Een reeks politiek incorrecte marketingcampagnes

Poster teruggetrokken door Nike na moordproces Oscar Pistorius. In de Nike-reclame stond 'Ik ben de kogel in de kamer'.

De volgende marketingcampagnes zijn bedoeld om te choqueren, te inspireren en een sociaal aanvaardbaar knikje te krijgen. Het probleem is dat ze allemaal politiek incorrect zijn.

1. Minimumloon Barbie

Ik neem aan dat dit in eerste instantie was bedoeld om jonge meisjes aan te moedigen om beter te worden dan Barbie - wat dit echt had kunnen doen is dromen over de hele wereld de kop indrukken. Reacties op een bericht op Ik verspil zo veel tijd overspande een hele discussie:

"Bubbles: Gast, ik had echt een McDonalds Barbie toen ik klein was! Onderschat Barbie niet, ze is een wondervrouw... ze kan van alles zijn, van een minimumloonarbeider tot een astronaut."

"HKP2KSK: Het trieste is dat dit, zelfs met een diploma, nog steeds gebeurt met mensen vanwege de huidige economie."

"trinitybird: in deze tijd is een baan bij McDonalds beter dan niets. Het laat tenminste zien dat ze iets proberen te doen."

Afbeelding van Minimumloon Barbie in haar originele doos met een McDonald's uniform en schort omringd door McDonald's rekwisieten

2. Cellofaan

Meer dan 70 jaar geleden verscheen er een serie advertenties voor cellofaan met een aantal nogal controversiële afbeeldingen van baby's gewikkeld in cellofaan. Andere posters pochte hoe sierlijke vrouwen geven de voorkeur aan intieme kleding in "cellofaan"". en dat cellofaan verzekert rookplezier.

Twee baby's zitten ingepakt in cellofaan als een cadeautje met het onderschrift 'goede dingen zijn twee keer zo goed in cellofaan'.

3. Lysol

Echt sprakeloos. Wat betekent het precies om te 'twijfelen' aan je vrouwelijke hygiëne?

Marketingcampagne van Lysol adverteert bij vrouwen om hun vrouwelijke hygiëne te onderhouden

4. Magnet's universele keukenmachine

Ik voel vegetariërs letterlijk ineenkrimpen over de hele wereld. Een echt varken wordt in stukken gehakt en een paar lammeren volgen. Die hakmachine is zeker krachtig?

Poster voor MAGNET's Universal Food Chopper toont een groep ronddraaiende dieren en groenten die in de voedselversnipperaar cirkelen, met een varken dat er met de kop in gaat.

5. Colt

Kan geen licht zien aan het einde van de tunnel dit Kerst? Geen zorgen, volgens Colt kun je jezelf trakteren op je eigen handwapen.

Reclame voor Colt toont een pistool naast een label met de tekst 'wordt het niet eens tijd dat je jezelf een kerstcadeau geeft?

6. Bruine port

Tawny Port had zijn hart op de juiste plaats, maar zijn hoofd op een andere. De ene verslaving genezen met een andere verslaving helpt niemand!

Poster gericht op alcoholisten vervangt drank door drugs als 'remedie'

7. Motorola

Waarschijnlijk een van de minder offensieve marketingcampagnes in het pakket, maar in deze moderne tijden is het zeer onwaarschijnlijk dat Motorola deze tactiek weer zal gebruiken om tv's te verkopen. Leuk om de 'huiswerk nu, televisie later' tactiek werkt nog steeds.

Vintage poster met reclame voor Motorola Television suggereert dat TV een geweldig leermiddel is voor je kinderen

8. Reuzel

Zegen hun kleine katoenen sokken - ze zijn jong en verliefd. Maar wacht - ze staan op het punt om 20 jaar later een hartaanval te krijgen als ze ontdekken dat het eten van grote hoeveelheden reuzel dodelijk kan zijn. Nog steeds, dus schattig.

