Бъдещето на довършителната обработка на печата от Марк Ледж от Duplo International

Човек от Duplo

Разговаряхме с експертите в областта на довършителните работи в печата Duplo International за тяхната компания и прогнозите за бъдещето на печатарския бизнес...

Въведение в Duplo International

Здравейте, казвам се Марк Ледж и съм маркетинг мениджър за Великобритания на Duplo International Limited (www.duplointernational.com). Цялото оборудване Duplo се произвежда от Duplo Corporation в Япония. Duplo International Ltd. е независима, семейна компания в Обединеното кралство. От нашия офис в Съри ние разпространяваме оборудване за довършителни операции на Duplo в цяла Европа, Африка и Близкия изток в продължение на почти 30 години. Доставяме общо в 108 държави, като използваме по един или двама назначени агенти във всяка държава. Имаме и дъщерни офиси във Франция и Полша. Приблизително две трети от продажбите ни се осъществяват чрез износ, а останалата една трета е бизнес, осъществяван на вътрешния пазар в Обединеното кралство.

Продукти Duplo

Продуктите на Duplo са проектирани и изработени с концепцията, която наричаме автоматизирана прецизност. Това буквално означава, че се стремим да създаваме надеждни, точни, гъвкави и високопродуктивни решения на предизвикателствата, пред които са изправени съвременните печатни предприятия. Оборудването, което продаваме, се произвежда в сертифицирани по ISO 9001 и 14001 фабрики, което дава на нашите клиенти увереност за международните стандарти за контрол на качеството и чувствителност към околната среда. Исторически Duplo е известна със своите хартиени колайдерни машини и книгоразделители, които все още са най-продаваните сред литопечатните предприятия по света. През последните години компанията е начело на разработването на решения за довършителни операции за цифрови принтери и днес компанията е широко считана за пазарен лидер в тази област. С 25 инженери и служители за техническа поддръжка, базирани в Обединеното кралство, ние разполагаме с повече инженери за обслужване на място от всеки друг доставчик на довършителни услуги за печат в страната. Разполагаме с резервни части на стойност 2 млн. паунда, съхранявани в централата в Адълстоун (17 000 единици). Също така провеждаме успешна стажантска програма за обучение на следващото поколение инженери в печатарската индустрия.

Solopress и Duplo

През пролетта на 2011 г. Solopress реши да инвестира в линия за производство на брошури Duplo System 5000. Машината работи чрез автоматично подреждане на отпечатаните страници, след което се зашиват, сгъват и подрязват краищата, за да се получи готова книга. Системата 5000 е особено подходяща за предприятия като Solopress, които произвеждат различни приложения, с различни размери, на различни хартии и от различни печатни машини. В основата на System 5000 е колажната кула Duplo DC-10/60, която разполага със система за подаване с два вентилатора, което ѝ позволява да обработва огромен набор от различни видове хартия. След като операторът зареди кулите, машината може да бъде подготвена за друга работа само за 30 секунди. Фините настройки на позициите за сгъване и подшиване могат да се извършват в рамките на 0,1 мм. Заедно с това бързината и точността осигуряват феноменална производителност. Solopress произвежда брошури с първокласно качество на своята System 5000, а клиентите на компанията са възхитени от своите брошури.

Бъдещето на печата

Печатът се е развил значително през годините. В миналото всичко се свеждаше до огромни производствени серии, клиентите държаха на склад тонове литература, получавахте една или две гигантски поръчки годишно. Днешният печат е свързан с къси тиражи, персонализация, бързо изпълнение и доставка точно навреме. Все повече кросмедийни кампании използват печата за привличане на клиенти онлайн чрез технологии като QR кодове и добавена реалност. Като видимо динамична и ориентирана към технологиите организация, Solopress е добре подготвена за бъдещето. Компанията вече използва максимално социалните медии и онлайн маркетинга, за да печели и задържа клиенти. Зад кулисите Solopress непрекъснато инвестира в най-добрите машини за производство на печатни продукти на пазара, за да може да посрещне бъдещите предизвикателства. Duplo се радва, че може да причисли Solopress към най-добрите си клиенти и очаква с нетърпение да работи с тях по бъдещи проекти.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Днешната печатна машина е по-бърза от старата, затова днес получаваме бърз оборот и доставка точно навреме.

Коментарите са затворени.