Andre verdslige fotos af Erik Johansson

Erik Johansson - Lad os tage af sted

Kunstner, designer, fotograf ... omhyggelig fantast. Erik Johansson er en svenskfødt kunstner, der har specialiseret sig i at indfange ideer og ikke øjeblikke.

Erik Johansson

Erik (som nu bor i Berlin) skaber surrealistiske billeder ved at kombinere traditionelt fotografi med et utal af forskellige materialer for at skabe fantastiske surrealistiske billeder med en vis virkelighedstrohed, som er umulig at ryste af sig. Hans stil er ikke kun omhyggelig for kunstneren, men på mange måder også for publikum, der prøver at forstå billederne foran dem. Erik er fuldstændig autodidakt og har en organisk tilgang til sit arbejde, hvor han virkelig tager fat. Hvis et billede skal se ud, som om det er taget under vandet, er han ikke bange for at få våde fødder, når han tager det!

Erik Johansson - At drive væk

Processen starter som regel med en skitseret idé, der er tegnet i sin enkleste form. Det er ikke alle ideer, der går videre til realiseringsprocessen, men hvis de er gode nok, vil Erik forsøge at gøre dem til virkelighed. Derefter følger en lang planlægningsperiode, som kan tage alt fra et par dage til flere år, det afhænger af succesen med rekognosceringer og masser af problemløsning. Herefter bliver der som regel fotograferet for at samle billeder af den virkelige verden, før han trækker sig tilbage til sit atelier, hvor det hårde arbejde finder sted. Med op til og over 200 lag i nogle værker kræver Eriks unikke tilgang stor omhu og opmærksomhed at opbygge sin illusion stykke for stykke, indtil lagene bliver så sammenflettede, at de ikke kan pilles fra hinanden.

Erik Johansson - Forventer vinter

Inspireret af Salvador Dali og MC Escher ser Erik fotografering som en måde at indsamle materiale på og realisere de ideer, han har i tankerne, med en systematisk, problemløsende tilgang. Hvert nyt projekt er en ny udfordring, og målet er at skildre det med så meget realisme som overhovedet muligt. Der er ingen brug af CGI eller stockfotos i Eriks arbejde, kun komplekse kombinationer af hans egne fotografier og timevis af grundig redigering og lagdeling for at konstruere forskellige stemninger og elementer af mystik. Til alle dem, der er inspireret af hans arbejde og ønsker at skabe lignende kunst, er hans eneste råd at give det hele og bare prøve - du vil måske overraske dig selv.

Erik Johansson - Lad os tage af sted

For mere af Eriks arbejde, besøg venligst hans hjemmeside her.