10 cele mai bune 10 cele mai bune postere de protest împotriva fracturării

Frack Off Toxic semn de protest afiș de protest în Balcombe

În timp ce controversele legate de fracturarea gazelor și petrolului continuă să divizeze opinia publică din Marea Britanie, Solopress analizează cele mai bune afișe de protest create vreodată de militanții anti-fracking...

Bury Against Fracking postere și semne de protest

Sursa imaginii: Bury împotriva fracturării

Fracturarea hidraulică, mai bine cunoscută publicului larg sub denumirea de fracturare, este metoda de foraj prin care se folosește un lichid sub presiune (de obicei un amestec de apă, nisip și substanțe chimice) pentru a recupera gazul și petrolul din rocile de șisturi. Deși este o modalitate inedită de a recolta combustibili fosili care până acum nu puteau fi obținuți, fracturarea a ridicat, de asemenea, probleme de probleme de mediu, ceea ce a dus la numeroase proteste din partea activiștilor ecologiști și a locuitorilor din zonă deopotrivă.

Înainte de a continua, vă rugăm să rețineți că Solopress nu este nici pentru, nici împotriva procesului actual de fracturare în Marea Britanie și în alte părți ale lumii. Scopul acestui blog este de a examina postere anti-fracking realizat de grupuri de protest dintr-un punct de vedere pur design grafic și să selectăm modelele noastre preferate dintre lucrările lor ample.

Cele mai bune postere de protest împotriva fracturării

O audiere populară privind fracturarea hidraulică

Afișul audierii populare privind fracturarea

Sursa imaginii: Audierea poporului

Acest afiș realizat de People's Hearing a promovat o zi de conferințe, ateliere și mărturii publice despre fracturarea hidraulică în statul New York. Geologi, economiști, oameni din industria gazului, fermieri, planificatori, activiști, proprietari de întreprinderi și membri ai publicului larg au fost invitați să își împărtășească punctele de vedere cu privire la subiectul controversat al fracturării hidraulice.

Interzicerea fracturării

Posterul concertului Ban Fracking de RBlack

Sursa imaginii: Scutură-ți pacea!

R.Black a realizat acest poster pentru concertul Shake Your Peace!, "Ban Fracking Ban in California", organizat de Food & Water Watch. Un șablon descărcabil cu această ilustrație, intitulat "Fight Fracking" (prezentat mai jos), este, de asemenea, disponibil în mod gratuit pentru ca alți protestatari împotriva fracturării să îl folosească, să îl remixeze și să îl modifice în scopuri proprii - cu condiția să îl menționeze pe R.Black și Shake Your Peace!

Combaterea Fracking posterului de artă de RBlack

Nu vă lăsați fracturați

Afișul Don't Get Fracked de Chi Bui

Sursa imaginii: Chi Bui pe Behance

Chi Bui, un student la design grafic la Universitatea Mercyhurst din SUA, a creat acest poster "Don't Get Fracked" pentru o temă de curs inspirată de o cauză socială. Designul a fost inspirat de documentarul Gasland despre fracturare.

Iată trailerul oficial al documentarului Gasland, realizat de Josh Fox pe YouTube:

Frack Off Toxic

Frack Off Toxic semn de protest afiș de protest în Balcombe

Sursa imaginii: Frack Off (Marea Britanie)

Una dintre pancartele folosite de demonstranți la protestul de la Balcombe din iulie anul trecut. Observați utilizarea puțului de foraj și a simbolului internațional al celor trei folii pentru radiații. Ambele sunt elemente recurente în multe dintre aceste afișe de protest.

Frack This

Frack This poster de Betsey Marcus

Sursa imaginii: Betsey Marcus pe Behance

Designerul grafic și ilustratorul Betsey Marcus din Dallas a creat acest poster pentru campania Earth Justice împotriva fracturării. Picătura de apă care iese din robinet încorporează multe dintre frazele și sloganurile folosite de activiștii anti-fracking în alte desene de protest: "Frack You", "Mother Fracker", "Go Frack Yourself", "I Don't Give A Frack", "No Fracking Way", "We're Royally Fracked", "What The Frack", "Stop Fracking Around" și, bineînțeles, "Frack This".

Fără fracturare pe Barton Moss

Fără fracturare pe afișul Barton Moss

Sursa imaginii: Frack Off (Marea Britanie)

Campania de protest împotriva fracturării în zona Barton Moss din Salford a inclus aceste două afișe. Cel de mai jos promovează o discuție deschisă "Academicienii se întâlnesc cu activiștii", care a avut loc la începutul acestui an.

Barton Moss Frack Off afiș de întâlnire Barton Moss

Sursa imaginii: Gala Northern Gas

Planul de a fractura Yorkshire

Planul de a fractura Yorkshire poster de Frack Off

Sursa imaginii: Frack Off (Marea Britanie)

Un afiș anti-fracturare din februarie 2014, care protestează împotriva propunerii Rathlin Energy de a începe fracturarea în apropiere de Hull, în East Yorkshire.

Recuperează puterea

Revendicați posterul de putere de către No Dash For Gas

Sursa imaginii: Recuperează puterea

Această tabără de acțiune anti-fracturare, care sprijină grupurile comunitare aflate în prima linie a luptei împotriva fracturării, va avea loc săptămâna viitoare în Blackpool.

Opriți fracturarea cu apa noastră

Opriți fracturarea cu apa noastră poster de Kelsey Morander

Sursa imaginii: Kelsey Morander

Graficianul american Kelsey Morander a realizat acest poster "Energie pentru toți".

Spuneți-vă părerea

Ce părere aveți despre aceste afișe de protest împotriva fracturării? Poate că ați văzut la o demonstrație câteva modele și mai bune? Sau poate că ați văzut afișe tipărirea de afișe care evidențiază o problemă, o întâlnire publică sau un eveniment anti-fracking? Vă rugăm să derulați în josul acestei pagini până la căsuța "Lasă un răspuns" de mai jos și să postați mesajul dvs. sau să partajați linkurile către noile imagini interesante pe care le-ați găsit.

Tipărire de postere