Meganews пуска първата в света вестникарска будка за печат по заявка

Meganews печат при поискване


Докато издателите скачат над себе си, за да прекратят печатните версии на своите списания в полза на продажбата на удобни за таблети дигитални издания в Amazon и iTunes, новаците в шведската компания Списания Meganews са решили да се противопоставят на тенденцията, като върнат печата в периодичните издания по нов, оригинален начин.

Meganews печат при поискване

Съчетаване на иновативно използване на печата и интернет, първата в света автоматична будка за списания вече е в експлоатация в Стокхолм, Швеция. Задвижван от технологията за печат на Ricoh, този автомат е свързан с интернет и може незабавно да отпечатва избор от над 200 списания и сборници. По данни на Meganews зашеметяващите 40% от традиционните печатни списания остават непродадени и отиват направо за рециклиране. Автоматичната вестникарска будка пести хартия, тъй като отпечатва списания и вестници само при поискване.

Нов начин за разпространение и продажба на списания

Шведските купувачи първо избират избраното списание чрез сензорния екран на киоска, плащат с кредитна карта и след това списанието се отпечатва веднага, докато чакат. От Meganews твърдят, че отпечатването на едно пълно списание отнема по-малко от две минути.

Наред с намаляването на въздействието върху околната среда на дейността по издаване на списания и вестници чрез използване на печат при поискване технология, друго предимство на тази система е, че чуждоезичните издания, специалните броеве и по-старите копия на списанията могат да бъдат архивирани и готови за печат по всяко време.

Все още няма точна информация за вестникарския щанд на Meganews в Обединеното кралство, но през следващите месеци очаквайте нов павилион на местната гара, летище, хотел, университет, болница или супермаркет.

8 КОМЕНТАРИ

 1. Наистина интересни коментари. Ето някои отговори на конкретни въпроси.

  В: Как ще прикрепят безплатните ми подаръци? О: Това не е възможно в Newsstand. Вместо това бихте могли да добавите страница вътре в списанието с подробна информация за това как да поискате подаръци и т.н. По този начин ще уловите и данните на потребителите

  В: Какво да правя, ако искам списание от малко известен независим издател, но вече няма независими павилиони, които да го разпространяват? О: Бизнес моделът е, че Meganews договарят сделки за разпространение с издателите. Една от интересните нови възможности е, че можем да съхраняваме около 200 списания на всеки павилион за новини. Това означава, че можем да предлагаме нишови заглавия, броеве назад, специални издания и т.н. Всъщност едно от списанията, които се предлагат в първото звено в Mood Galleria, Стокхолм, е Zakka . Обикновено това списание е само онлайн.

  В: Какво да правя, ако искам пет списания, а десет минути по-късно опашката е непоносима? О: Във всяко звено има 3 терминала за продажба. Отпечатването на всяко списание отнема не повече от 2 минути. (Какво се случва, ако има опашка на традиционен щанд за вестници?)

  В: По-добре е да инвестират в чудесен софтуер, който мигновено да регистрира продажбите на всяко конкретно списание и да задава прагови числа, при които регионалните печатници да отпечатват допълнителни партиди за местно разпространение. О: Можете да проследявате продажбите на отделните списания чрез Newsstand. И разбира се, всички заглавия, инсталирани в Newsstand, са винаги достъпни!

  Надявам се това да помогне
  Роджър

 2. Звучи добреһттр://..... на хартия! Но не съм убеден. Не си спомням грандиозно разгръщане на киоските за печат на вестници, които бяха пуснати преди години след техния "забележителен успех". В днешно време много хора се абонират за онлайн списания, което работи добре за техническите области и би могло да намали отпадъците в този отдел. Но за социалния читател е много по-приятно да прегледа рафтовете със списания, да прелисти броя, за да види какво му е хванало окото, и да поговори с продавача за това как миналата седмица ви е продал лотариен билет. Как ще прикрепят безплатните ми подаръци? Кой ще замени веднага списанието, ако то излезе повредено? Ами ако искам списание от малко известно независимо издателство, но вече няма независими павилиони, които да ги разпространяват? Какво да правя, ако искам пет списания, а десет минути по-късно опашката е непоносима? Много по-добре би било да инвестират в някакъв чудесен софтуер, който незабавно да регистрира продажбите на всяко конкретно списание и да задава задействащи числа, когато регионалните печатници изкарват допълнителни партиди за местно разпространение. Подобно на самообслужващите се каси в супермаркетите, те изглеждаха добра идея навремето, но изискват постоянно обслужване!

 3. Обожавам тази идея, абсолютно блестяща и много "зелена". Определено ще я използвам, ако бъде пусната в Обединеното кралство.

 4. Неотдавна бях в Стокхолм и чух за това ново развитие. Определено е полезно за човека на улицата - в движение, който не може да разпечатва материали от личен интерес в офиса. Сигурен съм, че ще се наложи и на транспортните терминали - за четене при пътуване и чакане.

Коментарите са затворени.