Lumină și umbră Fotografii alb-negru de Rupert Vandervell

Lumină și umbră, fotografie alb-negru care prezintă o femeie cocoțată pe o bancă lungă , de formă dreptunghiulară, cu spatele spre noi. Ea poartă o ură albă și un tricou și pantaloni albi, uitându-se la o clădire întunecată, de blocuri . Podeaua este făcută din lemn.

Fotograful Rupert Vandervell a luat aceste lovind fotografii alb-negru jucându-se cu lumină și umbre în seria sa intitulatăGeometrix‘.

Rupert Vandervell este născut și crescut la Londra. fotograf specializată în arte plastice și fotografie digitală. Cea mai mare parte a lui portofoliu se concentrează pe linii ascuțite și contraste de culoare izbitoare.

Vandervell își descrie seria ca fiind,

"O combinație de lumină, umbră și formă umană care se îmbină într-o armonie estetică, creând o relație geometrică specială. Aceste imagini se referă la linii curate, unghiuri, forme, texturi și colaborarea lor abstractă. Lumina strălucește pe peisajul urban, țesându-și pânza."

Vandervell continuă să își descrie stilul fotografic ca fiind "foarte reprezentativ" a personalității sale. Descriindu-și pasiunea pentru liniile ascuțite și fotografia alb-negru ca pe o obsesie. El spune,

"Prin intermediul obiectivului găsesc oamenii captivanți, iar lucrările mele explorează relația noastră cu lumea și modul în care interacționăm cu mediul înconjurător."

Lumină și umbră, fotografie alb-negru care prezintă o femeie cocoțată pe o bancă lungă , de formă dreptunghiulară, cu spatele spre noi. Ea poartă o ură albă și un tricou și pantaloni albi, uitându-se la o clădire întunecată, de blocuri . Podeaua este făcută din lemn.

O fotografie alb-negru care folosește umbrirea luminii și a întunericului arată un bărbat în depărtare purtând o cămașă albă și pantaloni negri. Unghiul este peste câteva blocuri de beton cu linii izbitoare create de umbră

Fotografie în clar și întunecat care prezintă un unghi ascuțit al unei clădiri pătrate din lemn și un bărbat în cămașă albă și pantaloni negri care trece pe lângă ea, pe jos, ținând o carte pe față.

Fotografie alb-negru cu efect de lumină și umbră - prezintă o femeie care merge pe o cărare de cărămidă înclinată, luminată de soare și înconjurată de ziduri puternice de beton negru care se încrucișează deasupra ei.

Fotografie alb-negru, cu efect de lumină și umbră, cu o clădire albă-strălucitoare cu ferestre înnegrite și o siluetă neagră a unui bărbat care trece pe lângă ea.

Fotografie alb-negru, lumină și umbră, realizată sub un unghi izbitor, care arată cerul luminat în întregime în alb, un bărbat subțire care merge puțin mai înalt decât fotograful în fundal și o placă mare de beton deasupra care ar putea fi un pod rutier

Fotografie alb-negru de peisaj cu o femeie de vizavi purtând o ură albă, bluze negre și pantaloni albi, cu fața la cameră. Ea stă în fața unei clădiri de beton alb-negru și alb-negru

Fotografie alb-negru realizată deasupra capului și privind în jos spre subiect. Subiectul poartă un costum negru, iar în urma lui se află o valiză neagră / geantă de lucru. Merge pe o cărare argintie lângă un drum unde ferestrele clădirii de lângă el se reflectă pe drum.

Fotografie de lumină și umbră cu unghiuri abstracte. Arată un bărbat care se îndepărtează aparent de aparatul foto pe o cărare luminoasă în exterior și este luată dintr-un loc interior ușor confuz, cu mai multe straturi

Fotografia care folosește efectul de lumină și umbră arată corpul unui bărbat (mai puțin capul) mergând sub cameră pe o scară în spirală.

Fotografie alb-negru a unui bărbat care se plimbă pe o cărare luminată, cu fața spre aparatul de fotografiat, purtând o haină lungă și pantaloni negri. Unghiul este luat chiar înainte ca două colțuri ale unei clădiri de sticlă să se întâlnească

Fotografie alb-negru realizată folosind o umbră neagră izbitoare pe o potecă cu 4 trepte - se pot vedea picioarele unei persoane care merge spre partea stângă sus a cadrului.

Fotografie realizată cu un bloc de beton texturat, privind în jos, spre sondajele de beton

fotografie izbitoare, folosind o fotografie alb-negru a unei femei care merge pe o cărare de beton vast. de plăci de beton purtând cizme cu tocuri

Cum să vă faceți propriile fotografii de lumină și umbră

  • Concentrează-te pe o lumină directă și dură pentru a crea un aspect de umbră adâncă cu margini ascuțite. Regula de bază de utilizare a diferitelor tipuri de lumină în fotografii (adică lumină moale, lumină puternică, lumină largă și lumină punctuală) este aproape identică în realizarea efectelor de umbră.
  • Folosiți profunzimea de câmp - efectele de umbră pot avea un aspect foarte puternic atunci când sunt luate de la distanțe diferite. Găsiți o adâncime care să alungească într-adevăr efectul de umbră.
  • Deplasați obiectul care creează umbra - nu uitați, nu este un obiect nemișcat! Dacă unghiul umbrei nu este corect, deplasați-o până când sunteți mulțumit de ea.
  • Puneți în valoare acele lumini și lumini joase - folosiți lumina și umbra pentru a scoate în evidență forma peisajului în imaginile dumneavoastră.

Imprimați-vă fotografiile pe un calendar

Vă simțiți inspirat? Ieșiți și încercați să vă jucați și voi cu unghiurile. Vei fi uimit de numărul de locuri care așteaptă să fie luate chiar în fața ușii tale. Odată ce aveți un portofoliu destul de bun de aceste imagini, de ce nu le imprimați pe un calendar ca un cadou pentru o persoană dragă? 

3 COMENTARII

  1. Îmi place acest stil de fotografie (amintește de unele dintre lucrările fotografului Homer Sykes). Includerea indivizilor și a "mișcării" în fiecare fotografie este inspirată. Cred că am descoperit un alt fotograf favorit! Vă mulțumim pentru împărtășire.

Comentariile sunt închise.