O serie de campanii de marketing incorecte din punct de vedere politic

Afiș retras de Nike în urma procesului de ucidere a lui Oscar Pistorius. În reclama Nike se putea citi "Eu sunt glonțul din cameră".

Îndemnate să șocheze, să inspire și să primească încuviințarea acceptabilă din punct de vedere social sunt următoarele campanii de marketing. Problema este că toate sunt mai degrabă incorecte din punct de vedere politic.

1. Salariul minim Barbie

Presupun că acest lucru a fost inițial pentru a încuraja fetele tinere să aspire să fie mai bune decât Barbie - ceea ce ar fi putut sfârși prin a zdrobi visele din întreaga lume. Comentariile făcute la o postare pe Pierd atât de mult timp a cuprins o discuție destul de amplă:

"Bubbles: Omule, eu chiar am avut o Barbie McDonalds când eram mică! Nu o subestima pe Barbie, este femeia minune... poate fi orice, de la muncitor cu salariul minim pe economie până la astronaut."

"HKP2KSK: Ceea ce este trist este că, chiar și cu o diplomă, acest lucru se întâmplă în continuare oamenilor din cauza economiei actuale."

"trinitybird: în zilele noastre, o slujbă la McDonalds este mai bună decât nimic. Cel puțin arată că încearcă să facă ceva."

Imagine de salariu minim Barbie în caseta ei originală purtând o uniformă McDonald's și șorț înconjurat de McDonalds props

2. Cellophane

În urmă cu peste 70 de ani au fost lansate o serie de reclame la celofan, cu imagini destul de controversate cu bebeluși înveliți în celofan. Alte afișe se lăudau cu modul în care "femeile delicate preferă hainele intime din "Cellophane" și acel celofan "asigură plăcerea de a fuma.

Doi bebeluși stau înveliți în celofan ca un cadou cu legenda: "lucrurile bune sunt de două ori mai bune în celofan

3. Lysol

Chiar am rămas fără cuvinte. Ce înseamnă mai exact să te "îndoiești" de igiena ta feminină?

Campania de marketing a companiei Lysol le face reclamă femeilor pentru a-și menține igiena feminină

4. Tocătorul universal de alimente Magnet's Universal

Simt cum vegetarienii se strâmbă peste tot în lume. Un porc adevărat este tăiat în bucăți, urmat de câțiva miei. Tocătorul ăla este cu siguranță puternic?

Afișul pentru tocătorul universal de alimente MAGNET arată un grup de animale și legume care se învârt în jurul tocătorului de alimente, iar un porc intră cu capul înainte.

5. Colt

Nu pot vedea o lumină la capătul tunelului acest lucru Crăciun? Nu vă faceți griji, potrivit Colt, vă puteți răsfăța cu propriul pistol.

Reclama pentru Colt prezintă un pistol alături de o etichetă pe care scrie "nu este timpul să-ți faci un cadou de Crăciun?".

6. Portul Tawny

Tawny Port a avut inima la locul potrivit, dar capul în altă parte. Vindecarea unei dependențe cu o altă dependență nu ajută pe nimeni!

Un afiș destinat alcoolicilor înlocuiește băutura cu droguri ca "leac

7. Motorola

Probabil una dintre cele mai puțin ofensatoare campanii de marketing din pachet, dar, în vremurile moderne, este foarte puțin probabil ca Motorola să mai folosească această tactică pentru a vinde televizoare. Este plăcut să vezi că "temele acum, televizorul mai târziu tactica încă funcționează.

Afișul de epocă care face reclamă la Motorola Television sugerează că televizorul este o resursă de învățare excelentă pentru copiii dvs.

8. Untură de porc

Oh, binecuvântați să le fie șosetele de bumbac - sunt tineri și îndrăgostiți. Dar așteptați - sunt pe cale să aibă un atac de cord 20 de ani mai târziu, când vor afla că mâncatul untură în cantități mari te poate ucide. Totuși, deci drăguț.

Afiș de epocă care face publicitate la untură se citește: "sunt tineri, sunt îndrăgostiți, mănâncă untură", cu un cuplu care ține în mână două pahare

9. Uniunea Sportivă Daneză de Frisbee

Deși mesajul este adevărat; viața pare mai distractivă atunci când sunt implicate frisbee-uri, nu pot să nu ignor incorectitudinea politică evidentă a reclamei Uniunii Sportive Daneze de Frisbee.

reclama incorectă din punct de vedere politic prezintă o fotografie cu Hitler făcând semnul cu mâna în timp ce un frisbee zboară.

