Povești ale clienților: Un an ca niciun altul de Steven Watts

Steven Watts nu și-a propus niciodată să devină un hit în social media sau un fotograf publicat. Cu toate acestea, un lanț de evenimente declanșate de începutul închiderii l-a făcut să preia aceste roluri.

Fiind deja un veteran în strângerea de fonduri, Steve a devenit o sursă de inspirație în întreaga țară prin pasiunea sa pentru casa sa din Lakeland și prin dedicarea sa pentru strângerea de fonduri pentru cauze bune, inclusiv pentru Fundația Tony Hudgell. Solopress a fost mândră să joace un mic rol atunci când a fost vorba de lansarea cărții lui Steve, Un an ca niciun altul.

 

Viața lângă lacuri

Un alergător pasionat de alergare, Steve a decis să se mute la Grasmere, în Lake District, din apropiere de Troutbeck, unde unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Marea Britanie vor continua să se afle chiar la ușa lui. Și apoi, la două zile după mutare, a fost aplicată prima închidere la nivel național.

Cu mare ușurare și apreciind pe deplin împrejurimile magnifice, Steve și-a început noua viață în Grasmere. Dar, după câteva zile în care s-a bucurat de alergările matinale în mijlocul peisajelor uimitoare ale noii sale case, Steve a început să simtă că ar trebui să împărtășească experiențele sale cu alții.

"M-am gândit cât de norocoși am fost, iar gândurile mele s-au îndreptat către toți acei oameni care locuiesc în apartamente înalte sau în centre de îngrijire - cei bolnavi, cei infirmi, toți părinții singuri. Așa că m-am gândit să aduc exteriorul înăuntru prin intermediul obiectivului, făcând fotografii și încărcându-le pe rețelele de socializare."

Foto: Rydal Water - Windermere & Grasmere cu Loughrigg în centrul atenției de Steve Watts

 

Punerea în aer liber online

Steve s-a acomodat la o rutină de alergări zilnice, în timp ce fotografia Lake District și posta imaginile sale pe site-ul Instagram, Facebook și Twitter. Nu a durat mult până când comentariile au început să curgă, inclusiv acesta:

"Steve, fotografiile tale sunt atât de speciale pentru mine și sunt tonicul meu zilnic, deoarece mi-am pierdut soțul acum 2 ani, am suferit un accident vascular cerebral și acum sunt în scaun cu rotile, am avut multe momente fericite în lacuri, te rog să continui să le postezi!"

Cu astfel de comentarii, cum ar putea să se oprească acum? De fapt, încă nu s-a oprit! La momentul redactării acestui articol, Steve a postat fotografii timp de 568 de zile consecutive.

 

Un apel de la BBC

Fotografiile lui Steve au luat amploare pe rețelele de socializare și, în scurt timp, au atras atenția echipei BBC Breakfast. Aceștia au considerat că postările sale sunt cu adevărat inspiraționale și l-au întrebat dacă Steve ar putea face o transmisiune în direct de pe malul lui Grasmere.

Interviul a decurs bine, iar la final, Steve a menționat că ar dori să facă ceva mai mult cu fotografiile sale. El a spus că, dacă cineva îl va contacta pentru a-l ajuta să le publice sub formă de carte, toate profiturile vor merge în scopuri caritabile. Rezultatul a fost un aflux de e-mailuri prin care își oferea ajutorul.

 

Mesaje de speranță

După ce am răsfoit numeroasele mesaje, unul de la autoarea Sarah Armstrong a ieșit în evidență. Sarah a publicat recent o carte intitulată Du-te Tony Du-te despre Tony Hudgell, băiatul căruia i-au fost amputate picioarele după ce a fost abuzat grav la vârsta de 41 de zile.

