Hoe word je een milieuvriendelijke grafisch ontwerper

Hoe word je een milieuvriendelijke grafisch ontwerper

Grafische ontwerpers dragen, net als veel andere creatieve professionals, bij aan een industrie die het milieu negatief kan beïnvloeden. Het is echter allemaal een kwestie van hoe projecten worden benaderd! Ontwerpers hebben ook de mogelijkheid om "groen te gaan" door duurzame en ethische keuzes te maken tijdens de levenscyclus van elk project.

Denk erover na

Een milieuvriendelijke grafisch ontwerper houdt rekening met de impact die hun werk kan hebben op het milieu, vanaf het moment dat ze een idee genereren tot en met de productie, de distributie en het gebruik van het product en zelfs tot en met het verwijderingsproces. Met dat in gedachten grijpen ze de kans om via elk project sociaal en ecologisch verantwoorde boodschappen over te brengen. Terwijl ze nadenken over hun creaties, vinden succesvolle duurzame ontwerpprofessionals een balans tussen verantwoordelijkheid voor het milieu, budget en merkidentiteit. Als resultaat van dit trio produceren ze werk dat zowel aantrekkelijk is voor hun klanten als vriendelijk voor de planeet.

Overweeg om een milieuvriendelijke grafisch ontwerper te worden

Elk project goed beginnen

Er zijn veel verschillende manieren waarop ontwerpers rekening kunnen houden met de aarde bij verschillende aspecten van elk project. Om te beginnen kan zelfs de manier waarop klanten worden geselecteerd van invloed zijn. Ervoor kiezen om te werken met mensen die actief betrokken zijn bij duurzame bedrijfspraktijken of dit ondersteunen is een goede basis voor "groen" ontwerp. En als je eenmaal een klant hebt, kun je door met hen te communiceren op een manier die afval en reistijd vermindert (zoals het niet sturen van onnodige documentatie of het plannen van vergaderingen wanneer een telefoontje voldoende is) een positief ecologisch precedent scheppen.

Ethische keuzes maken

Wanneer ontwerpers leveranciers kiezen, krijgen ze nog een kans om goed te zijn voor de planeet. Een beetje onderzoek onthult het volgende printers die milieuvriendelijke inkt en 100% gerecycled papier gebruikenDistributeurs die hun ecologische voetafdruk compenseren of hybride bestelwagens gebruiken en verpakkingsfabrikanten die recyclebare of biologisch afbreekbare producten aanbieden. Ethische leveranciers verkiezen boven andere is een fantastische manier om sociale verantwoordelijkheid binnen de designgemeenschap aan te moedigen.

Kies voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Verminder wat je produceert

Bij het selecteren van productiematerialen kan een milieuvriendelijke grafisch ontwerper meer doen dan alleen materialen kiezen die recyclebaar of CO2-neutraal zijn. Om nog een stap verder te gaan, is een effectieve methode om de impact te verminderen het minimaliseren van het aantal materialen dat wordt gebruikt. Als je absoluut iets moet hebben, kies dan de meest milieuvriendelijke optie; de beste gok voor de planeet is echter om iets niet te gebruiken als het niet essentieel is.

Ontwerpers kunnen, indien relevant, ook producten maken die meerdere doelen dienen. Hierdoor is de kans groter dat ze worden bewaard en langer meegaan, plus het vermindert de hoeveelheid "spullen" die worden gemaakt.

Minder afval

Minder produceren is een goede gewoonte voor elke milieuvriendelijke grafisch ontwerper, maar er zijn ook andere manieren om onnodige rommel te verminderen. Binnen een ontwerpadviesbureau kun je bijvoorbeeld alleen printen als het echt nodig is, beide zijden van elke pagina gebruiken en een recyclingprogramma op kantoor opzetten. Een andere eenvoudige maar effectieve strategie is het verminderen van elektrische verspilling door computers en andere niet-essentiële elektronica uit te schakelen als ze niet in gebruik zijn. Aandacht voor de kleine dingen kan een grote, algehele positieve impact hebben.

Verminder verspilling in uw ontwerpadviesbureau.

Ontwerpers die zich inzetten om milieuvriendelijk te zijn, sturen een belangrijke boodschap naar hun klanten, leveranciers en collega-professionals. Hoe meer mensen in de creatieve industrie hun zorg voor de planeet tonen, hoe meer betaalbare, hoogwaardige keuzes er beschikbaar zullen komen voor verpakkingen, drukwerk en andere designgerelateerde producten. 

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.