Tiparul în tranșee - rolul industriei noastre în Primul Război Mondial

pas în locul tău print în tranșee ww1 postere ww1

În timpul Primului Război Mondial, membrii industriei britanice de tipărituri au adus contribuții considerabile la efortul de război.

Având în vedere că ne aflăm în perioada Centenarului Marelui Război, am dorit să aruncăm o privire mai atentă la impactul pe care l-au avut acești tipografi curajoși și la provocările cu care s-au confruntat, precum și să prezentăm exemple de imprimare în tranșee.

Impactul asupra industriei

Inițial, industria tipografică a avut de suferit în momentul izbucnirii războiului. Au existat lipsuri și reduceri considerabile, șomaj în creștere, iar oamenii s-au mutat în alte meserii legate de război. Cu toate acestea, în rândul tipografilor a existat o atitudine patriotică față de război, mii de oameni oferindu-se voluntari. Mulți dintre ei au devenit tipografi de teren.

primul război mondial print în tranșee
Un exemplu de tipografie din Primul Război Mondial.

Imprimare în tranșee

Cu ore lungi, bugete strânse și termene stricte, oamenii pot considera că tipărirea civilă este o carieră provocatoare; cu toate acestea, tipărirea în tranșee a fost o cu totul altă poveste. Condițiile incomode și înșelătoare și facilitățile înguste erau de așteptat, la fel ca și tipărirea în noroi, în orice condiții meteorologice, în timp ce deasupra capului răsunau focuri de artilerie.

Tipărirea de teren a armatei a fost inițiată oficial în 1915 de către Forța Expediționară Britanică și a stat la baza Serviciului de tipărire și papetărie al armatei. Acesta a înființat mai multe tabere în Europa în 1916 și 1917. Tipografiile produceau și distribuiau în principal manuale, regulamente, ordine, cărți poștale pentru serviciul de campanie, cărți telefonice și traduceri ale documentelor germane capturate.

primul război mondial print în tranșee manual de antrenament în tranșee
Manual de antrenament britanic din Primul Război Mondial.

 The Wipers Times

În 1916, tipografii de teren au început să producă și Wipers Times, în numele căpitanului Roberts și al Sherwood Foresters. Aceștia descoperiseră în Franța o tipografie distrusă de bombardament și au comandat-o pentru a tipări o revistă divizionară. Aceasta a fost distribuită în mare parte de-a lungul Frontului de Vest pe tot parcursul războiului.

Ștergătoare ori WW! imprimare în tranșee
Ziarul Wipers Times.

Înapoi acasă

Cealaltă față a monedei de la imprimare în tranșee este că eforturile de tipărire au fost din nou reluate acasă. Tipografiile au devenit ocupate atunci când au fost folosite în scopuri de recrutare, iar efectul pe care acele faimoase afișe sunt o dovadă a puterii publicității. Tipografii au fost primiți cu căldură la întoarcerea de pe front, iar contribuțiile lor au fost lăudate în cadrul evenimentelor militare și civice. Din păcate, mulți nu s-au mai întors, dar copiii lor au fost ajutați, dar și organizațiile din Marea Britanie. Corporația de Pensii a Tipografilor din 1918 și alte câteva uniuni și federații au avut grijă de ei, cel mai adesea cu sprijin financiar.

Primul Război Mondial afișe de recrutare tipărite
Afiș de recrutare pentru Primul Război Mondial.

În prezent, nevoia de tipărire în zonele de conflict rămâne mai puternică ca niciodată. În prezent, tipărirea de teren a armatei britanice se află la Regimentul 42 Geniu de la cazarma Denison din Berkshire. Aceștia au jucat un rol esențial în toate operațiunile recente, inclusiv în conflictele din Falklands, Golf, Bosnia și Kosovo. La 100 de ani de la Primul Război Mondial, poate că tehnologia s-a schimbat, dar necesitatea nu s-a schimbat.