Cum să fii un designer grafic ecologic

Cum să fii un designer grafic ecologic

Designerii grafici, la fel ca mulți alți profesioniști creativi, contribuie la o industrie care poate avea un impact negativ asupra mediului. Cu toate acestea, totul depinde de modul în care sunt abordate proiectele! Designerii au, de asemenea, oportunitatea de a "deveni ecologici" făcând alegeri durabile și etice pe tot parcursul ciclului de viață al fiecărui proiect.

Pune ceva gândit în ea

Un designer grafic ecologic ia în considerare impactul pe care munca lor îl poate avea asupra mediului, din momentul în care generează o idee, pe parcursul producției, distribuției, utilizării produsului și chiar în procesul de eliminare. Ținând cont de acest lucru, ei profită de șansa de a comunica mesaje responsabile din punct de vedere social și ecologic prin fiecare proiect. În timp ce se gândesc la creațiile lor, profesioniștii de succes în domeniul designului durabil găsesc un echilibru între responsabilitatea față de mediu, buget și identitatea mărcii. Ca rezultat al acestui trio, ei produc lucrări care sunt atât atrăgătoare pentru clienții lor, cât și amabile cu planeta.

Luați în considerare posibilitatea de a fi un designer grafic ecologic

Începeți fiecare proiect cu dreptul

Există multe moduri diferite prin care designerii pot fi atenți cu Pământul în diferite aspecte ale fiecărui proiect. Pentru început, chiar și modul în care sunt selectați clienții poate avea un impact. Alegerea de a lucra cu cei care fie sunt implicați activ în practici de afaceri durabile, fie sprijină acest lucru, reprezintă o bază excelentă pentru un design "verde". Și odată ce un client este reținut, comunicarea cu acesta în moduri care reduc deșeurile și timpul de deplasare (cum ar fi să nu trimiteți documentația inutilă sau să programați întâlniri atunci când ar fi suficient un apel telefonic) creează un precedent ecologic pozitiv.

Faceți alegeri etice

Atunci când designerii aleg furnizorii, au o altă oportunitate de a fi buni cu planeta. O mică cercetare va dezvălui imprimante care utilizează cerneală ecologică și hârtie reciclată 100%, distribuitorii care își compensează amprenta de carbon sau folosesc vehicule de livrare hibride și producătorii de ambalaje care oferă produse reciclabile sau biodegradabile. Alegerea furnizorilor etici în detrimentul altora este o modalitate fantastică de a încuraja responsabilitatea socială în cadrul comunității de design.

Alegeți companii care își reduc amprenta de carbon.

Reduceți ceea ce produceți

Atunci când selectează materialele de producție, un grafician ecologic poate face mai mult decât să aleagă materiale reciclabile sau neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Un pas mai departe, o metodă eficientă de reducere a impactului constă în reducerea la minimum a numărului de materiale utilizate. Dacă trebuie neapărat să aveți ceva, alegeți cea mai ecologică opțiune; cu toate acestea, cel mai bun pariu pentru planetă este să nu folosiți ceva dacă nu este esențial.

De asemenea, atunci când este cazul, designerii pot crea produse care servesc mai multor scopuri. Astfel, este mai probabil ca acestea să fie păstrate și să dureze mai mult timp și, în plus, se reduce cantitatea de "lucruri" care sunt fabricate.

Reducerea deșeurilor

Reducerea cantității de produse este o practică excelentă pentru orice designer grafic ecologic, dar există și alte metode de reducere a deșeurilor inutile. În cadrul unui birou de consultanță în design, astfel de idei includ tipărirea numai atunci când este esențial, utilizarea ambelor fețe ale fiecărei pagini și instituirea unui program de reciclare la birou. O altă strategie simplă, dar eficientă, este reducerea cantității de deșeuri electrice prin oprirea calculatoarelor și a altor aparate electronice neesențiale atunci când nu sunt folosite. Luarea în considerare a lucrurilor mărunte poate avea un mare impact pozitiv general.

Reduceți risipa în cadrul consultanței de proiectare.

Designerii care își iau angajamentul de a fi ecologici trimit un mesaj important clienților, furnizorilor și colegilor de breaslă. Cu cât mai multe persoane din industria creativă dau dovadă de preocupare pentru planetă, cu atât mai multe opțiuni accesibile și de înaltă calitate vor fi disponibile pentru ambalaje, tipărituri și alte produse legate de design. 

2 COMENTARII

  1. Reciclarea este un lucru atât de valoros pentru toate părțile implicate, încât trebuie să abordăm toate aspectele.

Comentariile sunt închise.