Alte fotografii din lume de Erik Johansson

Erik Johansson - Let's Leave

Artist, designer, fotograf... Fantezist meticulos. Erik Johansson este un artist de origine suedeză, specializat în captarea ideilor și nu a momentelor.

Erik Johansson

Erik (care în prezent locuiește la Berlin) creează imagini suprarealiste combinând fotografia tradițională cu o multitudine de materiale diferite pentru a crea imagini suprarealiste fantastice, cu o anumită verosimilitate de care este imposibil să te scapi. Stilul său nu este anevoios doar pentru artist, ci și, în multe privințe, pentru publicul care încearcă să computeze imaginile din fața sa. Complet autodidact, Erik are o abordare organică a muncii sale și adoptă o abordare cu adevărat practică. Dacă o imagine trebuie să arate ca și cum ar fi fost făcută sub apă, nu se teme să se ude la picioare pentru a o realiza!

Erik Johansson - Drifting Away

Procesul începe, de obicei, cu o idee schițată, care este desenată în forma sa cea mai simplă. Nu toate ideile trec de această etapă până la procesul de "realizare"; dacă sunt considerate suficient de bune, Erik va încerca să le realizeze. Urmează apoi o lungă perioadă de planificare care poate dura de la câteva zile până la ani, depinde de succesul rekkies la locații și de o mulțime de rezolvări de probleme. De aici, de obicei, au loc câteva fotografii pentru a aduna imagini din lumea reală înainte de a se retrage în studioul său pentru a începe munca grea. Cu până la și peste 200 de straturi în unele lucrări, abordarea unică a lui Erik necesită multă grijă și atenție, construindu-și iluzia bucată cu bucată până când straturile devin atât de împletite încât nu mai pot fi separate.

Erik Johansson - Așteptând iarna

Inspirat de Salvador Dali și MC Escher, Erik consideră că fotografia este doar o modalitate de a colecta materiale și de a realiza ideile din mintea sa printr-o abordare sistematică, de rezolvare a problemelor. Fiecare nou proiect este o nouă provocare, iar scopul este să o înfățișeze cu cât mai mult realism cu putință din punct de vedere uman. În lucrările lui Erik nu se utilizează CGI sau fotografii de arhivă, ci doar combinații complexe ale propriilor fotografii și ore întregi de editare și suprapunere minuțioasă pentru a construi diverse stări de spirit și elemente de mister. Pentru toți cei care sunt inspirați de munca sa și care doresc să creeze o artă similară, singurul său sfat este să dea tot ce are mai bun și să încerce - S-ar putea să vă surprindă.

Erik Johansson - Let's Leave

Pentru mai multe lucrări ale lui Erik, vă rugăm să vizitați site-ul său. aici.