoolul nu poate face. Spălatul pe mâini poate elimina, de asemenea, grăsimea și murdăria care pot împiedica dezinfectantul pentru mâini să fie la fel de eficient.

Există momente în care accesul la apă și săpun nu este disponibil, iar în aceste momente dezinfectantul pentru mâini este un bun înlocuitor. Cu toate acestea, ar trebui totuși să vă spălați pe mâini la următoarea ocazie pentru a fi în siguranță. În loc să vedeți spălarea mâinilor și dezinfectantul ca două opțiuni diferite, tratați-le ca două acțiuni complementare..

Acest sfat este diferit în sectorul sănătății, unde dezinfectantul pentru mâini are în mod normal o concentrație mai mare și este în general preferat spălării mâinilor.

Doriți să oferiți dezinfectant pentru mâini în spațiile dumneavoastră?

Dacă sunteți o organizație în care personalul, clienții sau vizitatorii se vor întoarce după ce închiderea se va relaxa, o măsură de siguranță rezonabilă este să vă gândiți la modul în care le puteți oferi oamenilor posibilitatea de a-și dezinfecta mâinile. Pentru unii, sticlele de gel cu alcool pot fi considerate suficiente. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei soluții mai robuste și pe termen lung, atunci ar trebui să luați în considerare gama noastră de stații de dezinfectare a mâinilor.

Oferim atât aparate de sine stătătoare, cât și montat pe perete și vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a alege între versiunile manuală și distribuitoare automate. Puteți adăuga, de asemenea, 70% gel de dezinfectare cu alcool la comanda dvs. în cantități diferite pentru a vă satisface nevoile.

Spălător de mâini montat pe perete