Povestea lui Tony era una pe care Steve o cunoștea deja. Văzuse la televizor momentul în care Tony a întreprins o provocare de 100 de pași care aducea un omagiu celor 100 de ture de mers pe jos în jurul grădinii lui Sir Tom Moore. În urma provocării celor 100 de pași, Tony a făcut un pas serios, ajungând să meargă 10 km într-o lună. Intenția sa a fost de a strânge 500 de lire sterline pentru Spitalul de copii Evelina, unde a primit un tratament salvator când era copil. În cele din urmă a reușit să strângă peste 1,33 milioane de lire sterline.

Deși abilitățile considerabile de scriere ale lui Sarah nu erau necesare pentru acest proiect bazat pe imagini, legătura ei cu Tony l-a inspirat pe Steve să o contacteze. Acesta s-a oferit să îl ajute dacă Tony ar vrea vreodată să încerce să escaladeze un munte din Lakeland (mai multe despre asta mai târziu!) și a luat decizia de a împărți orice profit obținut din carte între Fundația Tony Hudgell și Spitalul de copii Evelina.

 

O întoarcere pentru cărți

După ce BBC Breakfast a transmis în direct de pe malurile din Grasmere, Matt Lowe de la Performance.io a luat legătura cu noi și s-a oferit să finanțeze publicarea cărții, permițând astfel ca ideea să devină realitate. Rezultatul este Un an ca niciun altul - o carte frumoasă care reprezintă o înregistrare ilustrată a alergărilor zilnice ale lui Steve în jurul Grasmere și Lake District.

Fiecare întoarcere a paginii vă duce mai departe într-o călătorie vizuală prin toate cele patru anotimpuri, oferind o reflectare reală a Grasmere și nu numai, indiferent de vânt, ploaie sau soare. Cuvintele nu pot face dreptate acestor peisaje epice, dar puteți vedea imaginile lui Steve cu ochii voștri atunci când precomandați Un an ca niciun altul aici - plus 12,50 lire sterline din vânzare merg direct la organizațiile caritabile.

 

O lansare în Lakeland - și recenzii entuziaste

Când a venit vorba de lansarea cărții pentru Un an ca niciun altul, Wordsworth Trust Grasmere a pus la dispoziție locul de desfășurare, iar Bannere cu role de la Solopress a constituit fundalul.

"Colaborarea cu Solopress a fost o plăcere absolută de la început până la sfârșit," Steve a comentat, "de la primul contact și până la livrare a fost un serviciu profesionist de primă clasă."

Cartea a fost primită pozitiv atât de critici, cât și de public, iar reacțiile de pe rețelele de socializare au fost uimitoare, cu comentarii ca acestea:

"Frumusețea cărții tale mi-a adus lacrimi în ochi"

"Fotografiile tale sunt absolut uimitoare"

"Fotografiile tale sunt tonicul meu zilnic."

 

Întâlnire cu familia Hudgell

Steve a avut recent plăcerea de a-l cunoaște pe tânărul Tony, precum și pe restul uimitoarei familii Hudgell. Steve a fost copleșit de progresele făcute de nou înființata Fundație Tony Hudgell:

"Este incredibil că și alți copii vor putea beneficia, ei înșiși trecând prin experiențe traumatizante și condiții medicale similare cu cele ale lui Tony! A da speranță acolo unde uneori nu a existat niciuna, asta este special."

 

 

Obțineți imaginea

Dacă doriți să vă țineți la curent cu activitatea Fundației Tony Hudgell puteți vizita https://www.tonyhudgellfoundation.org/, și puteți dona oricând doriți pe site-ul Fundației Pagina Just Giving. De asemenea, puteți afla despre munca extraordinară depusă de Spitalul de Copii Evelina aici.

Și, desigur, cartea lui Steve este Un an ca niciun altul este disponibil pentru precomandă aici și va fi disponibil începând cu ora 6th noiembrie, iar 12,50 lire sterline din fiecare vânzare vor fi donate Fundației Tony Hudgell și Spitalului de Copii Evelina.