Vintage poster met reclame voor reuzel met de tekst "ze zijn jong, ze zijn verliefd, ze eten reuzel" met een stel dat twee glazen omhoog houdt

9. Deense frisbeesportbond

Hoewel de boodschap waar is; het leven lijkt leuker als er frisbees in het spel zijn, kan ik het niet laten om de overduidelijke politieke incorrectheid van de reclame van de Deense frisbeesportbond te negeren.

politiek incorrecte advertentie toont een foto van Hitler die het teken met zijn hand doet terwijl er een frisbee wegvliegt

10. Grove tonic

Als iemand weet wat de relevantie is van een babyhoofd dat op een varken wordt geplakt, laat het me dan alsjeblieft weten.

Poster uit de jaren 1800 toont een kindergezicht op een varkenslichaam met het onderschrift 'maakt kinderen en volwassenen zo dik als varkens' - reclame voor Grove's tonic

11. Actie tegen alvleesklierkanker

De poster van Pancreatic Cancer Action, bedoeld om een schok teweeg te brengen, raakte in 2014 in opspraak met hun "Ik wou dat ik borstkanker had" campagne. Na de reclame stroomden de klachten binnen over de veronderstelling dat borstkanker beter was dan alvleesklierkanker.

2014 controversiële advertentie zegt 'ik wou dat ik borstkanker had'.

12. Zuivelmelk

Net toen ze een blanke vrouwelijke 'diva' gebruikten voor hun reclamespotjes voor witte chocolade, kun je zien waar de controverse zich ontvouwde na deze marketingcampagne gericht op supermodel Naomi Campbell.

Poster die reclame maakt voor de bliss bar van Dairy Milk. De tekst luidt: "Naomi, er is een nieuwe diva in de stad."

13. Ford

Deze advertentie was gericht op de Indiase markt en werd al snel omstreden. Op andere beelden waren 3 vrouwen te zien die in de kofferbak waren verstopt en vastgebonden - Ford werd toen beschuldigd van seksuele discriminatie. Dit leidde ertoe dat Ford de campagne volledig terugtrok en toegaf dat deze nooit gedrukt had mogen worden.

Grafisch kunstwerk van een kofferbak van de Ford Figo met Jenson Button, Lewis Hamilton vastgebonden in de kofferbak

14. Pepsi

De voodoo pop moest eigenlijk Cristiano Ronaldo voorstellen in deze Pepsi Max reclame. De reclame werd uitgezonden op tv en de fans van Real Madrid reageerden door te dreigen met een boycot van het drankje.

Foto uit controversiële Pepsi-reclame toont een voodoopop die eruitziet als Cristiano Ronaldo die op treinrails ligt

15. Nike

De advertentie was te zien voor het moordproces van zijn overleden vriendin Reeva Steenkamp. Nike heeft de advertentie vervolgens van alle officiële bronnen gehaald. De advertentie werd niet langer gepast geacht vanwege de tekst op de poster, "Ik ben de kogel in de kamer".

Poster teruggetrokken door Nike na moordproces Oscar Pistorius. In de Nike-reclame stond 'Ik ben de kogel in de kamer'.

6 REACTIES

  1. Sommige zijn grappig, maar sommige, zoals Lysol, zijn zo verontrustend - triest dat mensen ooit kunnen worden aangemoedigd om hun ware wezen zo te haten. Of is dat alles waar reclame om draait?

  2. Sommige zijn best grappig, zoals die met de frisbee. Ik vind het altijd grappig als ze dingen als 'hip' en 'goed voor je' adverteren en nu zijn het allemaal dingen die we mijden als de pest, lol.

  3. Sommige zijn alleen ongepast omdat de tijden zijn veranderd sinds ze werden gepubliceerd, dus niemand treft blaam, maar andere zijn nieuw en hoe zijn ze in hemelsnaam langs alle mensen gekomen die nodig zijn om te worden gepubliceerd zonder dat ten minste één van hen ECHT!!!! zegt? NEE!!!!.

    • Ja - de helft van de marketingcampagnes was vroeger ok, maar ik was geschokt toen ik de modernere versies zag. Ik denk dat marketeers zich soms bewust zijn van de aanstoot die hun campagnes kunnen geven, maar er toch mee doorgaan voor de publiciteit.

  4. Ik heb die van Barbie nog nooit gezien, maar ik moest er wel om lachen! Die met de Colt en de Deense frisbee zijn zo ongepast dat je erom moet lachen! Hoe zijn deze voorbij het testpubliek gekomen?

Reacties zijn gesloten.