5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre ecrane verzi

Ecran verde

Aici, la Solopress, am introdus de curând o gamă nouă de ecrane verzi chroma key în selecția noastră de produse în continuă expansiune. Utilizând capacitățile noastre de imprimare a bannerelor cu role de înaltă calitate, am reușit să producem un ecran verde cu costuri reduse, care va fi o soluție excelentă atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii experimentați.

Acum, că putem oferi acest produs, ne-am gândit că este un moment bun pentru a ne informa despre ecranele verzi și despre tehnica chroma key, care este folosită pentru a face magia să se întâmple. Citiți cele 5 lucruri pe care ar trebui să le știți despre ecranele verzi și scufundați-vă în această tendință din ce în ce mai populară.

1. Cum funcționează un ecran verde?

Ecranele verzi funcționează datorită unui proces numit compunere chroma key, sau pur și simplu chroma keying. Procesul implică izolarea unei anumite culori care poate fi apoi transformată în transparență.

În acest caz, fundalul ecranului verde este izolat cu ajutorul unor efecte speciale în software-ul de editare, ceea ce permite editorului să elimine complet culoarea verde. Acest lucru înseamnă că zona acum transparentă poate fi înlocuită cu orice filmare sau imagine necesară.

2. De ce sunt ecranele verzi verzi?

Chiar dacă tehnici similare au fost folosite încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, culoarea verde a devenit cu adevărat populară pentru această utilizare abia în anii 1970. Procesul poate avea loc folosind orice culoare de fundal, atâta timp cât aceasta este semnificativ diferită de tot ceea ce este plasat în fața ei.

Ecranele albastre au fost folosite inițial începând cu anii 1930, datorită contrastului lor cu tonurile pielii umane, dar au fost eliminate treptat din cauza popularității hainelor albastre purtate. Trecerea la verde a păstrat această distincție față de piele, dar a fost, de asemenea, mult mai puțin populară în departamentul de garderobă.

Indiferent dacă se utilizează un ecran verde sau albastru, efectele chroma key sunt la fel de reușite.

3. Cum se utilizează un ecran verde?

Există multe lucruri importante de luat în considerare înainte de a utiliza un ecran verde pentru a obține rezultate optime pentru imagini sau videoclipuri. Printre acestea se numără:

  • Asigurați-vă că ecranul este bine luminat, cu un nivel constant de luminozitate în toată zona pe care o veți utiliza. Acest lucru va elimina orice umbră care se poate dovedi problematică dacă provoacă nuanțe mai întunecate de verde în anumite zone. Dacă diferența de verde este prea mare, software-ul de editare pe care îl utilizați ar putea avea dificultăți în a înțelege ce este fundalul verde și ce nu este.
  • Gândiți-vă bine la ceea ce veți purta. Orice lucru verde va deveni transparent în timpul procesului de editare, deoarece va fi tratat la fel ca fundalul. Acest lucru nu este relevant doar pentru îmbrăcăminte, ci ar trebui să fie luat în considerare și atunci când alegeți alte lucruri, cum ar fi ochelarii, lacul de unghii și agrafele de păr. Hainele mai închise la culoare au cele mai bune rezultate, în mod ideal fiind alcătuite din culori solide care oferă un contrast clar pe ecran.
  • Înainte de a începe, identificați imaginea sau filmarea pe care o veți folosi pentru a înlocui fundalul. Acest lucru vă va permite să știți unde vă situați în cadru și înseamnă că puteți interacționa cu fundalul într-un mod convingător, în special atunci când creați conținut video pe ecran verde.

Filmare pe ecran verde

4. Ce software pentru ecran verde este disponibil?

Software-ul de editare pe care îl alegeți va depinde de faptul că lucrați la imagini în mișcare sau statice. Mai jos am enumerat câteva dintre cele mai populare, împreună cu un link către un videoclip util de pe YouTube despre cum să utilizați funcționalitatea ecranului verde din fiecare dintre ele:

5. La ce pot fi folosite ecranele verzi?

Ecrane verzi au o serie de utilizări, de la cele mai banale la cele spectaculoase. Rolul lor în lumea filmului este cel mai cunoscut și mai celebru. Cele două filme cu cel mai mare succes de box office din toate timpurile s-au bazat în mare măsură pe puterea chroma keying-ului, și anume Răzbunătorii: Endgame în 2019 și Avatar în 2009.

Puțin mai puțin interesant decât folosirea ecranelor verzi pentru a colecta Pietrele Infinitului este modul în care meteorologii de la televizor folosesc această tehnică pentru a ne spune dacă vom avea nevoie de umbrelă sau cremă de soare în ziua următoare. Aceștia interacționează în mod expert cu fundalul lor virtual pentru a demonstra direcția diferitelor modele meteorologice pe o hartă a Regatului Unit.

Cu toate acestea, creșterea bruscă a utilizării ecranului verde nu provine din lumea fascinantă a filmului și a televiziunii. În schimb, a venit din partea a mii de oameni în propriile case, inclusiv:

  • YouTuberi care creează conținut pentru canalele lor
  • Streameri care își arată măiestria în materie de jocuri pe Twitch
  • Oameni de afaceri care doresc un fundal de videoconferință mai profesional atunci când lucrează de acasă

Toți acești oameni pot obține rezultate excelente folosind aceste efecte simple, dar eficiente, de ecran verde.

Vrei să încerci?

Dacă vă simțiți pregătiți să faceți o încercare cu chroma keying, noile noastre ecrane verzi sunt o opțiune excelentă. Prețul lor scăzut înseamnă că sunt perfecte pentru persoanele care doresc să încerce să folosească această tehnologie fără a investi prea mult.

Oferim o gamă de trei lățimi, de la 1 m la 1,5 m, toate acestea retrăgându-se înapoi în baza lor robustă. De asemenea, fiecare ecran verde este livrat gratuit cu o geantă de transport în care poate fi depozitat sau pentru a facilita mutarea locațiilor.

Puteți verifica produsul nostru aici: https://www.solopress.com/roller-banners/chroma-key-green-screens/

Produs ecran verde