Cum pot retailerii să redeschidă magazinele în condiții de siguranță în timpul blocajului

Semnul magazinului deschis

În seara zilei de luni, 25 mai, premierul Boris Johnson a anunțat că retailerii "neesențiali" vor putea redeschide magazinele începând de luni, 15 iunie, cu condiția să respecte noi orientări pentru protejarea cumpărătorilor și a lucrătorilor.

Acesta a fost anunțul pe care mii de magazine și comercianți cu amănuntul din Anglia îl așteptau, deși unii ar putea fi dezamăgiți după ce inițial au crezut că această mișcare le va permite la începutul lunii, în urma unei informări anterioare.

Va exista, de asemenea, un grad inevitabil de îngrijorare pentru aceste întreprinderi, care vor încerca să își reia activitatea, menținând în același timp siguranța personalului și a clienților.

Redeschiderea va crea, fără îndoială, multe provocări care vor necesita o analiză atentă, motiv pentru care am cercetat și am scris acest ghid pentru a sugera șase măsuri pe care proprietarii de afaceri le pot lua pentru a redeschide în mod responsabil.

Curățare

Niciodată nu a fost mai important ca suprafețele să fie bine curățate pentru a preveni răspândirea germenilor de la o persoană la alta. Mânerele ușilor, balustradele, butoanele lifturilor și orice altceva pe care numeroase persoane îl vor atinge pe parcursul unei zile trebuie să fie curățate în mod regulat. În luna martie, guvernul a publicat câteva informații utile privind modul de curățare în alte medii decât cele de îngrijire a sănătății pentru a preveni răspândirea COVID-19 care poate fi găsit aici. Recomandările includ:

  • Purtați mănuși și șorțuri de unică folosință în timpul curățării, care ar trebui apoi să fie ambalate în dublu sac și depozitate timp de 72 de ore înainte de a fi eliminate.
  • Utilizați fie o soluție combinată de detergent dezinfectant (1000 ppm av.cl.), fie un detergent de uz casnic urmat de dezinfecție. În cazul în care se utilizează un alt tip de dezinfectant, verificați dacă acesta este eficient împotriva virusurilor învelite.
  • Folosiți role de hârtie sau cârpe de unică folosință pentru a curăța manual și mopuri de unică folosință pentru a curăța podelele. Din nou, acestea trebuie depozitate într-un loc sigur timp de cel puțin 72 de ore înainte de a fi aruncate.

Spălarea și igienizarea mâinilor

Dacă aveți la dispoziție dezinfectant pentru mâini în toate spațiile dvs., veți încuraja oamenii să își păstreze mâinile libere de germeni. Acest lucru este deosebit de util la intrarea/ieșirea din magazine, încurajând oamenii să se dezinfecteze când intră și apoi din nou când pleacă.

Public Health England a recomandat ca dezinfectanții pentru mâini să aibă un conținut de alcool de 60% sau mai mare pentru a fi eficienți împotriva COVID-19, așa că acest lucru trebuie luat în considerare atunci când comandați un produs blocat. Suntem în măsură să furnizăm stații de dezinfectare a mâinilor care poate fi achiziționat împreună cu dezinfectantul pentru mâini cu alcool 70%, precum și cu indicatoare care pot fi folosite pentru a cere oamenilor să se dezinfecteze sau pentru a le sfătui cu privire la tehnica corectă.

În ceea ce privește personalul, rugați-l să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde la începutul și la fiecare tură și la fel și în pauze. Încă o dată, împărtășirea cu aceștia a modului corect de spălare a mâinilor și afișarea acestor informații ar putea contribui la eficiența acestui proces.

Distanțarea socială

Distanțarea socială a fost creditată în mare măsură pentru reducerea numărului de cazuri de COVID-19 pe măsură ce a trecut timpul, marea majoritate a populației britanice respectând aceste măsuri în mod impecabil.

Comercianții cu amănuntul pot face multe pentru a încuraja sau a aplica o politică de distanțare socială de 2 m pentru a contribui la menținerea siguranței clienților și a personalului, chiar și în magazinele mai mici, unde acest lucru este mai dificil de realizat.

Desemnarea locurilor în care clienții să stea la coadă este ușor de realizat cu ajutorul autocolante de podea. Aceste produse oferă oamenilor un loc specific pentru a sta în picioare, ceea ce elimină orice loc de confuzie, și pot fi îndepărtate ulterior fără a deteriora podeaua. De asemenea, ele pot fi utilizate pentru a transforma culoarele din magazine în rute cu sens unic, ceea ce înseamnă că toată lumea de pe culoarul respectiv se deplasează în aceeași direcție și reduce nevoia de a se strecura pe lângă alți clienți.

Unele întreprinderi, cum ar fi Waitrose, au numit distanțare socială marshals a cărui sarcină este de a le reaminti oamenilor să păstreze distanța necesară față de ceilalți. Acest lucru nu va fi posibil sau necesar pentru toate întreprinderile, dar pentru cele care aleg să angajeze pe cineva care să îndeplinească acest rol, este important să se găsească persoana potrivită care să câștige respectul clientului și, în același timp, să poată comunica într-un mod prietenos și plăcut.

Munca la domiciliu și modelele de schimb

Atunci când este posibil, este ideal să permiteți personalului să lucreze de acasă, deoarece aceasta este o modalitate sigură de a-i împiedica să aducă COVID-19 în cadrul întreprinderii în cazul în care sunt infectați și, de asemenea, reduce probabilitatea ca ei înșiși să contracteze virusul.

Cu toate acestea, pentru multe întreprinderi, acest lucru pur și simplu nu este o opțiune, în special în comerțul cu amănuntul. În cazul în care munca de acasă nu este fezabilă, există totuși acțiuni pe care angajatorii le pot întreprinde pentru a avea un impact pozitiv.