10. Grove Tonic

Dacă știe cineva care este relevanța faptului că un cap de copil a fost lipit pe un porc, vă rog să mă anunțați.

Afiș plasat în anii 1800 prezintă fața unui copil plasată pe un corp de porc cu mențiunea "face copiii și adulții la fel de grași ca porcii" - reclamă pentru tonicul Grove's

11. Cancerul pancreatic Acțiune

Menit să adauge valoare de șoc, afișul Pancreatic Cancer Action a stârnit controverse în 2014, cu ocazia "Mi-aș fi dorit să am cancer la sân" campanie. Reclamația a fost însoțită de o avalanșă de plângeri referitoare la presupunerea că a avea cancer de sân este mai bine decât cancerul pancreatic.

Reclama controversată din 2014 spune "aș vrea să am cancer la sân

12. Lapte matern

Doar dacă au folosit o "divă" de sex feminin albă pentru reclamele la ciocolata albă, puteți vedea unde a apărut controversa în urma acestei campanii de marketing care a vizat-o pe topmodelul Naomi Campbell.

Afiș publicitar pentru barul de fericire de la Dairy Milk. Textul sună astfel: "Mutați-vă Naomi, există o nouă divă în oraș".

13. Ford

Această reclamă a fost destinată pieței indiene și a stârnit în scurt timp controverse pe scară largă. Alte imagini includeau 3 femei ascunse în portbagaj și legate de picioare - fapt pentru care Ford a fost acuzat apoi de discriminare sexuală. Ca urmare, Ford a retras complet campania și a recunoscut că nu ar fi trebuit să fie tipărită niciodată.

Arta grafică a unui portbagaj de Ford Figo cu Jenson Button, Lewis Hamilton legat în portbagaj

14. Pepsi

Păpușa voodoo ar fi trebuit să fie de fapt Cristiano Ronaldo în această reclamă la Pepsi Max. Reclama a fost difuzată la televizor, iar fanii lui Real Madrid au reacționat la ea amenințând că vor boicota băutura.

O imagine încă din controversata reclamă Pepsi arată o păpușă voodoo făcută să semene cu Cristiano Ronaldo întinsă pe șinele de tren

15. Nike

Reclama a fost prezentată înainte de procesul de ucidere a iubitei sale, Reeva Steenkamp. Ulterior, Nike a retras spotul publicitar din toate sursele oficiale. Reclama nu a mai fost considerată adecvată din cauza textului de pe afiș, care suna astfel, "Eu sunt glonțul din cameră".

Afiș retras de Nike în urma procesului de ucidere a lui Oscar Pistorius. În reclama Nike se putea citi "Eu sunt glonțul din cameră".

6 COMENTARII

  1. Unele sunt amuzante, dar altele, precum Lysol, sunt atât de tulburătoare - este trist că oamenii pot fi încurajați să își urască astfel adevărata ființă. Sau doar despre asta este vorba în publicitate?

  2. Unele dintre acestea sunt destul de amuzante, cum ar fi cea cu frisbee, întotdeauna mi se pare amuzant când se face reclamă la lucruri ca fiind "la modă" și "bune pentru tine", iar acum sunt toate lucrurile pe care le evităm ca pe ciumă, lol.

  3. Unele sunt nepotrivite doar pentru că vremurile s-au schimbat de când au fost publicate, deci nimeni nu e de vină, dar altele sunt noi și cum naiba au trecut de toți oamenii necesari pentru a fi publicate fără ca măcar unul dintre ei să spună REALITATE!!!! NO!!!!.

    • Da - jumătate din campaniile de marketing erau bune la vremea lor, dar am fost șocat să văd versiunile mai moderne. Cred că, uneori, agenții de marketing sunt conștienți de jignirile pe care le pot provoca campaniile lor, dar continuă oricum pentru publicitate.

  4. Nu am mai văzut-o pe cea cu Barbie, dar m-a făcut să râd! Cea cu Colt și cea cu Frisbee danez sunt atât de nepotrivite încât te fac să zâmbești! Cum de au trecut de audiențele de test?

Comentariile sunt închise.