Cum se scrie un pliant

Redactarea unui pliant

Broșuri de afaceri poate evidenția beneficiile celui mai recent produs, promoție sau eveniment - plasând mesajul dvs. în fața publicului dumneavoastră.

Dar ce face ca o campanie Leaflet să aibă succes? Un conținut inteligent, mesaje succinte și un ton solid sunt toate importante. Descoperiți cum să scrieți un pliant în șase pași simpli:

Pasul 1: Stabilește-ți propriul ton al vocii

Tonul vocii se rezumă la modul în care un brand comunică cu clienții săi și cu lumea în general. Tot conținutul pe care îl creați - de la anunțurile de presă și postările de pe bloguri până la textul site-ului și social media - trebuie să fie coerent în ceea ce privește cuvintele folosite, structura frazelor, caracterul vorbăreț, referințele culturale etc.

Cele mai de succes mărci stăpânesc perfect tonul vocii. Gândiți-vă la modul în care vorbește Apple, de exemplu. Sau la farmecul neobișnuit al smoothie-urilor Innocent - toate Fruit Towers și Banana Phone.

Luați în considerare limbajul la care publicul dvs. țintă va fi cel mai receptiv și folosiți-l pentru a le stârni interesul cu formulări convingătoare și convingătoare, care să fie fidele mărcii dvs.

Pasul 2: Creați titluri care să atragă atenția

Suntem bombardați cu sute de mesaje de marketing în fiecare zi. Deci, cum poate mesajul dumneavoastră să se ridice deasupra zgomotului de fond?

Atrageți atenția audienței dvs. cu un titlu care să fie atrăgător, relevant și care să aducă beneficii. Un sfat cheie este să plasați principalul beneficiu al produsului pe care îl promovați în titlu, înconjurat de un limbaj de susținere. Acest lucru se numește "benefit-led". De exemplu:

 • Vânzarea: conduceți cu oferta în sine
 • Eveniment: utilizați detaliile privind locul și momentul
 • Produs: să se concentreze pe beneficiul principal

Pasul 3: Concentrează-te pe USPs

Poziționați-le în locuri proeminente, într-un mod care să atragă atenția, în cadrul designului pliantului dumneavoastră. Listele numerotate și bullet points sunt o modalitate excelentă de a evidenția în mod clar punctele esențiale ale pliantului dvs. și de a grupa punctele forte suplimentare. Până la urmă, noul dvs. telefon are mai mult de spus decât noul său ecran.

Elaborați-vă prospectul în jurul acestor caracteristici și transpuneți-le în beneficii legate de stilul de viață. Să spunem, de exemplu, că vindeți un smartphone care oferă un ecran mai bun decât altele. Nu spuneți pur și simplu "are un ecran mai bun".

Spuneți ceva de genul: "Netflix pe telefon arată la fel de bine ca pe televizor, cu ecranul de pe..." Transformă caracteristicile în beneficii.

Poziționați-le în locuri proeminente, într-un mod care să atragă atenția în cadrul Designul pliantelor. Listele numerotate și bullet points sunt o modalitate excelentă de a evidenția în mod clar punctele esențiale ale prospectului dumneavoastră - și de a grupa punctele forte suplimentare. Până la urmă, noul dvs. telefon are mai mult de spus decât noul ecran.

Pasul 4: Includeți detalii cheie

Elementele esențiale ale promovării trebuie să fie incluse în structura pliantului. Articolele de știri, de exemplu, sunt întotdeauna scrise pentru a acoperi cine, ce, când, unde, de ce și cum. Și Pliantul dvs. ar trebui să urmeze același principiu.

Detaliile de contact ale companiei, datele evenimentelor, locațiile, prețurile produselor și reducerile promoționale sunt toate esențiale. Acestea sunt fragmentele de informații de care cititorii dvs. au nevoie pentru a acționa în urma apelului la acțiune din pliantul dvs.

În timp ce titlul are prioritate pentru a atrage cititorul, aceste informații vor ajuta la ghidarea acestuia către acțiunea dorită.

Pasul 5: Mergeți direct la subiect

Fiți concis atunci când enumerați informații importante legate de promovarea dumneavoastră. Fiți expresiv, dar asigurați-vă, de asemenea, că ceea ce spuneți este relevant.

Descrieți clar ceea ce oferiți și adresați-vă direct clientului. Încercați să îl convingeți să sune, să trimită un e-mail, să scaneze un Cod QR sau vizitați site-ul web, așa că vorbiți-le folosind un limbaj precum "tu" și "ești".

Puneți accentul pe beneficiile pe care le vor primi de pe urma produsului pe care îl promovați și alimentați-le pofta de a afla mai multe despre acesta, fiind descriptivi.

Pasul 6: Terminați cu un apel la acțiune

Care este scopul pliantului? Incitați potențialii clienți să acționeze în urma materialelor dvs. de marketing prin includerea unui apel clar la acțiune, care să indice exact ceea ce trebuie să facă în continuare pentru a...

 • Profitați de oferta dumneavoastră
 • Aflați mai multe despre produs
 • Rezervați bilete pentru evenimentul dumneavoastră

Orice acțiune pe care doriți să o întreprindă, fiți clar. Cele mai eficiente exemple de redactare a pliantelor folosesc o engleză simplă și nu creează confuzie cu un limbaj înflorit sau metafore.

Fraze precum "Vizitați site-ul nostru la..." "Descoperiți mai multe alăturându-vă nouă pe..." și "Explorați gama noastră la..." sunt exemple perfecte de CTA-uri expresive și care conduc cititorul către următorul punct.

Un CTA puternic poate face diferența în succesul campaniei dvs. de pliante.

Scrierea de pliante: Ce trebuie și ce nu trebuie făcut

Să facă:

 • Do folosiți propoziții scurte și rapide pentru a menține atenția cititorului
 • Do puneți-vă în valoare credibilitatea prin includerea premiilor obținute sau a calificărilor
 • Do să utilizeze un limbaj persuasiv

Nu:

 • Nu. supraîncărcați cititorul cu o mulțime de informații
 • Nu. risipiți pagina din spate - imprimați pe ambele fețe

Atunci când imprimați pliante cu Solopress, puteți fi siguri de un produs de înaltă calitate care vă atinge obiectivele de design. Pur și simplu încărcați lucrările dvs. artistice utilizând aplicația noastră online Model de pliant iar noi ne vom ocupa de tipărire folosind culori vibrante.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.