Prin eșalonarea schimburilor de ture, mai puțini angajați vor fi la lucru în același timp. Acest lucru va contribui, de asemenea, la evitarea orelor de vârf în transportul public pentru cei care nu au altă opțiune decât să îl folosească, deoarece nu toată lumea va începe și va termina lucrul împreună, așa cum s-ar întâmpla în mod normal. Un număr mai mic de navetiști în trenuri și autobuze oferă mai multe posibilități de a păstra o distanță de siguranță față de ceilalți.

Continuarea acestei eșalonări pentru pauze înseamnă, de asemenea, că zonele comune, cum ar fi bucătăriile și sălile de odihnă, nu sunt supraaglomerate. Chiar mai bine, dacă se cere personalului să nu se adune deloc în timpul pauzelor, se speră că aceste zone fie nu vor fi folosite, fie vor fi folosite cu moderație.

În cele din urmă, este important să reamintim personalului să vină la serviciu numai dacă se simte bine și dacă nimeni din gospodăria lor nu se autoizolează sau nu prezintă simptomele coronavirusului.

Limitarea traficului și descurajarea navigării

Restricționarea numărului de persoane permise în magazin la un moment dat este un lucru care supermarketurile au făcut în mod eficient în perioada de vârf a virusului, permițându-le să hrănească națiunea și, în același timp, să mențină clienții în siguranță. Acest lucru ar putea fi chiar mai important în magazinele mici, unde spațiul este limitat, deși va avea dezavantajele sale.

În primul rând, este posibil să aveți nevoie de o persoană desemnată a cărei sarcină este de a permite accesul și ieșirea oamenilor din magazin. În al doilea rând, în timp ce oamenii pot fi pregătiți să stea la coadă pentru a cumpăra mâncare, s-ar putea să nu fie la fel de dornici să facă cumpărături pentru articole neesențiale.

Odată ajunși în magazin, este posibil să le cereți clienților să cumpere într-un mod diferit de cel în care ar fi făcut-o anterior. Boots a luat decizia de a opri clienții să navigheze, permițând în schimb să cumpere doar clienții care știau exact ce trebuie să cumpere. Între timp, unii comercianți cu amănuntul de haine au restricționat sau au eliminat accesul la vestiare.

Este de la sine înțeles că o persoană care ia mai multe produse pentru a le privi sau pentru a proba haine pe care în cele din urmă nu le cumpără ar putea contribui la răspândirea virusului, mai ales că se dezbate cât timp poate supraviețui acesta pe diferite suprafețe.

Oricare ar fi politicile pe care decideți să le impuneți, este important să le comunicați clar de la început, astfel încât clienții să știe la ce să se aștepte. Actualizarea site-ului dvs. web, publicarea pe rețelele de socializare și trimiterea de e-mailuri către baza dvs. de clienți existentă le poate oferi aceste informații înainte ca aceștia să iasă din casă. Pentru cei care au călătorit deja, faceți publicitate politicilor dvs. utilizând afișe sau autocolante pentru ferestre poate fi eficientă.

Acoperirile de față

Există diferite tipuri de acoperitoare de față care sunt folosite, deși eficiența acestor soluții diferite este un subiect foarte dezbătut.

Ecranele faciale din plastic care au fost certificate de către British Standards Institution (BSI) și sunt conforme cu standardele Regulamentul PPE și sistemul de recomandare UE 2020/403 poate pretinde oficial că "să stăpânească virusul COVID-19 și să evite răspândirea acestuia în continuare". Suntem încântați să spunem că versiunea marcată CE a ecranelor noastre faciale a fost aprobată și vă recomandăm întotdeauna să verificați cu orice potențial furnizor dacă produsul său a fost supus testelor extinse necesare pentru a fi clasificat ca EPI.

În ceea ce privește măștile de față care acoperă nasul și gura, un raport publicat la 4th Mai 2020 de către grupul DELVE (evaluarea datelor și învățarea pentru epidemii virale) al Societății Regale a rezumat că 'adoptarea pe scară largă a măștilor de față în funcție de riscuri poate contribui la controlul epidemiei de Covid-19 prin reducerea răspândirii picăturilor în mediul înconjurător de la persoanele asimptomatice'.

După multe speculații, guvernul a mutat la 11 mai 2020 pentru a anunța că "oamenii ar trebui să încerce să poarte o mască de protecție în spațiile închise, unde distanțarea socială nu este întotdeauna posibilă și intră în contact cu alte persoane pe care nu le întâlnesc în mod normal, de exemplu în transportul public sau în unele magazine."

Producem propriile noastre măști de față reutilizabile, deși suntem foarte clari asupra faptului că acestea sunt măști nemedicale și nu trebuie considerate ca fiind PPE. Acest lucru este foarte deliberat din partea noastră, deoarece, prin oferirea acestor produse, sperăm că oamenii nu vor fi tentați să epuizeze stocul de măști N95, care sunt esențiale pentru lucrătorii din domeniul sănătății și pentru personalul de prim răspuns.

În cazul în care oricare dintre aceste soluții ar trebui să fie potrivită pentru ca afacerea dumneavoastră să le ofere personalului dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați și vom fi bucuroși să discutăm cum vă putem ajuta sau, alternativ, plasați o comandă și beneficiați de livrare gratuită în ziua următoare.

Rezumat

În cele din urmă, va depinde de fiecare proprietar de afacere în parte să respecte reglementările și să pună în aplicare măsuri care să aibă sens pentru magazinele și sucursalele sale. Lista de mai sus nu este în niciun caz exhaustivă, dar sperăm că v-a oferit câteva domenii de luat în considerare. Vă dorim, dumneavoastră și afacerii dumneavoastră, o redeschidere sigură și de succes.