Muzeul Fitzwilliam actualizează tablourile clasice cu un twist 2020

Fiicele
The Daughters 2020 ediție, inițial de Jan van Meyer, 1718. FOTO: Muzeul Fitzwilliam

Începând cu 1816, a Muzeul Fitzwilliam din Cambridge a găzduit unele dintre cele mai frumoase opere de artă care pot fi văzute în Marea Britanie. Capodopere ale unor artiști precum Picasso, Monet, Constable sunt doar câteva dintre colecțiile care sunt expuse în prezent în clădirea de gradul I, aflată pe lista de monumente istorice, a muzeului.

Cu toate acestea, la fel ca toate muzeele și galeriile de artă, Fitzwilliam a fost nevoit să își închidă porțile pentru public, deoarece țara a intrat în blocaj din cauza epidemiei de COVID-19. În timp ce intrarea la muzeu este de obicei gratuită, donațiile pe care le primește de la cei 400.000 de vizitatori anual, care ajută la menținerea deschisă a galeriei, vor fi secat.

Ca răspuns, muzeul a lansat o gamă de felicitări care pot fi achiziționate de pe site-ul său, luând cinci opere de artă clasice și adăugând o notă care va fi asociată pentru totdeauna cu 2020.

Tablouri de Alfred Stevens, John Everett Millais, Jan van Meyer și Titian au fost actualizate prin adăugarea de măști la subiecții picturii, adăugând o notă satirică acestor opere de artă care datează de sute de ani.

La Liseuse
Înainte și după: La Liseuse de Alfred Stevens, c.1860. FOTO: Muzeul Fitzwilliam

Fitzwilliam descrie cărțile ca fiind "o gamă de cărți concepute cu simpatie care oferă o perspectivă jucăușă asupra vieții noastre actuale prin intermediul artei pe care o cunoaștem și o iubim".

Cardurile au un preț de 3,20 lire sterline și pot fi vizualizate și achiziționate de pe site-ul lor aici: https://www.fitzwilliammuseumshop.co.uk/museum/fitzwilliam-masterpieces-2020/

Această idee inovatoare combină două produse pe care le cunoaștem foarte bine aici la Solopress; felicitări și măști de față. Le dorim celor de la Fitzwilliam mult succes în eforturile lor de strângere de fonduri și așteptăm cu nerăbdare să mergem să vedem originalele atunci când muzeul va putea fi redeschis în viitor.